دسته‌بندی نشده

روش تهیه دسر چنگمال، میان وعده خوشمزه کرمانی

طرز تهیه چنگمال کرمانی مقوی با طعم فوق العاده

مهمترین ماده این غذا خرما است همان طور که می دانید خرما دارای خاصیت های زیادی است که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می کنیم. خرما انواع مختلف دارد که شامل : رطب ، خارک ، پیارم و … است.هر شهری در جنوب ایران خرمای خاص خودش را دارد که نام های زیادی برای هر کدام وجود دارد.

درخت خرما در نواحی گرمسیری ایران ، عربستان و شمال آفریقا پرورش می یابد در واقع زادگاه خرما مناطق گرمسیری ست.میوه و هسته خرما هم از نظر غذایی ارزش داشته و هم در طب و درمان بیماریها کاربرد دارد. مهمترین خواص خرما شامل خاصیت تب بر، آرامبخش به ویژه هسته آن، ضد سرطان، محرک و تقویت کننده قوای جسمانی و نیروی جنسی است.

مصرف خرما ضعف، سستی و بیحالی را از بدن دور میکند. خرما منبع بسیار خوبی برای تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن مانند عناصر ضروری پتاسیم، منگنز، آهن، روی است و همچنین تامین کننده ویتامین های (آ)، (ای)، (ب) و (ث) است. پلی فنولها، مشتقات پیپرین، فیبر گیاهی، آنتی اکسیدانها و استرول از دیگر مواد موثر موجود در میوه خرما است.مزاج خرما گرم و تر است.

نوشته های مشابه

طرز تهیه “چنگمال کرمان” (سحری یا افطار گیاه خواران )

خرمای رطب رطوبتش از حرارتش بیشتر است؛ بنابراین کسانی که مزاج گرم دارند بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنند تا خرمای رسیده که قدری خشک شده باشد. یکی از مهمترین خواص خرما خاصیت خون سازی است. خرما غنی از آهن، فولات و اسید فولیک است که برای خونسازی بسیار مفید بوده و درمان مناسبی برای کم خونی ناشی از فقر آهن است.

فولات موجود در خرما به عنوان یک ماده غذایی خون ساز معرفی شده است. خوردن خرما برای همه افراد به ویژه زنان باردار به دلیل سرشار بودن از فولیک اسید مفید است. از انواع دیگر دسرهای سنتی می توان به : دیگچه مشهدی ، آبنبات پولکی زعفرانی ، سمنو و خاگینه اشاره کرد.

مواد لازم :

کره یا روغن حیوانی : 5 قاشق غذاخوری
خرما(بدون هسته) : 1کیلو
نان : 1 عدد
کنجد: ¼ لیوان
تخم گشنیز : ¼ لیوان
دارچین : 1 قاشق مربا خوری
زیره سیاه : به مقدار لازم
زیره سبز : به مقدار لازم

طرز تهیه حلوای چنگمال خوشمزه کرمان

مراحل تهیه :

گام 1 در یک تابه مقداری روغن یا کره بریزید تا داغ شود.
گام 2 سپس خرما هسته گرفته شده را داخل آن تفت دهید .

حتماً بخوانید:

گام 3 در حین تفت دادن خرما ،گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا رنگ خرما تغییر کند .
گام 4 سپس زیره و ادویه های گفته شده را به همراه نان خرد شده به خرماها اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که روغن به خورد نانها برود.
گام 5 در این مرحله تابه را از روی حرارت بردارید و پس از کمی سرد شدن مواد ، آن را با دست ورز دهید و به شکل توپک های کوچکی در بیاورید.

آموزش طرز تهیه «چنگمال کرمان» دسر سنتی با خرما

گام 6 اگر دوست داشتید میتوانید کمی تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید تا طبع گرم خرما و گردو کمی خنک تر شود.
گام 7 روی توپک ها کمی نارگیل یا پودر پسته بریزید و آن را در ظرف مورد نظرتان بچینید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا