دسته‌بندی نشده

خواص و مضرات قارا | طرز تهیه قره قروت با آرد

قارا یا قره قروت

قارا یا قره قروت را از آب ماست یا همان دوغ می گیرند که پس از جوشیدن و تغلیظ بصورت جامد در می آید.

قره قروت یا قارا ماده ترش و خوشمزه ای که محبوب دل بسیاری است و خواص عالی هم دارد.

جالب است بدانید به دلیل آن که یکی از فرآورده های شیر است، منبعی سرشار از کلسیم است.

و از پوکی و نرمی استخوان جلوگیری می کند.

اگر به دلیل شرایط گوارشی تان مجاز به مصرف شیر نیستید، می توانید با خیال راحت قره قروت را مصرف را کنید و از خواصش بهره مند شوید،

چرا که طی تبدیل شیر به قره قروت لاکتوز آن به قند ساده تری تبدیل می شود اما کلسیم آن همچنان پا بر جا خواهد ماند.

اگر قصد دارید لاغر شوید قره قروت را در برنامه غذایی خود قرار دهید، چرا که درصد چربی آن پایین است.

همچنین به دلیل حاوی بودن ویتامین D باعث می شود کلسیم بهتر جذب بدن شما شود.

قره قروت حاوی اسید های عالی است که روده را ضد عفونی می کند و از بروز عفونت آن جلوگیری می کند.

در ادامه این مقاله به خواص و مضرات قره قروت، قره قروت با آرد می پردازیم. با ما همراه باشید.

خواص قارا

قره قروت اسیدهایی دارد که دستگاه گوارش را ضد عفونی و از رشد و تکثیر باکتری های مضر در آن جلوگیری می کنند.

استفاده موضعی از قره قروت برای درمان شوره سر مفید است.

به این منظور مقداری از آن را در آب حل کرده و پوست سر را با آن ماساژ دهید و اجازه دهید یک ربع بماند.

سپس موهای خود را با شامپو ملایم و آب ولرم آبکشی نمایید.

از مهمترین خواص قارا کمک به تامین کلسیم مورد نیاز بدن است.

قره قروت نیز همانند دیگر فراورده های شیر نظیر خواص ماست که قبلا ذکر گردید، برای تقویت و استحکام استخوانها و دندانها مفید است.

و از بروز پوکی استخوان، نرمی استخوان و … که ناشی از کمبود کلسیم در بدن میباشد، پیشگیری می کند.

همچنین قره قروت حاوی ویتامین D نیز می‌باشد.

این ویتامین باعث افزایش جذب بهتر کلسیم در بدن شده، در نتیجه از عوارض کمبود کلسیم پیشگیری می‌کند.

مصرف قره قروت برای افراد مبتلا به چربی خون مفید بوده، باعث پایین آمدن چربی میگردد.

به طور کلی افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌های عفونی از اصلی ترین خواص قارا است.

مضرات مصرف قره قروت

دکتر حسن اکبری متخصص طب سنتی گفت:

مزه ترش قره قروت به خاطر درصد بسیار بالای اسیدلاکتیک آن می‌باشد.

میزان اسیدلاکتیک قره قروت به قدری زیاد است که می شود گفت خود اسیدلاکتیک است.

اسید لاکتیک یک ماده دفعی برای بدن محسوب می‌شود زیرا خون را شدیداً اسیدی کرده و تعادل PH خون را به هم می‌زند.

وی افزود:

در بدن انسان مقدار PH متعادل بین ۷/۳۴ و ۷/۴۰ می‌باشد که کمی قلیایی است و باید در این محدوده نگه داشته شود.

در غیر این صورت بعضی از واکنش‌های آنزیمی انجام نمی‌گیرد و تنظیم فعالیت‌های فیزیکی و شیمیایی درون سلولی با مشکل مواجه می‌شود.

دکتر اکبری اظهار داشت:

مصرف قره قروت به شدت خون را اسیدی می‌کند و آن را از حالت قلیایی طبیعی خود خارج می‌کند.

بدن برای ترمیم و تصحیح این حالت بسیار مخرب که می‌تواند در صورت ادامه بسیار خطرناک شود و فعالیت ارگان‌ها و سلول‌ها را مختل کند.

دست به دامن استخوان‌ها و دندان‌ها می‌گردد تا کلسیم آنها را برای قلیایی کردن خود آزاد کند.

این کلسیم آزاد شده از استخوان‌ها سپس توسط کلیه‌ها دفع می‌شود و در نتیجه مصرف قره قروت باعث پوک شدن استخوان‌ها و ضعف دندان‌ها می‌گردد.

وی در پایان خاطرنشان کرد:

اسیدلاکتیک قره قروت باعث انواع بیماری‌های قلب و عروق، کاهش نرون‌های مغزی، ضعف حافظه، خورده شدن دیواره سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌ها، ضعف سیستم ایمنی بدن، لقی دندان‌ها، تشنج و ضعف اعصاب می‌شوند.

و اینکه برخی پزشکان قره قروت را برای رشد کودکان، کاهش فشارخون و درمان پوکی استخوان و خرابی دندان‌ها تجویز می‌کنند کاملاً اشتباه است.

دکتر شهاب اولیایی رژیم شناس گفت:

برخلاف تصور عامه که قره قروت چون از فرآورده‌های لبنی است می تواند کلسیم بدن را تامین کند، برعکس موجب کاهش کلسیم، پوکی و تضعیف استخوان و دندان می شود.

نمک فراوان موجود در قره قروت نیز باعث افزایش فشار خون می گردد.

در ضمن دفع کلسیم ناشی از مصرف نمک نیز مزید بر علت پوکی استخوان است.

به علاوه ممکن است مشکلات بهداشتی در تهیه قره قوروت ناراحتی گوارشی را بهمراه داشته باشد.

درنتیجه اگر هوس خوردن قره قروت می کنید بهتر است گاهی اوقات برای مثال ماهی یکبار یا سالی یکبار و به عنوان تنقلات تفریحی مصرف کنید و توالی و تکرار نداشته باشد.

بعضی از آثار و نتایج زیانبار اسیدی شدن خون :

  • انواع بیماری های قلب و عروق
  • خورده شدن دیواره سرخرگ ها و سیاهرگ ها
  • ضعف حافظه
  • آلزایمر
  • دیابت
  • سرطان
  • ضعف سیستم ایمنی بدن
  • بیماری های سیستم عصبی مانند بیماری خطرناک MS
  • پوکی استخوان
  • خرابی و فساد دندان ها
  • لقی دندان ها
  • ضعف اعصاب
  • تشنج

در غرب به خون اسیدی لقب کُشنده خاموش (Silent Killer) داده اند.

طرز تهیه قره قروت با آرد

مواد لازم:

  • ماست‏ ۱ کیلوگرم
  • آب یا دوغ ترش۱ لیتر
  • نمک ۱ قاشق سوپ خوری
  • آرد ذرت۲ قاشق سوپ خوری

ماست را به همراه نمک، آب یا دوغ ترش داخل قابلمه ریخته و با همزن دستی یکدست می کنیم.

سپس روی حرارت زیاد گذاشته تا جوش بیاید. و مدام هم بزنید.

وقتی جوش آمد تا ۲ ساعت با حرارت کم و درب قابلمه به صورت کج گذاشته و هرازگاهی هم زده تا ته نگیرد.

بعد از این زمان مایع را داخل کیسه پارچه ای گذاشته و آویزان کنید تا آب اضافی آن خارج شود.

نصف لیوان از آب بدست آمده از کشک را با ۲ قاشق سوپ خوری آرد ذرت مخلوط کرده بقیه آب را با توجه به حجم آن ۲۰ دقیقه روی گاز گذاشته تا بجوشد و آب آن بخار شود.

وقتی آب کم شد مخلوط آب و آرد ذرت را کم کم اضافه کرده و خوب هم میزنیم و میذاریم ۲۰ دقیقه دیگر هم بجوشد.

هرچقدر حرارت کم باشد قره قروت تیره تر میشود.

بعد از اینکه جوش آمد حرارت را کم کرده تا غلیظ شود و به غلظت فرنی برسد میتوان در همین مرحله بصورت مایع مصرف کرد و یا باز بگذاریم بجوشد و سفت تر شود.

سپس داخل سینی را چرب کرده و از مواد سفت داخل آن ریخته و جلوی آفتاب بگذارید تا خشک شود سپس با چاقو برش بزنید. نوووش جان.

بیشتر بخوانید:

معرفی ۷ نوع شکر خوراکی و مصارف گوناگون آنها

۱۱ خاصیت فوق العاده کنجد سیاه برای سلامتی

خواص درمانی صبر زرد و عوارض مصرف بیش از اندازه آلوئه ورا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا