دسته‌بندی نشده

خواص مصرف قهوه برای پیشگیری و درمان بیماری های کبد

خواص مصرف قهوه برای کبد

بسیاری از افراد صبح خود را با نوشیدن قهوه شروع می‌کنند تا بتوانند راحت‌تر از جا بلند شوند و به اصطلاح خواب از سرشان بپرد یا رخوت و خستگی بعد از ظهر را از تن به در کنند و سرحال شوند.

اما فواید قهوه بیشتر از سرحال کردن شما است و به شیوه‌های دیگری نیز برای سلامتی، به ویژه سلامت کبد شما مفید است.

بیماری مزمن کبد یکی از رایج ترین دلایل بیماری های منجر به مرگ در آمریکا محسوب می شود.

یکی از اصلی ترین دلایل این موضوع، مصرف بیش از حد الکل، کالری و چربی ها می باشد.

یکی از اصلی ترین نگرانی هایی که در این نشست علمی مورد بحث قرار گرفت این بود که بسیار از مبتلایان به بیماری کبدی از وجود آن اطلاعی ندارند و هر چند کبد یک عضو حیاتی محسوب می شود، به نظر نمی رسد به اندازه قلب از اولویت بالایی برای افراد برخوردار باشد.

فواید قهوه برای کبد و بیماری های مربوط به آن

در بین مقالات تحقیقاتی مورد بحث تعداد فراتحلیل مثبت وجود داشت. یافته ها توصیه می کردند که نوشیدن قهوه در مقابل عدم مصرف آن با حدود 40 درصد کاهش در خطر سرطان کبد در ارتباط است.

به نظر می رسد که سرطان کبد از وجود یک مشکل در کبد ایجاد می شود. در نتیجه، این کاهش خطر ممکن است به دلیل اثرات محافظتی قهوه برای کبد باشد.

سایر تحقیقات مورد بررسی دریافته اند که حدود 25 الی 70 درصد کاهش خطر سیروز کبدی به دلیل مصرف قهوه ایجاد می شود.

یکی از مقالات با مقایسه خطرات و مزایا قهوه نتیجه گیری کرده است: “اگر قهوه خطر مشکلات کرونری را افزایش می دهد، با در نظر گرفتن کاهش بدون توضیح بعضی دیگر از مشکلات مانند سیروز کبدی و خودکشی، نوعی تعادل ایجاد می کند.”

برای افزودن به این لیست رو به رشد از مشکلات کبدی که توسط قهوه کاهش می یابند، بعضی تحقیقات به تاثیرات آن بر بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) پرداخته اند و نتایج بدست آمده مثبت بوده است.

همانگونه که یکی از نویسندگان می گوید: “تحیلیل ما نشان می دهد که مصرف کافئین به صورت مستقل با کاهش خطر MAFLD در ارتباط بوده و نوعی اثر محافظتی را برای قهوه پیشنهاد می دهد.”

بعضی تحقیقات بر مصرف قهوه و بیماری های مزمن کبدی به طور کلی متمرکز شده اند.

مجدداً، افرادی که قهوه می نوشند به نظر می رسد با کاهش 25 تا 30 درصدی این مشکلات نسبت به کسانی که قهوه کمی مصرف می کنند و 65 درصدی نسبت به افرادی که اصلاً قهوه مصرف نمی نمایند، روبرو می باشند.

امکان دارد که بعضی از این نتایج مثبت کمی جهت گیری شده باشند.

یکی از محققان می گوید:
“متابولیسم کافئین در افراد مبتلا به سیروز کبدی که از خوردن آن امتناع می کنند، برهم می خورد و این ارتباط می تواند به دلیل کاهش مصرف قهوه در افراد مبتلا به سیروز کبدی باشد.”

با این وجود، این تاثیر به حدی در بین تعداد زیادی از تحقیقات قدرتمند است که این مطلب نمی تواند صرفاً به دلیل یک ارتباط کلی باشد.

بدلیل اینکه بیماری کبدی در دنیا غرب رو به رشد است، این یافته ها بسیار با ارزش می باشند. جودی رایس، مدیرعامل انجمن British Liver Trust می گوید:

“بیماری کبدی یک قاتل خاموش است چون تا زمانی که بسیار پیشرفته شود، علائمی ندارد.

قهوه چیزی است که به آسانی در دسترس همگان قرار داشته و نوشیدن مداوم انواع قهوه (فیلترشده، فوری یا اسپرسو) می تواند در جلوگیری و در بعضی موارد، کند کردن روند پیشرفت بیماری کبدی موثر باشد.

این یک انتخاب ساده در سبک زندگی محسوب می شود.”

قهوه برای کبد

پیشگیری از بیماری کبد با مصرف قهوه

طبق یافته‌های محققان، افرادی که قهوه می‌نوشند کم‌تر به بیماری‌های زیر مبتلا می‌شوند:

  • سرطان کبد
  • سرطان تخم‌دان (آندومتریوم)
  • فیبروزیس، عارضه‌ای که موجب ایجاد بافت زخمی داخل کبد می‌شود و در واکنش به بیماری‌هایی مثل هپاتیت و اختلال مصرف الکل به وجود می‌آید.
  • سیروزیس، که مرحله وخیم فیبروزیس است و با شدت گرفتن این بیماری عملکرد کبد شما با دشواری بیشتری مواجه می‌شود.
  • بیماری کبد چرب (غیر مرتبط با الکل) که زمانی به وجود می‌آید که سلول‌ها چربی زیادی ذخیره می‌کنند. این چربی نیز عملکرد کبد شما را مختل می‌کند.

اگر نوشیدن قهوه جزء علایق‌تان است به شما تبریک می‌گوییم. هر چه بیشتر قهوه بنوشید، احتمال ابتلا به بیماری‌های کبد نیز در شما کاهش پیدا می‌کند.

در یکی از مطالعات انجام شده، محققان پی بردند که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز تا ۴۴% و چهار فنجان قهوه خطر ابتلا به سیروزیس را تا ۶۵% کاهش می‌دهد.

مبارزه با بیماری کبد با خوردن قهوه

اگر مشکل کبد شما کهنه شده است، قهوه می تواند به بهبود آن کمک کند.

تحقیقات نشان می‌دهند که نوشیدن قهوه به مقدار متوسط ، معمولا بین ۱ تا ۳ فنجان در روز می‌تواند این بیماری‌ها را تسکین دهد:

  • فیبروزیس
  • سیروزیس
  • هپاتیت B و C
  • بیماری کبد چرب (غیر مرتبط با الکل)

قهوه برای کبد

چگونه قهوه به سلامت کبد کمک میکند ؟

علاوه بر کافئین، قهوه شامل ۱۰۰۰ ماده شیمیایی است. پزشکان هنوز سعی دارند بفهمند بدن چه واکنشی نسبت به این مواد شیمیایی دارد که آن را تبدیل به یک نوشیدنی مفید می‌کند.

وقتی بدن شما کافئین را هضم می‌کند ماده‌ای شیمیایی به نام پاراکسانتین که سرعت رشد بافت زخمی درگیر در فیبروزیس را کاهش می‌دهد.

در نتیجه می‌تواند با سرطان کبد، سیروزیس مرتبط با الکل، کبد چرب غیر مرتبط با الکل و هپاتیت C مقابله کند.

دو ماده شیمیایی موجود در قهوه به نام‌های کاهوئول (Kahweol) و کافستول (Cafestol) با سرطان مقابله می‌کنند.

پزشکان هنوز از قدرت تاثیر آن‌ها اطمینان ندارند اما برخی فکر می‌کنند مصرف متعادل قهوه شیرین نشده می‌تواند با درمان‌های اصلی بسیاری از انواع شایع سرطان کبد مانند هپاتوسلولار کارسینوما (Hepatocellular Carcinoma) برابری کند.

اسیدهای موجود در قهوه می‌توانند با ویروسی که موجب هپاتیت B می‌شود مبارزه کنند.

یکی از پژوهش‌های انجام شده در این زمینه نشان داده که قهوه دکافئینه (قهوه‌ای که کافئین آن گرفته شده باشد) هم می‌تواند خواص مشابهی داشته باشد.

مطالعات انجام شده حاکی از تاثیر یکسان قهوه بر زنان و مردان است و نحوه آماده‌سازی، فیلتر شدن، فوری یا تحت فشار قرار گرفتن (اسپرسو) آن بر فواید آن اثری نمی‌گذارد.

فواید قهوه برای کبد

عملکرد قهوه روی کبد

مکانیسم دقیق نقش محافظتی قهوه کماکان مشخص نیست اما تئوری هایی در این زمینه مطرح شده اند. کافئین، یکی از اصلی ترین نقش آفرینان، ممکن است در این کار دخیل باشد.

به طور خاص، پارازانتین (یکی از متابولیت های اصلی کافئین) در این خصوص مورد توجه قرار گرفته است.

این ماده مهار کننده تولید عامل رشد بافت اتصالی می باشد و آن را کند می سازد و این کار می تواند سرعت توسعه فیبروز کبدی، سیروز الکلی و سرطان کبد را کاهش دهد.

یکی از مشکلات این تئوری این است که نوشیدن چای (که آن نیز دارای کافئین می باشد) به نظر نمی رسد این مزایای جادویی را برای کبد به همراه داشته باشد بنابراین امکان دارد این تمام ماجرا نباشد.

سایر تحقیقات انگشت خود را به سمت سایر مواد موجود در قهوه گرفته اند مانند کاوئول و کافستول. شواهدی وجود دارد که این ترکیبات ممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشند.

این احتمال زیاد است که یک سری ترکیبات و مکانیسم ها در کسب این مزایای کبدی برای قهوه دخیل باشند.

این مکانیسم ها هر چه باشند، تا زمانی که سلامت کبد مد نظر باشد، قهوه هیچ مشکلی ایجاد نمی نماید.

هر چند گفته می شود نبایستی نسبت به بعضی هشدارهای مهم در خصوص قهوه نیز بی توجه بود: کافئین برای تمام افراد بی خطر نیست.

همانطور که پروفسور یلا هیووینگ مارتیین در بررسی MNT در مورد قهوه و سلامتی بیان می کند:

“گروه های که بیش از سایرین در معرض اثرات منفی مصرف کافئین قرار دارند عبارتند از مادران باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان و احتمالاً بیمارانی که مشکلات زمینه ای دارند.

” اما اگر شما در این گروه ها قرار ندارید، مصرف چند فنجان قهوه در طول روز ممکن است همان چیزی باشد که کبدتان از شما انتظار دارد.

بیشتر بخوانید :

تنقیه قهوه چیست ؟ فواید و عوارض تنقیه با قهوه کدامند ؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا