دسته‌بندی نشده

طرز تهیه خورشت فسنجان مجلسی و اصیل + نکات خوشمزه شدن فسنجان

همه چیز درمورد خورش فسنجان

خورشت فسنجان یکی از دوست داشتنی ترین و خاص ترین خورشت های ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و روش های طبخ بسیار متنوعی دارد و یکی از گران قیمت ترین خورشت های ایرانی محسوب می شود.

خورشت فسنجان را می توان با گوشت قلقلی، اردک، بوقلمون و مرغ طبخ کرد. این خورشت هرچه بیشتر روی اجاق بماند جا افتاده تر و خوشمزه تر می شود. اگر به شمال کشور سفر کرده باشید، خورش فسنجان را با اردک یا غاز طبخ می‌کنند که بسیار هم خوشمزه است.

فسنجان از غذاهایی است که هر خانواده بنا به سلیقه خود آن را طبخ می‌کند. خانواده‌ های شمالی این خورش را بسیار ترش تهیه می‌کنند ولی در دیگر نقاط کشور آن را شیرین یا ملس می‌ پزند.

کالری و ارزش غذایی خورش فسنجان

هر 100 گرم خورشت فسنجان حاوی 264 کالری می باشد.

مقدار 100 گرم
کالری 264
کربوهیدرات 7.66 گرم
پروتئین 12.67 گرم
چربی 21.72 گرم
آب 22.83 گرم
فیبر 2.07 گرم
قند 4.52 گرم
کلسترول 17.60 میلی گرم

خورش فسنجان/خورش فسنجون/خورشت فسنجان/خورشت فسنجون/کالری خورش فسنجان/کالری خورش فسنجون/کالری خورشت فسنجان/کالری خورشت فسنجون/ارزش غذای فسنجان/ارزش غذایی فسنجون/طرز تهیه فسنجان/طرز تهیه فسنجون/راهکار خوشمزه شدن فسنجان/راهکار خوشمزه شدن فسنجون

بیشتر بخوانید:

آشنایی با کالری، ارزش غذایی زرشک پلو با مرغ

کالری قورمه سبزی : طرز تهیه قورمه سبزی

خورش فسنجان/خورش فسنجون/خورشت فسنجان/خورشت فسنجون/کالری خورش فسنجان/کالری خورش فسنجون/کالری خورشت فسنجان/کالری خورشت فسنجون/ارزش غذای فسنجان/ارزش غذایی فسنجون/طرز تهیه فسنجان/طرز تهیه فسنجون/راهکار خوشمزه شدن فسنجان/راهکار خوشمزه شدن فسنجون

طرز تهیه خورشت فسنجان

مواد لازم جهت تهیه خورشت فسنجان به اندازه 4 نفر:

  1. سینه یا ران مرغ 4 تکه
  2. پیاز بزرگ 1 عدد
  3. مغز گردو 300 گرم
  4. رب انار 4 قاشق غذاخوری
  5. شکر دو قاشق غذاخوری
  6. روغن مایع به اندازه کافی
  7. زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
  8. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه خورشت فسنجان:

مرغ ها را به خوبی بشویید و بعد از اینکه خشک شد به مرغ ها نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و در تابه روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد مرغ ها را قشنگ سرخ کنید.

اجازه دهید تا دو طرف مرغ ها کامل سرخ شوند. بعد مرغ ها را کنار بگذارید تا روغنشان گرفته شود.

در مرحله بعد پیاز را قشنگ نگینی خرد کنید و در قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید و وقتی پیاز کمی نرم شد به آن زردچوبه اضافه کنید و بگذارید تا پیاز و زردچوبه خوب با هم تفت بخورند.

گردوها را خوب آسیاب کنید تا دانه درشت یا به اصلاح دون دون نداشته باشد و قشنگ نرم شده باشد.

گردوها را به پیاز اضافه کنید و با شعله کم اجازه دهید تا قشنگ گردو تفت بخورد و بوی خامی آن گرفته شود.

بعد از تفت رب انار را اضافه کنید و باز هم به اندازه 5 دقیقه به خوبی تفت بدهید.

بعد مرغ ها را اضافه کنید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید و با شعله کم اجازه دهید تا قشنگ خورشت جا بیفتد.

نیم ساعت آخر پخت زعفران دم کرده و شکر و نمک را اضافه کنید و بعد از نیم ساعت خورشت را خاموش کنید و با برنج آن را سرو کنید.

نکته: فسنجان را به صورت های مختلفی طبخ می کنند به صورت ترش یا شیرین یا ملس، اگر دوست دارید مانند مازندرانی ها و گیلانی ها این خورشت را ترش میل کنید شکر را از آن حذف کنید.

خورش فسنجان/خورش فسنجون/خورشت فسنجان/خورشت فسنجون/کالری خورش فسنجان/کالری خورش فسنجون/کالری خورشت فسنجان/کالری خورشت فسنجون/ارزش غذای فسنجان/ارزش غذایی فسنجون/طرز تهیه فسنجان/طرز تهیه فسنجون/راهکار خوشمزه شدن فسنجان/راهکار خوشمزه شدن فسنجون

بیشتر بخوانید:

با کالری و ارزش غذایی سالاد الویه آشنا شوید

کالری، ارزش غذایی و خواص حلیم بادمجان

راز و رمزهای پخت خورشت فسنجان

در صورت تمایل می‌توانید یک چهارم از مغز مصرفی در خورشت را با مغز پسته و یا مغز بادام آسیاب‌شده جایگزین نمایید که در این صورت علاوه بر ارزش غذایی آن، خورشت عطر و طعم بی‌ نظیری پیدا خواهد کرد.

خورشت فسنجان را می‌توان با استفاده از گوشت مرغ، بوقلمون، شتر‌مرغ، گوشت گوساله و گوسفند چرخ‌ شده تهیه کرد. برای این منظور استفاده از گوشت گوساله بهتر است. چرا که گوشت گوساله دارای طبیعت سردی است و طبیعت گرم گردو را خنثی خواهد کرد.

مغز گردو در تهیه این خورشت بهتر است کاملا آسیاب شود و به خوبی تفت داده شود. چرا که نقش به سزایی در رنگ خورشت دارد. همچنین بهتر است رب انار را با گردو تفت دهید.

در تهیه این خورشت بهتر است به جای استفاده از زرد‌چوبه، زعفران را جایگزین آن کنید. در این صورت علاوه بر رنگ مورد نظر، عطر مطبوعی به خورشت اضافه خواهد شد.

مزه خورشت فسنجان در گرو رب اناریست که در تهیه این خورشت بکار می‌رود. اگر خورشت فسنجان را ترش‌ مزه می‌پسندید از رب انار ترش و قیسی استفاده کنید در غیر این صورت از رب انار ملس به همراه شکر و یا شیره خرما استفاده نمایید.

در تهیه یک خورشت فسنجان جا افتاده معمولا کم آب بودن و به روغن افتادن خورشت مهم است. مدت زمان و حرارت ملایم می‌ تواند خورشت را به خورشت جا افتاده تبدیل کند.

برای این منظور برخی در دو نوبت به فواصل داخل خورشت یخ می‌ اندازند تا خورشت به روغن بیفتد. البته اینکار زمان به روغن افتادن خورش را تسریع می‌کند. البته اگر در مدت طولاتی و با حرارت ملایم خورشت پخته شود نیازی به اینکار نخواهد بود.

این خورشت به واسطه گردو و تفت‌دادن بسیار چرب می‌شود و برخی در پی کم‌ کردن مقدار گردو از مواد دیگری مانند سیب و به استفاده می‌کنند که طبیعتا از مقدار گردو کاسته شده و علاوه بر مقرون‌ به‌ صرفه‌ تر شدن آن، کم شدن چربی موجود در غذا را نیز به دنبال دارد. ضمنا در صورت استفاده از سیب و به طبیعت خورشت نیز معتدل‌ تر خواهد شد.

در صورت تمایل می‌ توانید برای یکنواخت شدن خورشت، پیاز را از رنده ریز عبور دهید. همچنین می‌توانید برگ بو را با یک قاشق چای‌ خوری دارچین جایگزین نمایید. استفاده از ادویه‌ جات کاملا سلیقه‌ ای است.

خورش فسنجان/خورش فسنجون/خورشت فسنجان/خورشت فسنجون/کالری خورش فسنجان/کالری خورش فسنجون/کالری خورشت فسنجان/کالری خورشت فسنجون/ارزش غذای فسنجان/ارزش غذایی فسنجون/طرز تهیه فسنجان/طرز تهیه فسنجون/راهکار خوشمزه شدن فسنجان/راهکار خوشمزه شدن فسنجون

بیشتر بخوانید:

کالری عدس پلو : عدس پلو چه خواصی دارد ؟

سوپ جو چه مقدار کالری دارد ؟ آیا سوپ جو چاق کننده است ؟

حلیم گندم : 100 گرم حلیم گندم و گوشت چقدر کالری دارد ؟

کالری عدسی : 100 گرم عدسی چقدر کالری دارد ؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا