دسته‌بندی نشده

ضرب المثل به روباه گفتند شاهدت کیه ؟ گفت دمم یعنی چه ؟

معنی ضرب المثل به روباه گفتند شاهدت کیه ؟ گفت دمم

ضرب المثل به روباه گفتند شاهدت کیه ؟ گفت دمم: در مورد مغرض یا یاوه گوئی گفته می شود که بر صدق سخن خود شخص مغرض یا یاوه گوتر از خود را به شهادت بگیرد.

این زبانزد زمانی به کار می رود که فردی ادعایی می نماید و طرف روبرو باور نمی کند. یا از او دلیل و مدرک می خواهد. فرد دروغگو ادعا می کند که اگر باور نمی کنی از فلانی (که در اصل یا پیرو او و یا همدست اوست) بپرس. در اینجا در جواب چنین فردی می گویند به روباه گفتند شاهدت کیه گفت دمم!

ضرب المثل به روباه گفتند شاهدت کیه ؟ گفت دمم را به شخصی که بیهوده افراد دیگر را گواه خود سازد می گویند.

ریشه و داستان ضرب المثل به روباه گفتند شاهدت کیه؟ گفت: دمم

در گذشته های دور جنگلی خوش آب و هوا بود . همه حیوانات جنگل به خوبی و خوشی در کنار هم زندگی می کردند. تا اینکه یک روز روباهی ناآشنا وارد جنگل شد. ظاهر روباه و اعتماد به نفسش به گونه ای بود که حیوانات فکر کردند آدم حسابی است. به خصوص دمش که خیلی کلفت بود و حالت زیبایی داشت. به همی دلیل حیوانات گمان کردند یک حیوان خاصی است و احترام زیادی برایش قائل بودند. او نیز از احساسات پاک حیوانات شروع به سوءاستفاده کرد.

هرکجا که میلش می کشید می رفت و هر کاری را که دلش می خواست می کرد و کسی نیز نمی تونست جلو او را بگیرد. به تدریج روباه شروع کرد به برداشتن غذاهای حیوانات دیگر. از انبار غذای سنجاب ها گردو و فندوق برمی داشت اما نخودچی ها و کشمش ها را برنمی داشت. آن ها را به کلاغ می داد تا به جنگل کناری ببرد و در عوض آن موش می گرفت. از لانه شغال خرگوش برمی داشت و به عقاب می داد تا به ببر جنگل کناری بدهد و گوسفند می گرفت. همین گونه هر روز ادامه داشت.

تا اینکه شیر به عنوان سلطان جنگل به خسته شد و فرمان داد روباه دست از این کارش بردارد. اما روباه پیام داد که کارهای من مشکلی ندارد و چنانچه ناراضی هستی می توانی از این جنگل بروی. شیر از این حرف روباه عصبانی شد و میان جنگل روباه را گرفت و به او گفت تو با چه جراتی این کارها رو می کنی؟

روباه در کمال آرامش گفت: چه کاری؟ مگه سند و مدرک داری؟ من همه کارهام براساس قانون جنگله! شیر پرسید: از کجا میگی این کارها قانونی هستن؟ روباه با افتخار دمش را بالا داد و گفت: بیا از دمم بپرس! شیر از این جواب نامربوط نتوانست چیزی بگوید. از همان زمان این ضرب المثل بر سر زبان ها افتاد.

separator line

ضرب المثل از این ستون به آن ستون فرج است یعنی چه ؟

ضرب المثل هر را از بر تشخیص نمی دهد یعنی چه ؟

ضرب المثل رفت داخل باقالی ها از کجا آمده است ؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا