طرز تهیه آش سماق غذای سنتی و محبوب اصفهان
دستور پخت آش سماق
طرز تهیه آش سماق موضوع مورد بحث ماست. این غذا را می توان با آرد برنج و یا برنج نیم دانه تهیه نمود. همچنین این نوع آش به دلیل داشتن گوشت چرخ کرده و سبزی دارای خواص بسیاری برای سلامتی می باشد و در فصل زمستان و پاییز برای درمان سرماخوردگی مفید است.
چگونه آش سماق درست کنیم ؟
طرز تهیه آش سماق اصفهان
مواد لازم برای تهیه آش سماق:
- آرد برنج یا برنج خرد کرده ۲۰۰ گرم
- سماق خشک نیم پیمانه
- گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
- سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع) یک کیلو
- پیاز درشت یک عدد
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه آش سماق:
برای تهیه آش سماق باید توجه داشت، اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته میشود، ولی اگر خردهٔ برنج باشد، باید اول برنج را بار کنیم. برنج که پخت، سبزی را که قبلا شسته و خرد کردهایم در آن میریزیم.
هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزهتر میشود. سپس جداگانه گوشت را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و کوفتههایی به اندازه یک گردو از آن درست میکنیم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش میریزیم.
وقتی که کوفتهها پخته شد، سماق را تمیز کرده، میشوییم و در آب خیس میکنیم. سماق باید یک ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچهای رد کرده و فشار میدهیم و آب سماق را که قرمز خوشرنگ است میگیریم.
در این مرحله از طرز تهیه آش سماق، آب سماق را در آش ریخته و پیازی را که داشتیم نیز خرد کرده، سرخ میکنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و کمی برای روی آن نگه میداریم.
آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین میکنیم. باید توجه داشته باشید که اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزید، بسیار خوشرنگ میشود.
طرز تهیه آش ماش و قمری آسان و خوشمزه | دلگرم
طرز تهیه گوشت و لوبیای اصفهانی غذای سنتی و لذیذ نصف جهان | دلگرم