دسته‌بندی نشده

خوراکی های مخصوص استان های مختلف ایران

سفر رفتن و تفریح و استراحت همیشه برای ما با یک حس خوب به اسم «خوردن » همراه بوده است.آیا شما هم این موضوع را قبول دارید؟!
لذت خوردن غذاهای خوشمزه و جدید در شهرهای مختلف و در غذاخوری های سنتی یا بازارهای محلی یک شهر همیشه برای ما به یادماندنی و خاطره انگیز است. استفاده از خوراک های سنتی یک شهر، می تواند شادی سفر ما را چند برابر کند.

تنوع خوراکی های ایرانی و متناسب بودن آن با ذائقه های مختلف باعث می شود که در هر شهر و منطقه ای مزه جدیدی برای چشیدن داشته باشیم.

غذاهای سنتی شامل خوراک های اصل، میان وعده ها، نان ها و شیرینی ها، عرقیجات و دم نوش ها، ترشی ها، مرباها، پیش غذاها و مکمل های سنتی است که با فرهنگ مردم آن شهر و تنوع گیاهی و جانوری یک منطقه نسبت مستقیمی دارد.

مجله دلگرم تصمیم گرفته است خوراکی های خوشمزه و هیجان انگیز استان های مختلف کشور را به خوانندگان خود معرفی کند تا با سفر به این مناطق حتما سری به سفره خانه ها و رستوران های این شهرها بزنید و از خوردن غذای محلی آنجا لذت ببرید.

sep29

خوراکی های مخصوص و محلی استان های مختلف

خراسان رضوی
مشهد است و شیشلیک شاندیز. کباب های معروفی که در ییلاق های مشهد عرضه می شود و در جای دیگری پیدا نمی شود. آب نبات زنجبیلی هم از شیرینی های این منطقه است.

خوراکی های مخصوص استان های مختلف ایران
خراسان جنوبی
اگر به خراسان جنوبی رفتید، آش شلغم و خورشت ریواس و بلغور پلو یادتان نرود. در خراسان جنوبی انواع مختلف اشکنه مثل اشکنه آلو، نخود، کشک زرد و بادمجان زیاد است. نان سمنو و نان زردی هم از نان های معروف خراسان جنوبی است.

کرمان
استان کرمان جایگاه خورشت های ایران است. خورشت کنگر کدو، قیمه، به آلو، سیب درختی، آلو میگو،خورشت کلم، باقله و آلوچه از خورشت های معروف کرمان هستند. حلیم بادمجان کرمانی ها هم معروف است. کلمپه، کماج، حاجی بادام،نان چرخی،پفک و برشتوک هم از شیرینی های سنتی کرمان است.

همدان
همدان دیار ترشی ها و مرباهای عجیب و غریب است. همدانی ها از پوست هندوانه، ترب سیاه و حتی پوست لیمو ترش و کدو مسمایی هم مربا درست می کنند. ترشی گردو هم از ترشی های مشهور این استان است. آش میوه، خورشت غوره بادمجان و آبگوشت کلم و آبگوشت سیب سیرغوره از غذاهای معروف همدان است.

sep19
فارس
کوفته هلو، رب پلو شیرازی، آش انار، قنبرپلو، کلم پلوی شیرازی و دو پیازه از غذاهای معروف شیرازی اند. انواع عرقیات معطر مثل بیدمشک و بهار نارنج از نوشیدنی های سنتی فارس است. فالوده شیرازی، شکر پنیر و بادام سوخته و مسقطی هم از شیرینی جات و دسرهای فارس است.

مازندران
فسنجان با گوشت مرغابی و انواع پرندگانی که شکمشان با دانه های انار ترش جنگلی و سبزی های معطر پر شده است از غذاهای رسمی سنتی مازنی اند. بورانی کدو حلوایی و بورانی بادمجان کبابی، ماست دلالی و ناز خاتون که ترکیبی از بادمجان کبابی و سبزی معطر و آب غوره است از دسرهای سفره مازندرانی هاست. مربای بهار نارنج و مربای تمشک هم خوراکی های هیجان انگیزشان است.

قزوین
استان قزوین است و قیمه نثارش. نان قندی، باقلوای لوزی، شیرینی اتابکی، نان نازک و نان برنجی هم از انواع شیرینی این استان است. زغال اخته های ترش و مرغوب قزوین را هم فراموش نکنید.

خوراکی های مخصوص استان های مختلف ایران
گلستان
هل آش، گوجه آش و ماش آش از خوراکی های لذیذ گلستان هستند. چوروک هم نان سنتی این منطقه است.

سمنان
غذاهایی مثل ته چین و چرتمه پلو در سمنان است. کشک و پسته هم که محصولات اصلی این استان هستند.

گیلان
کباب ترش گیلانی که گوشت خوابانده شده در رب انار و ادویه است. شیش انداز، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و کوکوی خاویار ماهی از غذاهای معروف گیلانی است. نمک سبز هم یک افزودنی معطر گیاهی برای ماست است. زیتون پرورده هم یادتان نرود.حلوای درونگ، کلوچه و مربای ازگیل هم از شیرینی جات این استان است.

کرمانشاه
وقتی به کرمانشاه رفتید از خوردن خورشت خلال بادام، دنده کباب، سیب پلو و کوکوی پاغازه غافل نشوید. نان برنجی، روغن کرمانشاهی و کاک هم خوراکی های مقوی این استان است.

sep19
اردبیل
اردبیل است و مزه آش دوغ. در هوای خنک اردبیل خوردن آش دوغ محلی خیلی مزه می دهد. پلو قیسی هم یکی دیگر از غذاهای معروف اردبیل است. خوردن و بردن عسل سبلان و ساری حلوا را هم فراموش نکنید.

زنجان
آش گندم و خورشت شش انداز که خوراکی از گردو، خرما، روغن و تخم مرغ است از غذاهای معروف زنجان است.

اصفهان
اسم اصفهان که می آید ناخودآگاه صدای جلیز و ولیز بریانی در ذهن تداعی می شود. هر چند بریانی معروف ترین غذای اصفهان است اما از خورشت ماست، حلیم بادمجان و گوشت و لوبیا هم نباید غافل شد. ناگفته نماند که زرشک روی همه غذاهای اصفهانی خوردن دارد. گز و پولکی هم که شیرینی های معروف اصفهان هستند.

خوراکی های مخصوص استان های مختلف ایران
ایلام
نان ساجی، نان پیگ، کوفته سیرابی و قیماق از غذاهای بومی ایلام است.

خوزستان
خوردن سمبوسه و فلافل های تند دست ساز در حالی که روی پل کارون ایستاده اید توصیه می شود. قلیه ماهی، پلو شوشتری، ماهی صبور و حریسه از غذاهای معروف خوزستانی هاست.

چهارمحال و بختیاری
اسم کباب بختیاری را که شنیده اید، در فهرست همه رستوران های ایرانی هم پیدا می شود. این غذای گوشتی، غذای محلی چهارمحال و بختیاری است. کاچی های چهارمحال هم معروف هستند.

خوراکی های مخصوص استان های مختلف ایران
تبریز
اسمش که می آید ناخودآگاه دل آدم برای کوفته تبریزی پر می کشد. کوفته تبریزی مشهورتریم غذای آذربایجان شرقی است. فوت کوزه گری لازم دارد تا موقع پختن از هم باز نشود! پیخاخ قیمه هم خوراکی لذیذ از گوشت و پیاز و زعفران و خلال بادام است که چشیدن آن را پیشنهاد می کنیم. خورشت هویج هم یک خورشت آذری است. شیرینی قرابیه، نوقا و حلوا گردویی هم از انواع شیرینی این استان است.

یزد
شیرینی های یزدی در همه ایران مانند ندارند، لوز پسته، لوز بادامی، لوز نارگیل، کیک یزدی، باقلواريال پشمک، قطاب و حاجی بادوم از شیرینی های خوشمزه یزدی هستند. آش شولی، آش شلغم، حلیم و کوفته یزدی هم از غذاهای خوشمزه یزد است.

خوراکی های مخصوص استان های مختلف ایران
لرستان
آش بادمجان، قلیه ترش، کباب بروجردی و آش ترخینه از خوراکی های معروف استان لرستان است.

کردستان
بریان کباب یا کباب ترکی از غذاهای سنتی رسمی کردستان است. کنگر ماست و کلانه که ترکیبی از نان محلی و پیازچه و کره محلی است از پیش غذاهای کردی هستند. کوکوی کنگر، آش کردی، آش گزنه و دوغ هم از دیگر خوراکی های این منطقه است.

بوشهر
قلیه اسفناج، دمپختک ماهی و انواع خوراک بر پایه میگو، غذاهای اصلی بوشهری هاست. رنگینک خرما و نان پادرازی هم از شیرینی های سنتی بوشهری هاست.

گرداوری توسط بخش تفریحی گردشگری مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا