دسته‌بندی نشده

خواص هسته پاپایا + مزایای مصرف دانه های پاپایا در درمان بیماریها

خواص هسته پاپایا

خواص هسته پاپایا : پاپایا یکی از بهترین میوه ها با مشخصات تغذیه ای عالی است. این میوه شگفت انگیزترین مزایای بسیاری را برای سلامت بدن دارد. از مراقبت از پوست گرفته تا خواص ضد سرطانی همگی از مزایای این میوه استوایی است. این خواص محدود به خود میوه پاپایا نیست. حتی مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری هسته پاپایا نیز به شدت برای بدنتان سودمند است.

هسته های سیاه و کوچک درون پاپایا هستند و مانند خردل و فلفل سیاه طعم قوی دارند. به همین دلیل می توانید از آن ها به عنوان یک جایگزین برای فلفل سیاه استفاده کنید.

هسته پاپایا غنی از ترکیبات فنل و فلاونوئید، پروتئین، کلسیم، منیزیم و فسفر است. این دانه ها همچنین اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد عفونی کنندگی و ضد باکتریایی دارند.

دانه‌ پاپایا چیست ؟

دانه‌ پاپایا، دانه‌های کوچک، گرد و سیاهی هستند که در وسط میوه‌ی پاپایا قرار دارند. در واقع با باز کردن پاپایا، تعداد بسیاری از دانه‌ها قابل مشاهده هستند و متأسفانه اکثر مردم این دانه‌ها را دور می‌ریزند. با این حال، این دانه‌ها نه تنها قابل خوردن هستند، و طعم خوبی هم دارند، بلکه از مزایای زیادی نیز برخوردارند.

برای مصرف دانه های پاپایا ابتدا می‌بایست شسته شوند. پس از این می‌توان آن‌ها را به سس، سوپ، سالاد و … اضافه کرد. از دانه‌های پاپایا به عنوان ادویه نیز می‌توان سود جست.

مزایای مصرف دانه یا هسته پاپایا

1. بهبود سلامت گوارش

مقدار زیاد آنزیم های گوارشی در هسته پاپایا به شکستن الیاف پروتئینی به روند طبیعی هضم در بدن کمک می کند. این ماده دارای خواص ضد باکتریایی است. بنابراین در برابر عفونت های E.coli، salmonella و استافیلوکوکوس موثرند. بنابراین، دانه پاپایا می تواند از بدنی که در معرض مسمومیت غذایی است با کشتن پاتوژن هایی که باعث ایجاد مشکل می شوند، حمایت کند.

همچنین دانه های پاپایا برای عادی کردن محیط اسیدی در دستگاه گوارش، که برای سلامت سیستم گوارش ضروری است، مفید هستند.

خوردن ۱ قاشق غذاخوری از پودر یا خمیر هسته پاپایا آن هم به صورت روزانه همه چیزی است که شما باید برای داشتن سیستم گوارش سالم آن را انجام دهید.

خواص هسته پاپایا

2. مبارزه با انگل روده ای

هسته پاپایا غنی از آنزیم های پروتئولیتیک است. به همین دلیل می توانند از بروز انگل های روده ای جلوگیری کنند. این آنزیم به تجزیه پروتئین در بدن و همچنین دفع انگل ها و تخم آن ها کمک می کند.

در سال ۲۰۰۷ گزارشی در مجله Medicinal Food منتشر شده که نشان می دهد هسته خشک شده پاپایا برای درمان انگل روده ای در بدن انسان، بدون ایجاد عوارض جانبی قابل توجه، موثر است. با این حال، برای اثبات کامل این ادعا به مطالعات بیشتری نیاز است.

  1. ۱ تا ۲ قاشق چای خوری پودر هسته پاپایا را به یک فنجان شیر گرم یا آب اضافه کنید.
  2. برای پاک کردن عفونت انگلی، به مدت ۳ روز، و هر روز با معده خالی این نوشیدنی را استفاده کنید.

خواص هسته پاپایا

3. جلوگیری از سرطان

ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها در این دانه ها دارای خواص آنتی اکسیدانی زیادی هستند که باعث کاهش رشد سلول های تومور می شوند. Isothiocyanate Phytonutrient در دانه های پاپایا، به ویژه، به مهار سرطان کمک می کند. زیرا باعث کاهش فعال شدن مواد سرطان زا می شود و آن ها را از بدن دفع می کند.

این دانه ها می توانند اثرات ضد سرطانی بالقوه ای را در برابر طیف وسیعی از تومورها، از جمله سرطان سینه، روده، ریه و پروستات داشته باشند.

خواص هسته پاپایا

4. کاهش التهاب

مانند خود میوه پاپایا، دانه های میوه پاپایا نیز دارای خواص ضد التهابی قوی هستند و به بدن کمک می کنند تا از التهاب خطرناک خلاص شود. آنزیم های پاپائین و چیوپاپائین در این ماده کلید کاهش التهاب مرتبط با بیماری های آرتریت، درد مفاصل، نقرس و آسم هستند.

اگر از التهاب ناشی از آرتروز یا نقرس رنج می برید، حداقل ۱ قاشق غذاخوری عصاره دانه های پاپایا را هر روز بخورید.

خواص هسته پاپایا

5. سم زدایی از کبد

این ماده بسیار عالی به کبد و کلیه ها نیز کمک می کند. هسته پاپایا حاوی آنزیم های پروتئولیتیک است که به کاهش میزان سموم در کبد کمک می کند. در واقع، مصرف این دانه ها برای مدیریت سیروز کبدی مفید می باشد.

  1. دانه های پاپایا تازه را برای تهیه ۱ قاشق غذاخوری آب هسته این میوه، آبگیری کنید.
  2. ۱۰ قطره آب لیمو تازه را در آن مخلوط کنید.
  3. این محلول را یک یا دو بار در روز، برای سم زدایی از کبد به مدت یک ماه مصرف کنید.

این ماده می تواند به پیشگیری و درمان سیروز کبدی کمک کند.

خواص هسته پاپایا

فواید دیگر پاپایا

پاپایا باعث افزایش نیرومندی مردان می شود.

خربزه درختی دارای آنزیمی موسوم به آرژینین است که موجب افزایش خون رسانی بهتر در مردان می شود.

پاپایا مانع پیری زودرس می شود.

بسیاری از پزشکان طب جایگزین معتقد هستند که یکی از فواید پاپایا پیش گیری از پیری زودرس است. چون باعث می شود بدن به طور مناسب غذا را هضم کند و وقتی غذا به درستی هضم شود بدن مواد مغذی لازم را دریافت می کند و برای زمان طولانی شاداب می ماند.

پاپایا می تواند به عنوان شوینده به کار رود.

پاپایا مانع از حمله و سکته قلبی می شود.

آنتی اکسیدان های موجود در خربزه ی درختی مانع از اکسیداسیون کلسترول می شود. وقتی کلسترول اکسید می شود پلاک هایی در دیواره رگ های خونی تشکیل می شود که حمله یا سکته قلبی را سبب می شود.

هم چنین، فیبر به عنوان عامل کاهش دهنده کلسترول شناخته شده است. فیبر موجود در خربزه درختی؛ ماده ای موسوم به هموسیستئین را به نوعی اسید آمینه ی بی ضرر برای بدن تبدیل می کند که بدن قادر به فرآوری آن است. اما بدون شکستن، هموسیستئین نهایتاً می تواند به دیواره رگ های خونی آسیب بزند و باعث حمله یا سکته قلبی می شود.

پاپایا التهاب را درمان می کند

پاپایین و کیمو پاپایین ، آنزیم های هضم کننده ی پروتئین یافت شده در خربزه درختی در کم کردن التهاب و بهبود سوختگی ها موثر هستند. پاپایین پروتئین غیرفعال در پوست را تجزیه می کند و بافت های مرده را از سوختگی بر می دارد و از این طریق با کمک به درمان صدمات پوستی، از طرق زیر به بدن کمک می کند:

پسوریازیس را درمان می کند، زگیل را از بین می برد، عفونت های قارچی روی پوست را از بین می برد و التهاب ناشی از سرماخوردگی را کم می کند.

به علاوه ویتامین هایC و E و بتاکاروتن در درمان التهابات مفید هستند و بنابراین برای درمان آسم، استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید و بسیاری از بیماری های التهابی دیگر به کار می روند.

خواص هسته پاپایا

نحوه استفاده از هسته پاپایا

راه های مختلفی برای مصرف هسته پاپایا وجود دارد. برخی از این روش ها عبارتند از:

  1. خام: ساده ترین راه استفاده از هسته پاپایا خوردن آن به صورت خام همراه با گوشت میوه است.
  2. کوبیده: شما می توانید این هسته ها را جمع کرده و یک جا بکوبید و شبیه خمیر کنید. خمیر هسته پاپایا را می توانید تا یک هفته در ظرف در دار درون یخچال نگهداری کنید. ضمن این که می توانید آن را فریزری نیز بکنید. از خمیر هسته پاپایا می توانید در تهیه انواع سوپ و خورشت ها استفاده کنید.
  3. خشک و پودر شده: یکی دیگر از گزینه ها استفاده از دانه پاپایا این است که دانه ها را زیر نور خورشید خشک کرده و مثل فلفل سیاه پودر کنید. از پودر این دانه نیز در غذاهای آبکی مانند خورشت ها، سوپ ها و خوراک ها استفاده کنید. حتی برخی از افراد از این پودر برای مزه دار کردن استیک و جوجه کباب استفاده می کنند.

چه مقدار از این پودر را می توانیم هر روز مصرف کنیم ؟

از آن جا که هسته پاپایا دارای خواص ضد باکتریایی زیادی است، شما نباید آن را بیش از حد مصرف کنید. زیرا مصرف بیش از حد آن می تواند عوارض جانبی مانند اسهال ایجاد کند. بنابراین مصرف خود را از پودر این دانه به ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری در روز محدود کنید. در واقع، بهتر است مصرف خود را با مقدار کمی شروع کرده و این میزان را به تدریج به ۲ قاشق غذا خوری در روز برسانید.

نکته: هسته پاپایا به عنوان یک ماده طبیعی ضد بارداری عمل می کند. بنابراین اگر در حال برنامه ریزی برای باردار شدن هستید، مصرف این ماده را به طور کامل متوقف کنید. همچنین زنان باردار و افراد مبتلا به آلرژی به لاتکس یا پاپائین باید از خوردن دانه و میوه پاپایا اجتناب کنند.

عوارض جانبی مصرف هسته پاپایا

این دانه‌ها، با وجود خواص بسیاری که دارند، در برخی شرایط خاص، می‌توانند موجب برخی عوارض جانبی ناخواسته شوند. این عوارض عبارت اند از:

۱- فشار خون

تحقیقات نشان می‌دهند که دانه‌های پاپایا در کاهش فشار خون مفید اند، اما اگر به همراه داروهای فشار خون مصرف شوند می‌توانند خطرناک باشند.

۲- باروری

از قدیم از دانه‌های پاپایا برای پیشگیری از بارداری استفاده شده است. بنابراین اگر خواهان باردار شدن هستید، و یا در دوران بارداری به سر می‌برید، از مصرف این دانه‌ها اجتناب کنید.

۳- سلامت قلب

مقدار زیادی چربی در این دانه‌ها وجود دارد و، بنابراین، مصرف زیاد این دانه‌ها می‌تواند بر روی سطح کلسترول اثر سؤ نهاده و نتیجتاً اختلالات قلبی را سبب شود.

بیشتر بخوانید :

چه میزان پاپایا باعث سقط جنین می شود؟

برگ پاپایا : ۱۳ خاصیت شگفت انگیز برگ پاپایا

خواص بی نظیر و معجزه آسای میوه پاپایا (خربزه درختی)

راهنمای کاشت و پرورش درخت پاپایا

با تشکر از همراهی شما همراهان عزیز با مجله دلگرم :
خواص هسته پاپایا به جز اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی فواید دیگری هم نیز دارا میباشد. ما در این مقاله تمام فواید دانه های پاپایا را برای شما عزیزان جمع آوری کرده ایم. امیدواریم پس از استفاده از خواص و فواید دانه و هسته میوه پاپایا این صفحه را با دیگر دوستانتان به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا