دسته‌بندی نشده

طرز تهیه آش حضرت فاطمه زهرا برای ۴ تا ۶ نفر

طرز تهیه آش حضرت زهرا

این آش از مغذی‏ ترین و خوش ‏مزه‏ ترین آش ‏های ایرانی است که یک ظرف از آن با یک تکه ‏نان می ‏تواند غذای کاملی از نظر تغذیه ‏ای باشد. این آش بدین دلیل به آش نذری معروف است که معمولا سالی یک ‏بار درست می ‏شود و به مقدار زیاد و بین مستمندان و دوستان پخش می ‏شود. مردم این منطقه معتقدند که این آش باید با حرارت بسیار ملایم ۳ تا اذان روی آتش بماند یعنی از صبح تا شب. نام دیگر این آش، آش حضرت زهرا (س) می‏ باشد.

مواد لازم تهیه آش حضرت زهرا :

  • کشک: ۱ پیمانه
  • لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چشم ‏بلبلی: ۱۵۰ گرم
  • نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش: ۲۰۰ گرمگندم پوست کنده، برنج: ۲۰۰ گرم
  • گوشت با استخوان (دنده و سرسینه گوسفندی): ۴۰۰ گرم
  • قیمه ساده: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۳ عدد
  • سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه، برگ چغندر): ۵۰۰ گرم
  • روغن، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان لازم
  • نعنا داغ و سیر داغ: به میزان لازم

آش حضرت زهرا

دستور پخت آش حضرت زهرا (س)، آش نذری گیلان:

گوشت را همراه با ۱ پیاز خام چهار قاچ شده، فلفل، زردچوبه و ۱ لیتر آب روی حرارت می ‏پزیم.

نوشته های مشابه

بعد برنج و گندم را اضافه می ‏کنیم.

بعد از آن که گوشت پخته شد آن را خارج نموده، بی‏ استخوان می ‏کنیم و می ‏کوبیم و سپس همراه با آن، سبزی و ۲ قاشق پیاز داغ را به آش اضافه می ‏نماییم. (شوید و تره ۲ برابر جعفری و برگ چغندر ۴ برابر ترخون ومرزه است.)در ظرفی دیگر حبوباتی را که از قبل خیس نموده ‏ایم با ۱ لیتر آب کاملاً می ‏پزیم و بعد با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگری یک سوم آن را می ‏کوبیم (نه همه آش‏ را)، زیرا آش یک‏ دست می ‏شود.

تمام این مواد را به ظرف گوشت و سبزی اضافه نموده، نمک آن را اندازه می ‏کنید و اگر آش شل نبود، آماده می ‏باشد.

آن را در ظرف ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، کشک و قیمه ساده تزیین می ‏کنیم.

آش حضرت زهرا

در روش سنتی پخت این آش:
همه حبوبات و گوشت را با هم در دیگ جاداری ریخته و آن قدر هم می ‏زنند تا دانه‏ های بنشن در آش حل شود و به قول مادر بزرگ ‏ها تا ۳ اذان روی آتش می ‏ماند. ولی از لحاظ مزه و ظاهر آش هر دو روش شبیه هم می‏ باشد.

آش حضرت زهرا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا