دسته‌بندی نشده

خواص سبزی خوردن برای سلامتی بدن

خواص سبزی خوردن

خواص سبزی خوردن برای سلامتی ما بسیار است. سبزی خوردن شامل ریحان ، تره ، جعفری ، پیازچه ، ترب ، شاهی ، گشنیز و … می شود. به عنوان مثل درباره خواص سبزی خوردن میتوان گفت که تره کاهنده فشار و کلسترول خون است. همچنین ریحان آرامبخش و خواب آور و شاهی محرک فعالیت کلیه ها میباشد. درباره خواص جعفری هم باید گفت که بشدت خون ساز و قاعده آور است و گشنیز هم که قند خون را پایین می اورد.با دلگرم همراه باشید تا با خواص سبزی خوردن آشنا شوید.

خواص سبزی خوردن

انواع سبزی خوردن + خواص

ریحان:

ریحان منبع‌خوبی از ویتامین و منیزیم به شمار‌می‌رود. ۵ برگ ریحان کمتر از ۱ کالری انرژی‌ دارد و حاوی مقدار قابل‌توجهی کلسیم، پتاسیم و دیگر ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین و فیبر است. علاوه بر این، ریحان منبع خوبی از فلاونوئید‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هم هست و به همین دلیل در پیشگیری از بروز سرطان نقش دارد. ریحان گیاهی ضد‌ اسپاسم، اشتها‌آور، خلط ‌آور (جهت درمان سرفه)، ضد‌ نفخ و ضد تهوع است. همچنین باعث تحریک و ترشح شیر در مادران شیرده می‌شود و در از‌بین‌بردن کرم‌های روده‌ای و در درمان کرامپ‌ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد.

ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد و در درمان تحریک‌های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی‌خوابی نقش قابل‌توجهی دارد. شاید این نکته را هم بدانید که به منظور کاهش خارش و التهاب ناشی از نیش‌حشرات، می‌توانید ریحان‌تازه را به محل آسیب‌دیده‌گی بمالید. هنگام خرید ریحان دقت‌کنید که برگ‌های ریحان سبز و درخشان بوده و فاقد هر گونه لکه قهوه‌ای باشد. شما می‌توانید از ریحان به صورت تازه، فریز شده و یا خشک در انواع غذا‌ها استفاده‌کنید.

خواص سبزی خوردن

تره:

برگ‌های تره حاوی مقادیر زیادی ویتامینA، C و مواد‌معدنی همچون آهن است. همچنین در تره ماده‌ای وجود دارد که قادر است ویتامینB را به صورتِ فعال آن تبدیل کند. تره خواص ضد سرطانی دارد و تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. همچنین تره در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی نقش‌دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می‌رود.

نعناع:

انواع متنوعی از این گیاه وجود دارد که متداول‌ترین آن‌ها نعناع تند و نعناع فلفلی است. نعناع به دلیل طعم و بوی خوشی که دارد در موارد بسیاری کاربرد دارد. نعناع در درمان سوء‌هاضمه، بی‌اشتهایی، نفخ، تهوع و حتی برای دفع سنگ‌کلیه نقش‌دارد. شما می‌توانید با استنشاق نعناع جوشیده، در درمان زکام از آن بهره بگیرید. نعناع در قاعدگی‌های دردناک هم منجر به کاهش درد و فشار‌روحی آن می‌شود. در ضمن، نعناع از دلمه شدن شیر در سینه زنان جلوگیری می‌کند. نعناع حاوی ماده‌ای به نام منتول است که از التهاب مفاصل جلوگیری کرده و باکتری‌های دهانی که مسئول ایجاد پلاک‌های دندانی می‌شوند را نیز از بین می‌برد. جهت کاهش خارش و التهاب پوست هم می‌توانید از نعناع استفاده‌کنید.

جعفری:

برگ‌های جعفری سرشار از ویتامین C ویتامین A و اسید‌فولیک و آهن هستند. جعفری یک گیاه ضد‌سرطان است و خواص دیورتیک (ادرار‌آور) بسیار‌قوی دارد به ‌همین ‌جهت در درمان عفونت‌های ادراری کاربرد‍ دارد. جعفری همچنین باعث تقویت سیستم ‌ایمنی بدن و کاهش دردهای ‌قاعدگی می‌شود و پمادی برای زخم‌های ناشی از نیش‌حشرات است. دو نوع جعفری وجود‌ دارد، جعفری برگ‌صاف که برای پخت و پز مناسب‌است و بسیار خوش‌طعم است. در حالی که جعفری برگ ‌مجعد طعم کمتری دارد و جهت‌ تزئین‌غذا مناسب است.

مرزه:

مرزه طعم تند و معطری دارد و شامل دو نوع مختلف است: مرزه تابستانی و مرزه زمستانی. مرزه زمستانی یک گیاه چند‌ساله است در حالی که، مرزه تابستانی یک گیاه یک‌ساله است. این دو گیاه شهرت‌بالایی در میل‌جنسی دارند ولی اثرات آن‌ها کاملاً عکس یکدیگر است. به گونه‌ای که نوع زمستانی موجب کاهش و نوع تابستانی موجب افزایش میل‌جنسی می‌شود. مرزه تابستانی برای سیستم ‌گوارشی سودمند است و به عنوان ضد‌نفخ، محرکِ ‌اشتها و مسهل به کار می‌رود. چای ‌مرزه را می‌توان برای درمان‌سرفه (خلط آور) به کار‌برد. مرزه ‌زمستانی بیشتر در مصارف آشپزخانه‌ای کاربرد‌دارد، اما اثرات ‌دارویی هم دارد مثلاً به هضم غذا کمک‌کرده و موجب تسکین ‌شکم ‌درد می‌شود. در ضمن مرزه ‌تابستانی خوش‌طعم‌تر از مرزه زمستانی است.

خواص سبزی خوردن

تربچه:

تربچه حاوی پتاسیم، ویتامین c و فولات و فیبر است و خاصیت آنتی‌باکتریال و ضد‌قارچی دارد. با جویدن تربچه فاکتور‌های ضد‌سرطان موجود در آن فعال می‌شوند. یک تربچه مرغوب شبیه به پیاز بوده، سخت و فاقد هر گونه لک است.

ترخون:

این سبزی، گیاهی از خانواده کاسنی و منبع مواد ‌معدنی مانند: کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و پتاسیم است. این ماده‌ غذایی هم علاوه ‌بر خصوصیات ‌کلی گیاهان‌ معطر یعنی ضد‌ اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب ‌بودن، خواب‌آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن‌سینا ذکر‌شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن‌اش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخم‌‌ها و جوش ‌های دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است.

شاهی:

برگ‌های شاهی، محرک، ادرارآور و ضد باکتری می‌باشند. این برگ‌ها برای درمان بیماری اسکوربوت و بیماری‌های کبدی مفید است. شاهی به عنوان یک پماد بر روی جاهایی که درد می‌کند و یا آسیب‌دیده است، نیز به کار می‌رود. شاهی مانع از رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.

خواص سبزی خوردن

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا