دسته‌بندی نشده

رامبوتان میوه ای پر از خاصیت!

خواص و فواید بی نظیر میوه رامبوتان

یکی از میو های جنوب شرقی آسیا و بومی مالزی و اندونزی و تایلند است. در زبان مالیایی به معنی میوه مودار است که بر گرفته از شکل ظاهری آن است.رامبوتان میوه ای گرمسیری است که با نام علمی سرخالوی مژکی (nephelium lappaceum) شناخته شده است.این میوه بومی مناطق استوایی بوده و کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند مالزی و ویتنام، مهمترین تولید و صادرکنندگان آن به سراسر جهان به شمار می روند.

این میوه شیرین و آبدار است و مزه آن شبیه به انگور ست ودارای هسته ای بزرگ می باشد.میوه آن شباهت زیادی به میوه لایچی و لونگان دارد.رامبوتان به صورت خام و کنسرو شده ویا آب میوه در فروشگاه ها به فروش می رسد.میوه رامبوتان شکلی تقریبا کروی دارد و مودار است. نام رامبوتان نیز به زبان مالزیایی معنی “میوه مودار” می دهد. موهای پوسته رامبوتان نازک و نرم بوده، خار مانند نیستند و به پوست و دست آسیب نمی رسانند. اندازه هر میوه بالغ نصف کف دست است.

همچنین میوه ها قبل از رسیدن به رنگ سبز روشن می باشند.رامبوتان به شکل خوشه ای روی درخت خود می روید و در دو رنگ زرد و قرمز موجود است.رامبوتان زرد طعمی ترش و شیرین و رامبوتان قرمز مزه شیرین دارد.برای مصرف هر دو گونه، با برش دادن پوسته رنگی، آن را جدا کرده و گوشته سفید (گاهی متمایل به صورتی) و آبدار میوه را میل می کنند.داخل میوه هسته ای به رنگ قهوه ای روشن و به قطر 2 سانتی متر وجود دارد.

درخت رامبوتان بومی مناطق استوایی بوده، ریشه عمیقی ندارد، بعد از 2 الی 3 سال از زمان کاشت میوه می دهد و تا 8 الی 10 سال قدرت باردهی دارد.میوه رامبوتان را اغلب به صورت خام مصرف می کنند و به خاطر رنگ سفید آن کمتر در سالاد های میوه مورد مصرف قرار می گیرد.این میوه سرشار از ویتامین C و کلسیم بوده و همچنین دارای آهن و فیبر است، به همین جهت خوردن آن برای افراد دارای کم خونی ناشی از فقر آهن هم توصیه می شود.هر عدد رامبوتان حدود 59 الی 60 کالری دارد.

رامبوتان

خواص شگفت انگیز رامبوتان

  • این میوه دارای مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم و پتاسیم است.
  • یک داروی ضد کرم است.
  • برای رفع اسهال و اسهال خونی مناسب می باشد.
  • جوشانده پوست تند و تیز آن برای درمان برفک به کار می رود.

طریقه نگه داری و مصرف رامبوتان

رامبوتان همانند میوه های دیگر در حالت رسیده بدون هیچ مکمل و مانعی میتواند مصرف شود. با این حال میتوان از آن در حالت های مختلف همچون کمپوت،کنسرو، سالاد میوه و آبمیوه استفاده کرد. در حال حاضر در فروشگاه ها آبمیوه و کمپوت رامبوتان با مارک های وارداتی به وفور یافت میشود.اگر تمایل دارید که این میوه را به صورت طولانی در یخچال خود نگه دارید پیشنهاد میدهیم که آن را در کیسه قرار دهید تا رطوبت آن جذب محیط نشود.

هزینه خرید میوه رامبوتان

میوه رامبوتان از تازه واردان بازار میوه ایران است. به همین دلیل میوه تر و تازه آن را باید در بازار بزرگ میوه تجریش و یا بازارهای بزرگ استان ها به ندرت پیدا کنید. به تازگی هم چند شرکت وارد کننده به صورت اینترنتی اقدام به فروش چند صد گرمی این نوع میوه ها میکنند و با بسته بندی مطلوب به درب منزل ارسال میکنند.

رامبوتان

صد گرم میوه رامبوتان گرانتر از یک کیلو گوشت!!

این کمبود موجب تراکم قیمت شده و رامبوتان را در سبد میوه های لوکس جای داده است. به نوعی که برای خرید صد گرم از میوه تازه رامبوتان ( چیزی بین 3 تا 4 عدد متوسط) باید مبلغی حدود 50 تا 100 هزار تومان هزینه کنید. قطعا این میوه نمیتواند در سبد روزانه ما جایگاهی دایم داشته باشد تا جایی که واردات آن افزایش یابد و در ادامه قیمت آن کاهش پیدا کند.

تنها دلیل گرانی این میوه را نباید به نایاب بودن آن نسبت دهیم. به هر حال این میوه از دل آسیای شرقی میاید و همانطور که واضح است میوه های کشت شده در این منطقه بسیار غنی ، پربار و اصولی به بارآمده اند. در واقع این میوه ها به هیچ وجه به صورت گلخانه ای کشت نمیشوند و یا در کاشت آن ها تحت هیچ شرایطی از کود و سموم شیمیایی استفاده نشده است. مسلما هزینه کشت میوه در چنین شرایطی چند برابر میوه های گلخانه ای و شیمیایی ایرانی است.

با این حال کنسرو کمپوت و آبمیوه رامبوتان را میتوانید با هزینه بهتر و ماندگاری بیشتر از فروشگاه های بزرگ و سوپرمارکت ها خریداری کنید.اگر هم مسافر تایلند یا مالزی هستید مصرف این میوه را به هیچ وجه از دست ندهید و سعی کنید از طعم شیرین و آبدار این میوه لذیذ نهایت لذت را ببرید. فراموش نکنید که بازارهای محلی تایلند و مالزی مکان خوبی برای خرید این میوه خوشمزه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا