دسته‌بندی نشده

طرز تهیه بریانی مرغ مقوی و پرخاصیت + فوت و فن های پخت بریانی مرغ

طرز تهیه بریانی مرغ

بریانی مرغ غذایی بسیار معطر و خوشمزه است که یک ترکیب کامل از گوشت مرغ، برنج و سبزیجات است. این غذا یک وعده غذایی کامل برای هر کسی ست که می‌ خواهد از همه نوع گروه‌ های غذایی را در وعده غذایی خود داشته باشد.

طرز تهیه بریانی مرغ ساده

روش پخت بریانی مرغ با برنج و سبزیجات

مواد مورد نیاز برای تهیه بریانی مرغ:

  • پودر گشنیز به میزان (1 قاشق چایخوری)
  • پودر زیره به مقدار (1 قاشق چایخوری)
  • روغن 2 یا 3 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق چایخوری
  • زیره ½ قاشق چایخوری
  • سیر و زنجبیل رنده شده 1 قاشق چایخوری
  • چوب دارچین 1 عدد
  • پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
  • برگ بو خشک شده 2 عدد
  • پودر چیلی قرمز 1 قاشق چایخوری
  • پیاز 1 عدد
  • گشنیز خرد شده 1 ساقه
  • سینه مرغ 450 گرم
  • ماست 1 قاشق غذاخوری
  • بادیان ستاره ای 2 عدد
  • هل سیاه به مقدار ( 2 عدد)
  • میخک به مقدار (5 عدد)
  • هل سبز به مقدار (4 عدد)
  • گوجه فرنگی به میزان (2 عدد)
  • فلفل سیاه به مقدار (10 عدد)
  • گرام ماسالا به میزان ( 1/2 قاشق چایخوری)
  • نمک به مقدار مورد استفاده
  • فلفل چیلی سبز به مقدار (2 عدد)

مواد مورد نیاز برای پلو بریانی مرغ:

  • برنج به میزان (2 پیمانه)
  • چوب دارچین به تعداد (1 عدد)
  • نمک به مقدار (1 قاشق غذاخوری)
  • آب به میزان (6 پیمانه)
  • سرکه سفید به میزان (1 قاشق غذاخوری)

دستور پخت بریانی مرغ با برنج و سبزیجات:

در اولین مرحله پیازها را به صورت ریز برش زده و با روغن سرخ کنید. در مرحله دوم پیازها را که برای سرخ شدن در ماهیتابه قرار داده اید زمانی که پیازها کمی قهوه ای رنگ شدند زیره را به آن اضافه کرده و شروع به تفت دادن کنید بعد از مدتی کوتاه پیازها را برداشته و در گوشه ای بگذارید.

در مرحله بعد برای صرفه جویی در زمان و هزینه در همان روغنی که پیازها را سرخ کرده اید، سیر و زنجبیل و مرغ را قرار داده، مرغ را در مدت زمان کوتاهی گذاشته تا رنگ مرغ تغییر کند.

در مرحله چهارم تمام ادویه ها را به مرغ خود که تا الان رنگ گرفته است اضافه کنید و برای مدت زمانی مثلا 15 دقیقه با حرارت کم قرار دهید.

در این مرحله باید پیاز سرخ شده، ماست و گوجه فرنگی را با یک هم زن یا مخلوط کن میکس کرده تا زمانی که یک مایع نرم از این مواد بدست آورید. در مرحله بعد مخلوط گوجه فرنگی را همراه با مرغ و نمک، در مدت زمان کوتاه مثلا 7 تا 8 دقیقه پخته تا مخلوط شما روغن انداخته، با روغن آن پخته شود.

بعد از آن فلفل چیلی سبز گشنیز خرد شده و گرام ماسالا را به مرغ اضافه کنید و در مدت زمان کوتاه با هم تفت دهید.

در طرز تهیه بریانی مرغ با برنج حال نوبت به تهیه برنج می رسد برای این کار می بایست از مدتی قبل مثلا برای مدت 1 ساعت برنج را بشویید. در یک ظرف 6 پیمانه آب ریخته و بگذارید آب جوش بیاید.

بعد از به جوش آمدن آب، چوب دارچین، سرکه، نمک و برنج را اضافه کنید. در مدت زمان 8 الی 14 دقیقه یا تا زمانی که خودتان می دانید برنج شما پخته شده است، روی حرارت زیاد قرار دهید. برنج را در ظرف بکشید و در کناری قرار دهید.

در مرحله بعد برای چهره گرفتن برنج خود، کاسه ای که نه چندان بزرگ و نه چندان کوچک می باشد را تهیه کرده و آن را با سلفون یا یک کیسه پوشش دهید تا برنج شما به راحتی خارج شود.

در مرحله نهم مقداری زردچوبه در کاسه خود ریخته و برای انسجام برنج خود آن را در کاسه ریخته و به آن فشار بیاورید. دور تا دور کاسه را به میزان چند سانتی متر با برنج بپوشانید. اطمینان حاصل کنید که برنج شما بهم چسبیده شود.

در مرحله بعد بریانی مرغ را در وسط کاسه ای که برنج خود را ریخته اید قرار دهید. به قدری فشار بیاورید تا زمانی که می خواهید کاسه را برگردانید برنج شما و مرغ شما از هم جدا نشود. خب یک خسته نباشید به شما بگوییم در این مرحله تنها کافی است کاسه را درون ظرفی که می خواهید در آن غذا را نوش جان کنید برگردانید.

طرز تهیه بریانی مرغ با سبزیجات/بریانی مرغ ایرانی

فوت و فن های پخت بریانی مرغ

  1. در طرز تهیه بریانی مرغ ۱/۲ پیمانه کشمش را در صورت دلخواه به برنج اضافه کنید تا طعم بیشتری به آن بدهید.
  2. نوع برنجی که در این غذا استفاده می‌کنید خیلی مهم است. برنج دانه بلند انتخاب عالی است و باعث می‌شود موقع پختن له نشود.
  3. برنج بریانی در انتهای پخت نباید له و یا شفته باشد. بعضی از دستورالعمل‌ها خیساندن برنج را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه توصیه می‌کنند. در این موارد ما برنج و مرغ را مقداری می‌ جوشانیم سپس قابلمه را بدون درب به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه داخل فر می‌گذاریم.
  4. به جز مرغ می‌ توانید از گوشت گوسفند، گوشت گوساله یا گوشت با استخوان داخل بریانی استفاده کنید. استخوان گوشت طعم خوبی به برنج می‌دهد.
  5. برای ماریناد مرغ بگذارید مرغ به مدت یک شب تا صبح داخل مواد بماند یا حداقل یک نصفه روز، چون تکه‌ های گوشت ضخیم هستند و ما می‌ خواهیم که مرغ حسابی آبدار و مزه دار شود. اگر ماست دوست ندارید می‌ توانید آبلیمو را جایگزین آن کنید، اما ماست ساده بهترین انتخاب برای ماریناد کردن مرغ است.
  6. موقع سرو کردن حواستان باشد که برگ بو و چوب دارچین را از داخل آن در بیاورید.
  7. انواع مختلف این غذا به شکل‌ های گوناگونی درست می‌شود و بسیاری هم به آن پیاز داغ اضافه می‌کنند، شما هم اگر مایل باشید می‌توانید به آن پیاز داغ اضافه کنید.

طرز تهیه بریانی مشهور و سنتی اصفهان

روش پخت میگو بریانی

طرز تهیه ی مرغ بریان خانگی خوشمزه و دوست داشتنی

کباب بریانی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا