دسته‌بندی نشده

روش تهیه یک شکلات گرم خوشمزه در منزل

شکلات داغ یا شیر کاکائو، نوعی نوشیدنی است که از مخلوط کردن شیر با شکلات و شکر به دست می آید. این نوشیدنی امروزه در سراسر دنیا رواج دارد.

در این بخش، دو شیوه گوناگون، که 4 تا 6 دقیقه وقت می خواهد، را برای آماده کردن شکلات داغ معرفی خواهیم کرد.

روش تهیه یک شکلات گرم

روش تهیه یک شکلات گرم

مواد لازم برای روش اول: تهیه با شکلات تخت

شکلات تخته ای ۱۷۰ گرم
شیر (ترجیحا کم چرب) ۴ لیوان (۱ لیتر)
مارشملو، خامه و کمی نمک دلخواه
طعم دهنده دلخواه از قبیل وانیل، سبزی های معطر مثل نعناع
و ادویه جات (دارچین و جوز)، و …
دلخواه

روش تهیه یک شکلات گرم

مواد لازم برای روش دوم: تهیه با پودر کاکائو

پودر کاکائو ۱/۲ پیمانه
شکر ۱/۲ پیمانه
شیر (ترجیحا کم چرب) ۴ لیوان (۱ لیتر)
آب ۱/۴ پیمانه (۶۰ میلی لیتر)
طعم دهنده دلخواه، مارشملو و کمی نمک مانند روش اول

شکلاتی با کیفیت تهیه کنید. کسانی که شکلات سفید دوست دارند نیز می توانند شکلات سفید تهیه کنند. شکلات های طعم دار نیز نوشیدنی تان را خوش طعم خواهند کرد؛ اگر شکلاتی با طعم دلخواه خود می شناسید، آن را بخرید تا دیگر نیازی نباشد که طعم دهنده های دیگری به آن اضافه کنید.

روش تهیه یک شکلات گرم

شکلات را آماده کنید. با استفاده از یک چاقوی محکم و تیز، شکلات ها را تکه تکه کنید. هر چه تکه های شکلات کوچک تر باشد، نوشیدنی سریع تر حاضر خواهد شد.

در دستور تهیه اصلی این نوشیدنی، ۵۰ گرم شکلات در هر ۴۰۰ گرم نوشیدنی آمده است. برای تنظیم غلظت نوشیدنی، می توانید میزان شکلات و یا شیر را اضافه یا کم کنید.

روش تهیه یک شکلات گرم

شکلات را ذوب کنید. در قابلمه ای دو لیتری، با حرارتی ملایم، شکلات را با ۱ فنجان (۲۵۰ میلی لیتر) شیر، داغ کنید تا شکلات کاملا ذوب شود. البته می توانید به جای اینکه این مخلوط را روی حرارت مستقیم قرار دهید، کمی آب را بجوشانید و ماهیتابه ای را داخل آن قرار داده و شکلات را به طور غیر مستقیم ذوب کنید.

پس از ذوب شدن، می توانید کمی خامه به آن اضافه کنید و مخلوط شکلات و خامه (گاناش) درست کنید. زمانی که شیر داغ را داخل لیوان ریختید، می توانید این مخلوط گاناش را به آن اضافه کنید.

در حالی که گاناش را آماده می کنید، می توانید طعم دهنده نیز به آن اضافه کنید. زمانی که از حرارت غیرمستقیم استفاده می کنید، مطمئننا شکلات خوش مزه تری خواهید داشت، اما باید مراقب داغ بودن قابلمه و یا ماهیتابه باشید.

روش تهیه یک شکلات گرم

طعم دهنده اضافه کنید. هر طعم دهنده ای که می خواهید، از قبیل نمک، دارچین و غیره را در این مرحله اضافه کنید. اگر می خواهید طعم دهنده ها طعم خود را بهتر به نوشیدنی دهند، زمان بیشتری را باید در مخلوط بمانند؛ در غیر این صورت دیگر نیازی به گذشت زمان نیست.

روش تهیه یک شکلات گرم

کمی شعله را زیاد کنید. پس از اضافه کردن طعم دهنده، باقی شیر را اضافه کنید. و آن را هم بزنید. اگر نقطه های سیاه رنگ در مایع دیدید نگران نباشید: این نقاط سیاه در حقیقت تکه های ذوب نشده ی شکلات هستند و با حرارت بیشتر ذوب خواهند شد. بعضی اوقات باید شکلات را بیشتر حرارت داد تا کاملا ذوب شود.

اگر مخلوط تان خیلی گرم شد و فکر می کنید که شروع به سوختن می کند، قابلمه را از روی گاز بردارید و به هم زدن ادامه دهید و منتظر باشید تا کمی حرارت آن کم شود. زمانی که دمای مخلوط کم تر شد، دوباره قابلمه را وی گاز قرار دهید. دقت کنید که مخلوط تان نجوشد.

روش تهیه یک شکلات گرم

نوشیدنی تان آماده است. در لیوان و یا فنجان سرو نمایید. می توانید آن را با برگ نعناع، تکه های دارچین و یا خامه ی زده شده تزیین نمایید.

روش دوم: تهیه با پودر کاکائو

کار را با پودر کاکائویی مرغوب شروع کنید. تفاوت بین شکلات و کاکائو در این است که شکلات حاوی بخش چرب دانه ی کاکائو (کره ی کاکائو) می باشد.

پودر کاکائو چیزی است که پس از خارج ساختن کره ی کاکائو، بر جای می ماند. در حقیقت طعم این دو تا حدودی متفاوت است و بهتر است که شکلات داغ را زمانی با پودر کاکائو درست کنید که شکلات تخته ای در دسترس نداشته باشید.

پودر کاکائو، شکر و نمک را مخلوط کنید. در ظرفی به گنجایش دو لیتر، مواد را تفت دهید تا با هم مخلوط شوند. آب را اضافه کنید و آن را هم بزنید.

روی حرارت ملایم، بپزید. هم زدن مکرر، مخلوط را به لحظه ی جوشیدن نزدیک می کند. هم زدن را متوقف و حرارت را کم کنید و بگذارید مخلوط به مدت دو دقیقه بجوشد. همانند روش اول، می توانید در این لحظه، طعم دهنده های مورد علاقه تان را اضافه کنید.

شیر اضافه کنید. به آرامی شیر را اضافه کنید و در حال اضافه کردن، هم بزنید تا به خوبی مخلوط شود. مخلوط را تا داغ شدن کامل، هم بزنید و نگذارید که مخلوط بجوشد.

نوشیدنی تان را در لیوان و یا فنجان سرو نمایید.

نوشیدنی تان را با مقدار زیادی خامه ی زده شده و مارشملو تزیین کنید.

منبع-فو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا