دسته‌بندی نشده

خواص و فواید دارویی و درمانی جوانه شبدر

مهمترین خاصیت های درمانی جوانه شبدر

بی شک این گیاه یکی از معجزات طبیعت در درمان کم خونی و پلاکت پایین می باشد، البته باید این نکته را هم اضافه کنم که خواص درمانی این گیاه در نوع خود بی نظیر بوده و شاید بتوان در مکمل های غذایی گرانقیمت این خواص درمانی را یافت و آن چیزی نیست جز جوانه های گیاه شبدر .

این گیاه که در گذشته یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی در طب سنتی بوده و امروزه نیز جایگاهی به مراتب والاتر از گذشته را کسب کرده و همچنان پیشتاز میدان رقابت در مقابل مکمل های غذایی مصنوعی و غیر طبیعی است که برای درمان کم خونی مورد استفاده قرار می گیرند، بعضی تا قبل از خواندن این مطلب حتی با شنیدن اسمش هم دچار ناراحتی می شدند چه برسد اینکه آن به صورت خوراکی استفاده کنند. در ادامه مطلب به طرز تهیه ، خواص درمانی و شیوه مصرف اشاره خواهیم کرد. امید است مورد توجه قرار گرفته و ما را از دعای خیر خود فراموش نکنید.

خواص شبدر یا خواص درمانی شبدر

  • یکی از خواص شبدر آرامبخش اعصاب میباشد.
  • همچنین گیاه شبدر در درمان افسردگی تاثیر گذار است.
  • از دیگر خواص شبدر میتوان به خاصیت آنتی اکسیدان قوی(ضد سرطان) ان اشاره کرد.
  • از فواید شبدر اینست که شبدر از بروز چین و چروک زودرس در پوست جلوگیری میکند.
  • پیشگیری از پوکی استخوان و بیماری های قلبی از دیگر فواید شبدر است.
  • بهترین درمان کم خونی و پلاکت پایین هم استفاده از شبدر می باشد.
  • از خواص شبدر و فواید شبدر میتوان به خاصیت تصفیه کنندگی خون و تنظیم فعالیت های کبدی اشاره کرد.
  • از شبدر جهت درمان گرگرفتگی و بدخلقی ناشی از علائم یائسگی استفاده کنید.

مهمترین خاصیت های درمانی جوانه شبدر

شبدر قرمز

  • شبدر قرمز Red Clover یک گیاه دائمی است که به طور معمول در اروپا، آسیا و آفریقا می روید و بومی آمریکای شمالی است. به عنوان غذایی برای چرای دام ها و به عنوان یک کود کشاورزی غنی از نیتروژن است.
  • شبدر قرمز از گذشته های دور در چین، اروپا و روسیه برای درمان سنتی بسیاری از بیماری ها به کار می رفت. درمان بیماری هایی مثل آسم، بیماری های مزمن کبد و دستگاه گوارش، ناراحتی های چشمی و سوختگی از آن جمله بودند.
  • اعتقاد بر این است که شبدر قرمز به تصفیه ی خون از طریق بهبود چرخه های تولید ادرار، مخاط و صفرا کمک می کند.
  • پماد (مرهم) شبدر قرمز به طور سنتی برای درمان بیماری های پوستی مثل اگزما و پسوریازیس به کار می رود. نمونه هایی نیز از استفاده از شبدر قرمز برای درمان سرفه های کوتاه مدت کودکان موجود است.
  • شبدر قرمز یک منبع سرشار از ایزوفلاوون، فورمونکتین، بیوکانین A، دیادزین، جنیستین است که هورمون های طبیعی به شمار می روند.
  • آزمایشات کلینیکی نشان می دهد که عصاره شبدر قرمز می تواند برای درمان گر گرفتگی مرتبط با یائسگی مفید باشد. به علاوه می تواند برای زنانی که از درد سینه رنج می برند استفاده شود.
  • مشخص شده که شبدر قرمز اثر مثبتی بر فشار خون بالا دارد.
  • مدارک خوبی وجود دارد که شبدر قرمز می تواند به بهبود پوکی استخوان کمک کند.

طبق آزمایشات کلینیکی شبدر قرمز ضرری برای بافت های رحم و سینه ندارد. به علاوه شبدر قرمز یک ترکیب هورمونی طبیعی است. شامل ویتامین های ضروری، مواد معدنی مثل کلسیم، کروم، نیاسین، فسفر، پتاسیم، تیامین، منیزیم و ویتامین C می باشد.

خواص جوانه شبدر

همچنین بخوانید:

همه چیز در مورد شبدر

گل شبدر

شبدر ترشک

طرز تهیه جوانه شبدر

در مرحله بعدی آن را در جای خنک و دور از نور زیاد میگذاریم و و روزانه یک تا دو بار آب آن را عوض میکنیم. پس از حدود دو روز خیس بودن آنها را داخل آبکش بریزید و سپس دستمالی مرطوب روی آنها قرار دهید . یادتان نرود که سطح دستمال را مرطوب نگاه دارید و این عمل را تا تا زمانی که جوانه سر از پوسته دانه بیرون بزند تکرار کنید. اگر مراقبت های لازم را انجام دهید حدود ۳ الی ۵ روز با توجه به نوع دانه جوانه ها آماده می شود. میتوانید ان را در یخچال در ظرفی در دار نگه دارید.

روش مصرف جوانه شبدر

  1. روش اول : یکی از روشهای استفاده از جوانه شبدر به این صورت است که می توانید جوانه تازه را هر وعده یک قاشق مرباخوری بعد از اینکه خوب جویده شد بخورید.
  2. روش دوم : همچنین می توانید هر زمان سالاد تهیه میکنید مقداری از آنرا به سالاد اضافه و نوش جان کنید.
  3. روش سوم : همچنین میتوانید جوانه شبدر را پس از خشک کردن آسیاب کنید واز آن به همراه سبزیجات و سایر جوانه ها سوپ جوانه درست کنید.

مهمترین خاصیت های درمانی جوانه شبدر

تفاوت شبدر و یونجه

تمام شبدرها در آب و هوای خنک بهترین عملکرد را دارند. در بین شبدرها شبدرسفید از همه مقاوم تر است.

میزان قند در شبدرها بیش از یونجه‌است و سطح برگ بیشتری نسبت به یونجه دارند اما مقاومت شبدرها به شوری کمتر از یونجه‌است و نیاز آبی شبدرها نیز کمتر از یونجه‌است.

البته باید توجه داشت که شبدرها به لحاظ کمیت تولید در سطح پایین تری از یونجه قرار دارند و میزان مواد غذایی قابل هضم یونجه از شبدرها بیشتر است.

به صورت کلی تفاوت شبدرها با یونجه این است که:

  • برگ یونجه بیضی شکل ولی برگ شبدر گلابی شکل است.
  • رنگ برگ‌ها در شبدر سبز و شفاف و در یونجه سبز تیره‌است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا