دسته‌بندی نشده

سفر به جزایر قناری بهشت روی زمین !

راهنمای سفر به جزایر قناری در اسپانیا

جزایر قناری از مجموع هفت جزیره در اقیانوس اطلس تشکیل شده و به خاطر نزدیکی جغرافیایی، کشور مراکش سال هاست ادعای مالکیت آن را دارد؛ اما جزایر قناری بخشی از خاک اسپانیاست و مردم آن ملیت اسپانیایی دارند. بین این هفت جزیره، دو تای آن ها از بقیه مهم ترند: جزیره ی تنه ریف و جزیره ی گرن کاناری. پایتخت جزایر قناری، شهر لاس پالماس است که در گرن کاناری واقع شده و شهر پرطرفداری در میان گردشگران است. جزیره ی تنه ریف هم از هفت تا شهر تشکیل شده که مهم ترین و بزرگ ترین شهر آن، سانتاکروز در شرقی ترین قسمت جزیره است.

شاید جزایر قناری بهترین جای دنیا برای گشت و گذارهای رویایی باشد. یک روز کامل بیرون از هتل ماندن، پیاده روی در کوچه های سنگ فرش تا تپه های سرسبز و کمی استراحت در سایه های درختانی با برگ های پهن و تیره شاید یکی از بهترین و آرام بخش ترین اتفاقاتی باشد که در طول سفر تجربه خواهید کرد. برای همین است که اداره ی گردشگری اسپانیا همیشه از شعار تبلیغاتی دوباره جوان شوید در دعوت نامه های سفر به جزایر قناری استفاده می کند.

راههای سفر به جزایر قناری

برای سفر به این جزایر می‌توانید بلیط هواپیما به بارسلونا بخرید و ازآنجا به تنه‌ریف پرواز کنید. در طول پرواز مسیر لذت‌بخشی را طی خواهید کرد، چراکه منظره از پنجره هواپیما بی‌نظیر است. پرواز بر فراز اقیانوس اطلس بی‌شک تصویر زیبای غیرقابل‌وصف دارد.
رفتن به جزایر قناری از طریق فرودگاه های تنه ریف و گرن کاناری بیشترین تعداد پرواز را دارد و شلوغ تر است ولی اگر بخواهید وارد جزایر دیگر قناری شوید، هم ساعت های پروازی محدودتر می شود و هم بلیط ها گران تر. تنه ریف دو تا فرودگاه دارد: رینا سوفیا در جنوب و لوس رودئوس در شمال جزیره.

از هر دوی فرودگاه ها اتوبوس و تاکسی برای رفتن به شهرهای جزیره هست. اتوبوس ها معمولا از ساعت دوازده تا پنج صبح کار نمی کنند و کرایه ی تاکسی ها هم این وقت شب گران تر می شود و بهتر است حواس تان به ساعت پرواز و رسیدن تان به مقصد باشد. تنها فرودگاه گرن کاناری نیز در قسمت شرق جزیره قرار گرفته و حدود نیم ساعت با لاس پالماس فاصله دارد که این مسیر را می شود با تاکسی و اتوبوس هم طی کرد.

در هر دو جزیره ، اتوبوس ها به راحتی رفت و آمد می کنند و در جاهای مختلف شهرها ایستگاه دارند، ولی یکی از بهترین گزینه ها برای رفت و آمد در جزایر قناری، کرایه ی یک اتومبیل است. شرکت های بزرگی هستند که می توانید از آن ها ماشین کرایه کنید، تنها شرطش هم داشتن گواهینامه ی بین المللی و پاسپورت است. توریست ها معمولا چه در سانتاکروز و چه در لاس پالماس ترجیح می دهند در مناطقی اقامت کنند که نزدیک به دریا باشند. تعداد هتل ها و مراکز تفریحی در این قسمت های جزیره ها بیشتر است و امکان همه جور بازی آبی هم در اقیانوس آتلانتیک مهیاست.

بندر

آب و هوای جزایر قناری

آب و هوای جزایر قناری تقریبا همه ی سال شبیه به هم است. مهم نیست در چه فصلی از سال باشیم، آب و هوای جزیره ها همیشه بهاری است. تابستان ها دمای هوا به زحمت به ۲۴-۲۵ درجه ی سانتی گراد می رسد و زمستان ها حدودا ۷-۸ درجه خنک تر می شود.

جاذبه‌های گردشگری و دیدنی جزایر قناری

پارک ملی تیده، تنریفه جزایر قناری

کوه «تِیده» (Teide) با ۳٫۷۱۸ متر ارتفاع سومین کوه آتش‌فشانی بلند جهان است که در جزیره‌ی کوچک، اما شناخته‌شده‌ی «تِنِریفه» قرار دارد. پارک ملی «تِیده» در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به‌ ثبت رسیده است و کل کوه «تِیده» را شامل می‌شود. یکی از جذابیت‌های سفر به جزایر قناری قطعا می‌تواند بازدید از دهانه‌ی فراخ این کوه آتش‌فشانی باشد. در لبه‌ی داخلی دهانه‌ی کوه «کالدِرایی» (کف دهانه) به‌قطر ۱۹ کیلومتر وجود دارد و سطحش بی‌شباهت به ظاهر ماه نیست. این دهانه‌ی وسیع باقیمانده‌ی کوه خیلی بزرگ‌‌تری است که قله‌ی آن میلیون‌ها سال پیش به‌درون فروریخت و درعوض دیواره‌هایی به‌ ارتفاع ۴۵۷ متر از کف دهانه برجای گذاشت.

پارک ملی تیمانفایا، لانزاروته جزایر قناری

«لانزاروته» (Lanzarote) در سال‌های ۱۷۳۰ تا ۱۷۳۶ فوران‌های آتش‌فشانی فاجعه‌باری را تجربه کرد. مجموع فوران‌های این هفت سال، ۱۱ روستا را در خود مدفون کرد و جمعیت زیادی را از خانه و کاشانه‌شان راند. پس از توقف این فوران‌ها کشاورزان به جزیره بازگشتند و راهکارهای خلاقانه‌ای برای کشت‌ و زرع در زمین‌های پوشیده از خاکستر ابداع کردند.

مناظر آتش‌فشانی پارک ملی «تیمانفایا» (Timanfaya) در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند. تا نبینید باورتان نمی‌شود: مناطق وسیعی پوشیده از گدازه‌های سفت‌شده‌ای که شکاف برداشته‌اند و زیرشان هنوز مواد مذاب آتش‌فشانی در حرکت است! برای اینکه بفهمید زمین اینجا چقدر گرم است، حتما سری به «ایزلوته دِ هیلاریو» (Islote de Hilario) بزنید. در این مرکز با چند آزمایش ساده دمای بالای زمین را نشان‌تان خواهند داد.

ساحل

سواحل گرن کاناریا جزایر قناری

کرانه‌ی جنوبی «گِرَن کاناریا» (Gran Canaria) دارای ردیفی زیبا از سواحل شن‌ طلایی است. بین «پلایا دِ سَن آگوستین» (Playa de San Agustin) در غرب و «پورتو دِ مورگان» (Puerto de Mogán) تا شرق شش تفرجگاه ساحلی آفتاب‌خیز وجود دارد که بزرگ‌ترین‌شان «ماسپالوماس» (Maspalomas) است. «ماسپالوماس» جزو محبوب‌ترین سواحل «گِرَن کاناریا» است و با آن چترهای آفتاب‌گیر رنگی، پیاده‌راه پشت آفتاب‌گیرها و صف رستوران‌ها و کافه‌ها جلوه‌ای بسیار سرزنده دارد. «کلا ماسپالوماس» در هر ساعتی از شبانه‌روز یکی از سرزنده‌ترین سواحل اینجاست. در انتهای یک سمت ساحل محوطه‌ی محافظت‌شده‌ای پر از تپه‌های شنی وجود دارد که لایه‌لایه به‌طرف ساحل کشیده شده‌اند. این تپه‌های شنی گاهی ارتفاع‌شان به ۱۲ متر هم می‌رسد و پیوسته بر اثر وزش باد و آب شکل جدیدی به‌ خود می‌گیرند

اگر به دنیای زیر آب علاقه‌مندید، از پارک زیرآبی «آریناگا» (Arinaga) واقع در شمال «پلایا دِ سَن آگوستین» نیز دیدن کنید. در سواحل «ماسپالوماس»، «پلایا اینگِلز» (Playa Ingles) و چند ساحل دیگر جزیره نیز آموزشگاه‌های غواصی مستقرند و می‌توانید به امکانات ورزش‌های آبی همچون قایق‌رانی بادبانی و بادموج‌سواری نیز دسترسی داشته باشید.

آثار سزار مانریک، لانزاروته جزایر قناری

«سِزار مانریک» (Cesar Manrique) هنرمند و معمار برجسته‌ی لانزاروته‌ای است که به دلیل تلاش ویژه‌اش برای حفظ چهره‌ی بومی «لانزاروته» درمیان مردم جزیره شهرت دارد. «مانریک» پس از یک دوره موفقیت هنری در نیویورک در سال ۱۹۶۸ به «لانزاروته» برگشت و پویشی راه‌اندازی کرد تا «لانزاروته» را از دست پروژه‌هایی که به‌ قصد توسعه‌ی گردشگری تیشه به ریشه‌ی چهره‌ی اصیل نقاطی همچون «لانزاروته» می‌زدند، نجات دهد. او در عوض مجموعه‌ای از سازه‌هایی را طراحی و اجرا کرد که در عین حفظ مناظر طبیعی جزیره، توانسته‌اند برای گردشگران جذابیتی نو داشته باشند.

سواحل تنریفه جزایر قناری

سواحل افسانه‌ای «تِنِریفه» در کرانه‌ی جنوبی آفتاب‌خیز این جزیره قرار دارند که از بین‌شان «پلایا دِ لاس ویستاس» و «پلایا دِل دوکه» که از «آدِخه» تا غرب جزیره گسترده‌اند، جزو توسعه‌یافته‌ترین‌ سواحل منطقه محسوب می‌شوند و از اقامتگاه‌ها و تفریحگاه‌های متنوعی برخوردارند. در «پلایا دِل دوکه» مغازه‌های خیلی شیکی وجود دارند و امکان تفریحاتی نظیر گُلف، بادموج‌سواری و جت‌اسکی نیز مهیا شده است. سواحل این قسمت از جزیره در نهایت به سواحل اعجاب‌انگیز «پورتو دِ سانتیاگو» و «لوس گیگانتِس» ختم می‌شوند که زیر مجموعه‌ای از صخره‌های مرتفع جای دارند.

دولفین

سواحل فوئرتونتورا جزایر قناری

یلومترها سواحل «فوئِرتِوِنتورا» تقریبا خالی و خلوت‌اند و حتی آن‌ دسته از سواحلی که از لحاظ زیرساخت‌های گردشگری جزو توسعه‌یافته‌ترین مناطق جزیره محسوب می‌شوند، نیز شلوغ نیستند. سواحل شمال‌شرقی این جزیره بادی هستند و سواحل شمالی نیز موج‌های سنگینی دارند. اما «کورالِخو» یکی از دیدنی‌ترین نقاط اینجاست. این بندر ماهیگیری در کرانه‌ی شمالی جزیره قرار دارد و جزو مراکز موج‌سواری است. آموزشگاه‌های موج‌سواری متعددی در «کورالِخو» مستقرند و نشان از فرهنگ غنی ورزش‌های آبی در این منطقه دارند. ساحل زیبای «پلایا اِل پوزو» را نیز با انواع تفریحات آبی و مناظر بی‌نظیرش نباید از قلم انداخت.

سانتا کروز د تنریفه جزایر قناری

«سانتا کروز دِ تِنِریفه» مرکز جزیره‌ی «تِنِریفه» و شهری سرزنده و سرشار از جاذبه‌های معماری است. از جمله بناهای زبانزد شهر می‌توان به «اودیتوریو دِ تِنِریفه» اشاره کرد. این اپراخانه و سالن کنسرت با چشم‌انداز دریا طراحی «سانتیاگو کالاتراوا»، معمار برجسته‌ی اسپانیایی، است و اجراهای مطرح جهانی زیادی را به خود دیده است. دیگر جاذبه‌ی فرهنگی «سانتا کروز» موزه‌ی هنرهای زیباست که مجموعه‌ی نفیسی از آثار نقاشی را به‌ نمایش گذاشته است. موزه‌‌ی طبیعت و مرد هم موزه‌ی جالبی است که پیشینه‌ی مردم بومی «تِنِریفه» قبل از ورود مهاجران اروپایی و تاریخ آتش‌فشانی جزیره را روایت می‌کند. اگر از این موزه بازدید کردید، در همان نزدیکی به «مِرکادو دِ نوئِسترا سِنیورا دِ اَفریکا» (Mercado de Nuestra Señora de Africa) نیز بروید و گشتی در غرفه‌های خرید بزنید. خلاصه اینکه در «سانتا کروز» می‌توانند گزینه‌های زیادی برای خرید داشته باشید. ضمنا کارناوال سالانه‌ی جزایر قناری نیز در اینجا برگزار می‌شود که پر از جلوه‌های شاد و رنگی است.

لاس پالماس د گرن کاناریا جزایر قناری

«لاس پالماس دِ گِرَن کاناریا» شهر ساحلی آفتاب‌خیزی است که قدمت آن به قرن پانزدهم می‌رسد. این شهر تاریخی در سال ۱۴۷۸ بنا شد و نخستین پایگاه استعماری اسپانیا در گستره‌ی غربی کشور به‌سمت «نیو وُرلد» به‌سمت نیمکره‌ی غربی زمین خصوصا خاک آمریکا، بود. کلیسای قرن شانزدهمی «سانتا آنا» (Santa Ana) یکی از دیدنی‌ترین بناهای قدیمی اینجاست که داخل آن به‌ سبک گوتیک و با ستون‌های عجیب نخل‌شکل طراحی شده است. در سمت جنوبی بنا موزه‌ی «دیوسِسان» (Diocesan) قرار دارد که مجموعه‌ی نفیسی از آثار هنری مذهبی و طلاکاری و نقره‌کاری در آن یافت می‌شوند. بازدید از مجموعه‌ی باستان‌شناسی و قوم‌نگاری موزه‌ی جزایر قناری نیز پیشنهاد می‌شود. این موزه درواقع فرهنگ مردم جزیره در دوران پیش از فتوحات اسپانیا در غرب را روایت می‌کند.

جاذبه

پارک لورو، تنریفه جزایر قناری

پارک حیات‌وحش «لورو» (Loro) از جمله محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری جزایر قناری است که در خارج از شهر «پورتو دِ لا کروز» قرار دارد. این پارک حفاظت‌شده، محل نگهداری یکی از بزرگ‌ترین کلکسیون‌های طوطی در جهان است و دلفیناریوم بزرگی هم دارد. در این پارک آکواریوم عظیمی نیز تعبیه شده است که دارای تونل زیرآبی است و می‌توانید کوسه‌ها و سایر موجودات دریایی را شناکنان در بالای سرتان ببینید. سایر دیدنی‌های این پارک تفریحی عبارتند از غار خفاش، جنگل گوریل، زیست‌بوم پنگوئن‌ها و مجموعه‌ی هیجان‌انگیزی از حیواناتی همچون ببر و کورکودیل.

سن کریستوبال د لا لاگونا، تنریفه جزایر قناری

این شهر استعماری دل‌فریب به‌خاطر جاذبه‌های فرهنگی بی‌نظیرش در فهرست میراث جهانی یونسکو به‌ثبت رسیده است. «سَن کریستوبال دِ لا لاگونا» (San Cristobal de la Laguna) که به‌اسم «لا گونا» نیز شناخته می‌شود، در گذشته پایتخت کل جزایر قناری بود. ازجمله بناهای دیدنی این شهر تاریخی عبارتند از کلیساهای رنسانسی و نئوکلاسیکی و عمارت‌های باشکوهی که توسط ثروتمندان قرن‌های هفدهم و هجدهم ساخته شده‌اند. نمونه‌هایی از سبک معماری مودِخار را نیز می‌توانید در کلیسای قرن پانزدهمی «ایگلِسیا دِ نوئِسترا لا کونسِپسیون» و کلیسای قرن هفدهمی «ایگلِسیا دِ سانتو دومینگو دِ گوزمَن» ببینید. اگر هم علاقه‌مندید که مروری بر تاریخ این منطقه داشته باشید، پس سری به موزه‌ی تاریخ و انسان‌شناسی بزنید که در بنایی متعلق به سال ۱۵۹۳ جای دارد.

لا اوراتاوا، تنریفه جزایر قناری

شهر استعماری «لا اوراتاوا» (La Oratava) در دره‌ای پر از مزارع موز قرار دارد و جزو مکان‌های تاریخی-هنری ملی به‌ ثبت رسیده است. خانه‌های قدیمی با بالکن‌های چوبی‌شان جلوه‌ی باشکوهی به شهر بخشیده‌اند و معروف‌ترین‌شان «کاساس دِ لوس بالکونِس» (Casas de los Balcones) است که در دهه‌ی ۱۶۳۰ و برای خانواده‌ای ثروتمند ساخته شد. این بنا اکنون محل موزه‌ و گالری صنایع دستی و سوزن‌دوزی‌های سنتی است. حتما از پاسیوی سرسبز ساختمان هم دیدن کنید. از دیگر بناهای دیدنی شهر می‌توان به کلیسای «ایگلِسیا دِ نوئِسترا سِنیورا دِ لا کانسِپسیون» اشاره کرد. این کلیسای قرن شانزدهمی دارای دو برج ناقوس دیدنی است.

ساحل دریا

کوئوا د لوس وردس جزایر قناری

«کوئِوا دِ لوس وِردِس» یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری «لانزاروته» است که قطعا سفر به جزایر قناری را برای‌تان خاطره‌انگیزتر خواهد کرد. این مجرای آتش‌فشانیِ هفت کیلومتری از کوه «لا کورونا» تا دریا امتداد دارد و زمانی شکل گرفت که سطح گدازه‌ی در جریان، سرد و سخت شد؛ درحالی‌که گدازه‌ی مذاب هنوز در زیرش درحال حرکت بود. وقتی گدازه‌ی زیرزمینی به‌ درون اقیانوس تخلیه شد، مجرای توخالی عمیقی را در زیرزمین برجای گذاشت. داخل این غار تقریبا هیچ چیزی تغییر داده نشده است و فقط چراغ‌ها و مسیر پیاده‌روی اضافه شده‌اند. برای ورود به غار باید از راه سوراخی که در سقف مجرا وجود دارد، وارد شوید. ارتفاع برخی اتاقک‌های این غار به ۹ الی ۱۲ متر می‌رسد و سنگ دیواره‌ها به رنگ‌های قرمز، نارنجی و سیاه است. این سنگ‌ها از ترکیباتی همچون آهن اکسید و کلسیم کربنات تشکیل شده‌اند و دیدن‌شان از نزدیک می‌تواند خصوصا برای علاقه‌مندان به زمین‌شناسی بسیار جذاب باشد.

پورتو دل کارمن، لانزاروته جزایر قناری

«پورتو دِل کارمِن» (Puerto del Carmen) بزرگ‌ترین شهر گردشگری «لانزاروته» است که با بیش از شش کیلومتر ساحل شنی و آب‌های آرام احاطه شده است. این دهکده‌ی ماهیگیریِ قدیمی، اکنون به یکی از مقاصد تفریحی شلوغ و سرزنده‌ی جزایر قناری تبدیل شده است و اقامتگاه‌ها و امکانات تفریحی درخور توجهی دارد. اگر در دو هفته‌ی نخست آگوست از اینجا بازدید کنید، می‌توانید «فییِستل دِل لا ویرهِن دِل کارمِن» (Fiesta de la Virgen del Carmen) را هم ببینید. این فستیوال مذهبی در ستایش حافظ مقدس دهکده برگزار می‌شود و با رژه‌ی سنتی قایق‌های تزئین‌شده، همراه است. یکی از قایق‌ها تندیسی از باکره‌ی کارمِن را حمل می‌کند و مابقی قایق‌ها در رژه‌ای دریایی دنبالش می‌کنند.

سانتا کروز دِ لا پالما جزایر قناری

شهر ساحلی «سانتا کروز دِ لا پالما» خوش‌ آب‌ و رنگ بکرترین سواحل جزایر قناری را دارد و در قرن شانزدهم یکی از سه بندر اسپانیایی مجاز به دادوستد با «نیو وُرلد» بود. جالب است که هنوز هم این بندر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. با گردشی در خیابان سنگ‌فرش «اُ دِیلی» (O’Daley) می‌توانید خانه‌های تاجران ثروتمند شهر را در ایام قدیم ببینید و رونقی که اینجا در قرن‌های هفدهم و هجدهم داشت، برای‌تان آشکارتر شود. کلیسای قرن شانزدهمی «ایگلِسیا دِل سالوادو» (Iglesia del Salvador) هم با آن سقف سبک مودِخار و محراب نقاشی‌شده‌اش، واقعا دیدنی است. از دیگر جاذبه‌های گردشگری «سانتا کروز دِ لا پالما» می‌توان به تالار شهر اشاره کرد که زمانی کاخ کاردینال بود. این بنای تاریخی در سال ۱۵۶۹ ساخته شد و حکاکی‌های روی سقف و گذرگاه‌های طاقی رنسانسی‌شکلش بسیار درخور توجه‌اند.

پارک ملی

پارک ملی گاراخونای، لا گومرا جزایر قناری

«لا گومِرا» (La Gomera) دومین جزیره‌ی کوچک در بین جزایر اصلی جزایر قناری است و به‌ خاطر شیب تندی که از سمت اقیانوس اطلس دارد، عملا ساخت هیچ جاده‌ای در اطراف سواحلش ممکن نیست. تقریبا نیمی از سطح جزیره را بزرگ‌ترین جنگل پیشا-یخچالی پوشانده است که تحت حفاظت پارک ملی «گاراخونای» (Garajonay) قرار دارد و در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به‌ثبت رسیده است. هفتاد درصد مساحت ۹٫۳۲۵ هکتاری پارک را جنگل‌های انبوه پوشانده‌اند. اروپا در دوران ترشیاری نیز درست چنین جنگل‌هایی داشت. در این جنگل‌های سرسبز جانوران و گیاهانی زندگی می‌کنند که بومی همین جزیره‌اند. رودها و چشمه‌های جزیره نیز از ابرها و مِه‌ای که بر فراز قله‌های پارک درگذرند، جان می‌گیرند. زمین خود جنگل شیب‌دارست و گذرگاه‌های خزه‌ای آن به چشم‌اندازهایی باورنکردنی و نفس‌گیر ختم می‌شوند. جالب است بدانید که کریستف کلمب دریانورد سرشناس ایتالیایی در سال ۱۴۹۲ کشتی‌هایش را پیش از عبور از اقیانوس اطلس در اینجا تجهیز کرده است.

پارک ملی کالدرا د تابوریینته، لا پالما جزایر قناری

«لا پالما» سرسبزترین جزیره‌ی جزایر قناری است و به‌اسم «ایزلا بونیتا» (Isla Bonita) یا جزیره‌ی زیبا نیز شناخته می‌شود. این جزیره‌ی سحرآمیز در یونسکو جزو ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره به‌ثبت رسیده است (ذخیره‌گاه زیست‌کره به اکوسیستمی گفته می‌شود که از لحاظ پوشش گیاهی و حیات جانوری دارای ارزش مطالعاتی بالایی است). در «لا پالما» چشم‌اندازهای طبیعی متنوعی از جنگل‌های بکر و مناظر صخره‌ای گرفته تا سواحل شن‌سیاه وجود دارند. از جمله مناطق محافظت‌شده‌ی «لا پالما» می‌توان به پارک ملی «کالدِرا دِ تابورییِنته» (Caldera de Taburiente) اشاره کرد که قله‌های آتش‌فشانی آن به ۲۴۰۰ متر می‌رسند و گدازه‌ها به‌سمت دریا جریان دارند. مناظر رود و آبشار در مناطق جنگلی این پارک چشم‌اندازی رؤیایی پیدا کرده‌اند. خط ساحلی پارک نیز دارای مناظر صخره‌ای است و چند خلیج کوچک بین شیب تپه‌ها جا خشک کرده‌اند.

divider

بیشتر بخوانید:

چگونه هزینه های سفر را کاهش دهیم و با پول کمتری سفر کنیم؟!

از هزینه های سفر به ونزوئلا و جاذبه های گردشگری آن بیشتر بدانید

هزینه های سفر به هلند و آشنایی با جاذبه های گردشگری آن

گردآوری توسط بخش گردشگری

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا