دسته‌بندی نشده

دستور پخت خورش سیب سولقانی با گوشت ماهیچه

طرز تهیه خورش سیب سولقانی؛ طعمی جدید و لذیذ

در این گزارش قصد داریم خورش سیب به روش سولقانی را آموزش دهیم، با دلگرم همراه باشید. خورش سیب مخصوص را در اصل به استان لرستان نسبت می‌دهند، اما دستور تهیه خورش سیبی که در این مطلب مشاهده می کنید مخصوص استان تهران و منطقه سولقان و سنگان می باشد. نکته اصلی در تهیه این خورش استفاده از سیب محلی است که البته با هر نوع سیب دیگری هم قابل تهیه است، برای تهیه این غذای مقوی و لذیذ از چند روز قبل باید برنامه ریزی کنید، زیرا سیب این خورش بهتر است سیب خشک باشد. برای درست کردن این خورش از سیب مخصوصی به اسم سیب کدو یا سیب سنگان یا اَلنگه استفاده می شود.این سیب ها دارای پوستی چرب هستند و مانند سایر میوه های شیرین با خشک شدن، به شیرینی آنها افزوده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورش سیب سولقان

  • سیب شیرین: ۴ یا ۵ عدد
  • پیاز متوسط: یک عدد متوسط
  • گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم یا ماهیچه
  • لپه: ۲ پیمانه
  • رب گوجه: یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

 خورش سیب سولقانی

دستور پخت خورش سیب سولقانی

مرحله اول : دو الی چند روز قبل از تهیه خورش سیب سولقانی، سب ها را پوست گرفته و به شکل مکعب های یک سانتی خرد کرده و خشک کنید. بهترین روش خشک کردن میوه در پاییز چیدن روی ورق آلومینیومی یا سینی فلزی و قرار دادن روی شوفاژ یا بخاری است.

مرحله دوم : مانند تمام خورش ها، پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید، پس از کمی تفت رب، زردچوبه و نمک را ضافه کنید و کمی بعد گوشت را اضافه کرده و به همراه دو لیوان آب، اجازه بدهید تا گوشت کمی بپزد.

مرحله سوم : وقتی گوشت نیم پز شد، لپه را به آن اضافه کنید، تا زمانی که گوشت و لپه هر دو کاملا بپزند.

مرحله چهارم : سیب خشک شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید یک ربع با خورش قل بخورد. خورش سیب شما آماده است.

 خورش سیب سولقانی خوش طعم و عالی

نکات تهیه خورش سیب سولقان

  1. این غذا به روش های مختلف از جمله همراه با آلو، شیره انگور، سیب خام هم تهیه می شود، در این مطلب هدف آموزش خورش سیب منطقه سولقان بود.
  2. می توانید لپه را از قبل بپزید و همراه سیب به خورش اضافه کنید.
  3. برای طعم بهتر خورش از چوب دارچین یا هر چاشنی دلخواهی مانند هل و گلاب می توان استفاده کرد.
  4. به جای گوشت می توان مرغ یا قلی قلی در خورش سیب استفاده کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا