دسته‌بندی نشده

خواص و فواید بادام خیس شده

بادام خیس شده

بادام خیس شده بادامی است که به مدت 24 ساعت درون آب خیسانده شده و سپس مصرف می‌شود.

خیساندن بادام باعث می‌شود تا میزان تانین‌ها و اسیدهای موجود بر روی پوست بادام _ که باعث محدود شدن جذب مواد مغذی در بدن می‌شوند _ کاهش پیدا کنند.

بادام به خودی خود بسیار مفید و سالم است، اما قرار دادن آن در آب باعث می‌شود تا بتوانید ویتامین‌ها و مواد مغذی بیشتری از این مغز خوراکی دریافت کنید.

ارزش غذایی بادام خیس خورده

این نوع از بادام بسیاری از خواص بادام خام را شامل می‌شود و سطوح بالایی از ویتامین‌های B مهم و آنزیم‌ها را در خود جای داده است.

بادام همچنین منبع خوبی از پتاسیم، فیبر، پروتئین و چربی‌های سالم می‌باشد. کلسیم و آهن نیز در بادام وجود دارند. این مغز خوراکی همچنین حاوی آنتی اکسیدان های قدرتمندی است.

روش خیساندن بادام

طبق مطالعه انجام شده توسط مؤسسه تحقیقات غذایی، خیساندن این مغز در آب تنها راه آزاد ساختن آنزیم لیپاز است که به هضم چربی‌ها کمک می‌کند!

این مهار کننده آنزیم به دسترسی بهتر مواد مغذی موجود در بادام کمک کرده و هضم آنها را آسانتر می‌سازد!

  1. رایج ترین روش این است که 2 فنجان بادام خام را درون یک کاسه آب گرم بریزید.
  2. بعد از گذشت 12 ساعت، می‌توانید آب را خالی کرده و 2 قاشق چای‌خوری نمک اضافه کنید. سپس دوباره کاسه را با آب گرم پُر کرده و اجازه دهید برای 12 ساعت بماند.
  3. بعد از گذشت 12 ساعت دوم، می‌توانید به راحتی پوست بادام‌ها را بکنید.
  4. بادام خیس خورده را می‌توانید تا یک هفته نگهداری کنید.

خواص بادام خیس کرده

از آنجایی که میزان ویتامین E، فیبر و فولیک اسید در بادام خیس خورده بیشتر است، این مغز می‌تواند برای هضم، دیابت، پوست و بیماری‌های مزمن مفید باشد.

جالب بدونید تمامی فواید سلامتی بخش موجود در بادام تنها زمانی به طور مطلوب عاید شما خواهد شد که ابتدا آن را در آب خیسانده و سپس مصرف کنید.

  • 1. سلامت پوست و مو با بادام خیس خورده

محتوای ویتامین E در بادام خیس خورده به طور قابل توجهی بیشتر از بادام خام و معمولی است.

این ویتامین در واقع یک آنتی‌اکسیدان است و التهاب را کاهش داده و آسیب‌هایی که به مو و پوست وارد می‌شوند را خنثی می‌کند.

  • 2. مصرف بادام خیس خورده در بارداری

بادام خیس خورده فولیک اسید بیشتری دارد و همین باعث می‌شود تا برای پیشگیری از نقایص لوله عصبی در جنین _ که در اثر کمبود فولات به وجود می‌آید _ مفید باشد.

  • 3. بهبود هضم با مصرف بادام خیس خورده

این بادام حاوی مقادیر خوبی از فیبر است که حرکات لوله گوارش را تنظیم کرده و علائم یبوست، سوءهاضمه، نفخ و گرفتگی را کاهش می‌دهد.

  • 4. کاهش وزن با خوردن بادام خیس خورده

فیبر موجود در بادام خیس خورده نه تنها برای هضم مفید است، بلکه در پیشگیری از احساس گرسنگی نیز موثر می‌باشد.

این خاصیت برای افرادی که برای کاهش وزن تلاش می‌کنند بسیار ایده‌آل است.

  • 5. درمان بیماری مزمن با بادام در آب خیس شده

بادام‌ها منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان‌ها هستند که برای خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و کاهش خطر بیماری‌های مزمن نظیر سرطان، بیماری قلبی و روماتیسم مفصلی مفید میباشند.

  • 6. سلامت قلب با بادام خیس شده

بادام خیس خورده حاوی سطوح بالایی از چربی‌های تک‌سیر‌نشده و چندسیرنشده است که برای متعادل کردن کلسترول و پیشگیری از حملات قلبی، سکته مغزی و تصلب شرایین مفید هستند.

  • 7. جلوگیری از تصلب شرایین با مصرف بادام در آب

بادام خیس کرده دارای موادی است که از تصلب شرایین یا ایجاد پلاک در دیواره عروق جلوگیری می‌کند.

اسید فولیک و ویتامین E موجود در بادام نقش مهمی را در این مسئله ایفا می‌کنند. ویتامین E یک آنتی اکسیدان است که می تواند از اکسید شدن کلسترول و تولید پلاک جلوگیری ‌کند.

اسید فولیک سطح هوموسیستئین _ پروتئینی که در ایجاد تصلب شرایین نقش دارد _ را کاهش می‌دهد.

  • 8. کاهش کلسترول با خوردن بادام خیس شده

بادام خیس شده در پایین آوردن کلسترول LDL بهتر عمل می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که خوردن بادام خیس خورده می‌تواند سطح کلسترول مفید یا HDL خون را بالا برده و کلسترول بد که عامل بسیاری از بیماری‌هاست را پایین بیاورد.

  • 9. فشار خون پایین تر با استفاده از بادام خیس شده

بادام خیس خورده با پایین آوردن کلسترول و حفظ سلامت عروق خونی، در کاهش فشار خون و جلوگیری از پرفشاری خون نقش دارد.

بادام، سدیم پایین و پتاسیم بالایی دارد که می‌تواند از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کند.

  • 10. جلوگیری از سکته با مصرف مداوم بادام خیسانده

سکته زمانی رخ می‌دهد که برخی از رگ‌های خونی مغز آسیب ببینند. بادام خیس خورده می‌تواند با حفظ ضربان طبیعی قلب و فشار خون طبیعی، به کاهش خطر سکته کمک کند.

فشار خون بالا و ضربان قلب غیر طبیعی، دلایل سکته هستند که می‌توانند باعث فلج و ناتوانی بدن شوند.

  • 11. مرطوب کردن پوست با بادام خیسانده

بادام یکی از موادی است که در محصولات مراقبت از پوست به کار می‌رود.

بادام خیس خورده مقدار زیادی ویتامین E دارد که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و تاثیر زیادی بر پوست می‌گذارد.

25 گرم بادام خیس خورده، 75 درصد نیاز روزانه به ویتامین E را تامین می‌کند.

این ویتامین، پوست را تغذیه کرده و آن را مرطوب و سالم می‌کند.

  • 12. بهبود رنگ پوست با استفاده از بادام خیسانده

اگر پوستی درخشان می‌خواهید، خوردن بادام خیس خورده گزینه خوبی است. بادام خیس خورده مواد مغذی زیادی دارد که می‌تواند باعث تولید سلول‌های پوستی جدید شده و بی‌طراوتی پوست را از درون رفع کند.

  • 13. جلوگیری از پیری پوست با خوردن بادام خیس شده

امروزه بسیاری از زنان مردان به دنبال خرید محصولات ضد پیری هستند. آن‌ها پوستی زیبا، سفت و بدون چین و چروک می‌خواهند.

با خوردن روزانه بادام خیس خورده می‌توانید از خواص ضد پیری آن بهره‌مند شوید زیرا بادام سطح بالایی از ویتامین E دارد که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و می‌تواند با پیری ناشی از رادیکال‌های آزاد مبارزه کند.

فواید بادام خیس خورده به اختصار

  1. پتاسیم و پروتئین و چربی اشباع نشده بادام برای سلامت قلب مفید است.
  2. ویتامین ای موجود در آن مشکلات قلبی را کاهش و از حمله قلبی جلوگیری می کند همچنین التهاب رگ ها را از بین میبرد.
  3. یکی از بهترین راه ها برای تامین انرژی خوردن روزانه بادام خیس کرده است چون به دلیل وجود مس ریبوفلاوین منگنز در بادام متابولیسم بالا می رود.
  4. ویتامین ای و کلسیم موجود در بادام کلسترول بد خون را کاهش میدهد.
  5. ریبوفلاوین و کارنیتین عملکرد مغز را بهبود و احتمال آلزایمر را کاهش میدهد.
  6. موادمعدنی، ویتامین و فسفرموجود در بادام از پوکی استخوان جلوگیری کرده و درسلامت دندانها موثر است.
  7. بادام خیس خورده فشارخون راتنظیم میکند.
  8. سعی کنید بادام رادررژیم غذایتان بگنجانید زیرا از سراطان روده جلوگیری میکند.

بیشتر بخوانید :

خواص چغاله بادام | 17 خاصیت درمانی مصرف چغاله بادام برای سلامتی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا