دسته‌بندی نشده

طرز تهیه آبگوشت کله پاچه + خواص هر قسمت از کله پاچه

طرز تهیه کله پاچه خوشمزه در منزل

طرز تهیه کله پاچه، فوت وفن هایی دارد که تنها در صورت آگاهی از این نکات می توانید یک غذای سنتی بی نظیر در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در این مقاله از مجله دلگرم با روش کامل طبخ کله پاچه خوشمزه آشنا خواهید شد.

طرز تهیه کله پاچه در منزل و نکاتی مهم برای طبخ بهتر

نیاز به تعریف از “کله پاچه” نیست یک غذای ترسناک اما فوق العاده لذیذ و خوشمزه که اصولی برای درست کردن دارد.

مواد مورد نیاز برای پختن کله پاچه

  • کله پاچه گوسفند 1 دست
  • نخود 100 گرم
  • پیاز 2 عدد درشت
  • زرد چوبه 1 ق چ
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • آب ا لیتر یا بیشتر
  • سیر 4 تا 5 حبه

طرز تهیه کامل کله پارچه، ترسناک دوست داشتنی

نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم زودتر پخته شود.

برای پختن کله پاچه باید کله و پاچه را باهم پخت. برای شروع پخت ابتدا به اندازه ای که آب روی کله پاچه را بگیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید.

وقتی که آب جوش آمد روی آب را کف های قهوه ای پر میکند که بهتر است این آب را یکبار خالی کنید و مجددا آب داخل قابلمه بریزید تا به این شکل آب شفاف و روشنی داشته باشید.

سعی کنید به اندازه ای که نصف کله در زیر آب قرار گیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا مجددا به جوش بیاید .بعد پیاز ها را 4 قاچ برش دهید و به همراه زرد چوبه و سیر داخل آب کله پاچه بریزید.

نخود های خیس خورده شده را هم داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را کیپ ببندید و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید کله پاچه با حرارت خیلی ملایم به آرامی پخته شود.

در دقیقه های پایانی پخت کله پاچه میتوانید نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و هنگام سرو از نارنج یا لیمو ترش تازه استفاده کنید.

نکاتی برای خوشمزه تر کردن کله پاچه

کله پاچه را میتوانید به صورت کامل و یا گوشت آن را جدا کنید و سرو کنید.

نخود آب کله پاچه را پر لعاب و خوشمزه تر میکند و بوی بد کله پاچه را از بین می برد ولی ریختن آن اختیاری است.

اگر دوست داشته باشید میتوانید لیموعمانی را در آخر پخت به کله پاچه اضافه کنید.

نمک باعث دیرپز شدن کله پاچه میشود به همین دلیل باید آن را باید در یک ساعت آخر پخت اضافه کرد.

حتما هنگام خوردن و یا بعد از خوردن کله پاچه آبلیمو یا لیمو تازه استفاده کنید تا چربی کله پاچه را از بین ببرید.

دقت کنید کله پاچه تازه باشد و از کله بز یا میش استفاده نکنید.

دارچین هم طعم کله پاچه را تغییر میدهد و میتونید موقع خوردن کله پاچه مقداری به آن اضافه کنید.

نکات تکمیلی در مورد کله پاچه

کله پاچه جزو غذای محلی – سایر میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه

کله پاچه را می توانید در وعده صبحانه – سرو کنید .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

خواص و عوارض مصرف کله پاچه

کله پاچه قسمت های مختلفی دارد و هر کدام خاصیت ویژه ای دارند.

پاچه کمترین میزان چربی را دارد و گرچه پروتئین آن بین پروتئین های حیوانی کامل نیست ولی به هر حالت چون با سایر بخش ها خورده می شود، قابل توصیه است.

پاچه لذیذ است و مصرف آن ممنوعیت ندارد. زبان مثل گوشت های قرمز دیگر است اما بهتر است قسمت های آخری مثل خرخره مصرف نشود.

بناگوش نیز از گوشت لخم و بخش های چربی تشکیل شده که بهتر است بخش چربی آن خورده نشود گرچه این بخش لذیذ است و گروهی از افراد به دلیل همین چربی به کله پاچه علاقه دارند.

1. خواص چشم در کله پاچه

چشم بسیار پرچربی است و مصرف آن چندان توصیه نمی شود البته باز هم این موضوع به میزان مصرف افراد در ماه بستگی دارد.

2. خواص مغز در کله پاچه

از نظر متخصصان تغذیه مغز به دلیل چربی و کلسترول بالا قابل خوردن نیست.

3. خواص پاچه در کله پاچه

آیا این موضوع حقیقت دارد که کله پاچه و به خصوص پاچه کلسیم بالایی دارد و برای کسانی که دچار شکستگی هستند مفید است؟

  • نه، این باور چندان درست نیست. در واقع آنچه برای شکستگی استخوان و جوش خوردن آن مناسب است، پروتئین است که سایر موادغذایی از این نظر ارجح هستند.
  • بنابراین کله پاچه به دلیل چربی بالایی که دارد از این نظر مناسب نیست.

4. خواص مغز در کله پاچه

گاهی می خوانیم که مصرف کله پاچه به دلیل چربی بالایی که دارد توصیه نمی شود. مغز گاو و گوسفند به اندازه 8 تخم مرغ کلسترول دارد.

طرز تهیه آبگوشت کله پاچه + خواص هر قسمت از کله پاچه

بیشتر بخوانید :

روشی طلایی برای پاک کردن و شستن سیرابی خیلی ساده

دستور پخت سیرابی شیردان مخصوص صبحانه + خواص آن

کوفته سیرابی | طرز تهیه کوفته سیرابی (کفته سیرابی)

بهترین و بدترین قسمت کله پاچه کدام است ؟

از نظر تغذیه ای، بهترین قسمت پاچه است که چربی کمی دارد و بدترین بخش مغز است که سرشار از کلسترول است.

جالب است بدانید مغز گاو یا گوسفند به اندازه ۸ زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزو مواد غذایی بسیار پرچرب محسوب می شود.

البته توام بودن چربی هایی مثل تری گلیسیرید با کلسترول، جذب کلسترول را بالا برده و باعث افزایش چربی خون می شود.

هر جزو کله پاچه چند واحد گوشت محسوب می شود ؟

زبان گوسفند ۳ سهم گوشت و هر پاچه ۲ واحد گوشت است.

اگر کسی عادت کرده در هفته یکی، دوبار کله پاچه بخورد مضر است اما مصرف یکی دو وعده آن، در ماه اشکالی ندارد.

مصرف کله پاچه برای چه اشخاصی مجاز نیست ؟

طبیعتا کسانی که چربی خون بالایی دارند یا کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس هستند، باید از مصرف کله پاچه اجتناب کنند. البته مصرف پاچه حتی در این گروه ها بدون اشکال است.

آیا خوردن آبغوره، نارنج یا آبلیمو بعد از کله پاچه به کاهش جذب چربی آن کمک می کند؟

نه، آثار مضر کله پاچه با مصرف این چاشنی ها از بین نمی رود.

مواد ترش تنها احساس دهانی ما را برطرف می کنند و چربی را از دهان می شویند. یادتان باشد وقتی کلسترول وارد دستگاه گوارش شد، جذب می شود و درصدی که دفع می شود به قدری کم است که قابل محاسبه نیست!

مصرف چه موادغذایی در کنار کله پاچه به هضم بهتر آن کمک می کند ؟

موادغذایی تاثیری در این موضوع ندارند. اسیدی که برای هضم لازم است به وسیله معده ترشح می شود. خوب جویدن و به اندازه خوردن مهم است.

از آنجا که پخت کله پاچه وقت گیر است معمولا مردم برای مصرف به کله پزی ها مراجعه می کنند. البته باید حتما به مغازه های معتبر و شناخته شده مراجعه کنند زیرا احتمال آلودگی و مسمومیت در صورتی که کله پاچه خوب نگهداری نشود، بالاست.

البته در بیشتر موارد کله پاچه خوب پخته می شود و معمولا مشکلی ایجاد نمی شود اما برخی مغازه ها کله پاچه را نیم پز می کنند یا می پزند و کنار می گذارند و موقع فروش در آب می گذارند تا داغ شود که این کار جایز نیست.

مصرف کله پاچه را در کدام وعده توصیه می شود ؟

برخی افراد آن را به عنوان صبحانه و برخی به عنوان ناهار یا حتی در وعده شام می خورند.

مرسوم است کله پاچه در وعده صبحانه مصرف شود اما به هر حال مهم آن است که کله پاچه را به عنوان وعده اصلی غذایی بخوریم و ۲ وعده دیگر در روز سبک باشد.

اگر کله پاچه در وعده شام خورده می شود باید حتما فاصله زمانی ۲ ساعته تا خواب رعایت شود. در غیر این صورت غذا به خوبی هضم نمی شود و خواب آشفته ای خواهید داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا