دسته‌بندی نشده

خاگینه | طرز تهیه خاگینه سنتی خوشمزه به ۳ روش + عکس

خاگینه | طرز تهیه خاگینه تبریزی

در این بخش 3 روش متفاوت جهت تهیه خاگینه را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد. با دلگرم همراه شوید.

آموزش طرز تهیه انواع خاگینه (قیقناخ)

separator line

روش اول : خاگینه موز

مواد لازم:

  • تخم مرغ ۲عدد
  • موز ۱ عدد
  • ماست ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر گل محمدی و پودر دارچین هر کدام نصف قاشق چایخوری
  • گردو و پسته و پودر نارگیل به میزان لازم
  • شیره

طرز تهیه:

  1. تخم مرغ و ماست و بکینگ پودر رو توی کاسه بریزید
  2. با چنگال هم بزنید تا مایع یکدست بشه. اگه ماست سفت باشه مایع کمی غلیظ میشه.
  3. یک قاشق از آب ماست یا آب خالی میریزم تا مایع کمی رقیق تر بشه.
  4. آرد رو اضافه کنید و هم بزنید.
  5. موز رو با غذا ساز پوره کنید یا اینکه رنده کنید و به مایه اضافه کنید.
  6. پودر گل محمدی رو هم اضافه کنید.
  7. توی تابه ۱۵ سانت رو روغن بریزید و یک سوم مایه رو بریزید و بگذارید یک طرفش سرخ بشه. بعد برگردونید و طرف دیگش هم سرخ کنید.
  8. با این مقدار سه تا کرپ به اندازه ۱۵ سانت درست میکنیم. میتونید مایع رو یکباره بریزید.
  9. شیره رو طبق این دستور درست کنید و کرپ های داغ رو یکی یکی داخل شیره سرد بندازید تا شیره به خوردش بره.
  10. گردوها رو توی زیپ لاک یا کیسه فریزر بریزید و با وردنه له کنید. یکی از کرپ ها رو بگذارید از شیره روش بریزید و بعد روش پودر گل محمدی و گردو بپاشید.
  11. لایه دوم رو بگذارید و باز شیره بریزید و روش گردو و پودر گل محمدی و پودر نارگیل و دارچین بپاشید.
  12. لایه آخر رو بگذارید و شیره بریزید و روش رو هر طور دوست داشتید تزیین کنید.

خاگینه | طرز تهیه خاگینه سنتی خوشمزه به ۳ روش + عکس

separator line

روش دوم : خاگینه ساده

مواد لازم :

  • تخم مرغ : ۵ عدد
  • ماست : ۶ قاشق غذاخوری
  • آرد : ۶قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر : یک قاشق مرباخوریشکر : ۲ لیوان سرخالی
  • آب : ۲ لیوان سر خالی
  • زعفران : به مقدار لازم

طرز تهیه :

  1. برای پخت خاگینه ساده ابتدا تخم مرغ ها و ماست را به خوبی مخلوط نموده و کاملا هم بزنید تا یکدست شود و تغییر حالت دهد.
  2. سپس بکینگ پودر و آرد را به آن اضافه نموده و مجددا با چنگال هم بزنید تا مخلوط شوند.
  3. حال در ماهیتابه ایی مناسب دو قاشق روغن ریخته و مواد را همانند کوکو داخل ماهیتابه بریزید. شعله پخش کن را روی اجاق گاز قرار داده و سپس ماهیتابه را روی آن قرار دهید.
  4. توجه داشته باشید که باید حرارت بسیار کم بوده و بر روی در ماهیتابه نیز دم کنی قرار دهید. بعد از نیم ساعت درب آن را برداشته و خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

separator line

طرز تهیه شربت مخصوص خاگینه

برای شربت خاگینه نیز، شکر آب و زعفران را روی حرارت گذاشته تا شکر کاملا حل شود و کمی غلیظ گردد. بعد از اینکه دو طرف خاگینه سرخ شد شربت خنک شده را روی آن بریزید و میل نمایید.

توجه داشته باشید که می توانید خاگینه را به شکل دلخواه برش بزنید و همچنین به دلخواه از سبزی کوکو و یا نعناع نیز در آن استفاده نمایید و طعم متفاوتی به آن ببخشید.

خاگینه | طرز تهیه خاگینه سنتی خوشمزه به ۳ روش + عکس

separator line

روش سوم : خاگینه تبریزی

قیقاناق از جمله غذاهای سنتی آذربایجان به حساب می آید که البته در بسیاری دیگر از مناطق ایران نیز پخت می شوند.

قیقاناق به خاطر قرار گیری در زمره غذاهای شیرین در وعده صبحانه و همچنین افطار نیز صرف می شوند.

وجود شیرینی و آرد در قیقاناق و قویماق (کاچی) بر تبرک و خوش یمنی آن در اعتقادات مردم این دیار افزوده و موجب قرارگیری آن در جایگاه ممتازی از سنتها و رسوم آنان گشته است.

در این منطقه در اکثر مهمونی ها قیقاناخ سرو میشه. قیقاناخ آذری ها همون خاگینه است ولی همیشه شیرین تهیه میشود. برای شیره آن از شیره انگور یا شربت شکر استفاده میشه.خاگینه های اینجا تنوع زیادی دارن و تنوع اونها بخاطر مایع خاگینه و شکل پخت آن است

مواد لازم :

  • تخم مرغ : ۲ عدد
  • آرد : سه قاشق سوپ خوری
  • ماست : سه قاشق سوپ خوریبکینگ پودر : یک چهارم قاشق چای خوری
  • وانیل : خیلی کم
  • شکر : یک لیوان
  • اب ک نصف لیوان
  • گلاب : چهار قاشق سوپ خوری
  • زعفران : به مقدار نیاز
  • گردو : شش عدد خرد شده
  • پودر هل، پودر دارچین و پودر گل محمدی : هر کدام یک قاشق مرباخوری ( البته با توجه به ذائقه می توانید مقدار هر یک را کم یا زیاد نمایید)

طرز تهیه :

  1. برای تهیه خاگینه تبریزی نیز همانند خاگینه ساده باید ابتدا تخم مرغ ها را با وانیل خلوط کرده و با چنگال هم بزنید.
  2. سپس ماست شیرین را اضافه نموده و مجددا هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
  3. حال آرد و بکینگ پودر را اضافه نمایید و خوب هم بزنید. توجه داشته باشید که اگر غلظت آن کمتر از فرنی بود باید کمی آرد به آن اضافه نمایید.
  4. در این مرحله تابه را چرب نموده و مایه را داخل آن بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید. و صبر کنید تا سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز برشته شود.
  5. حال شعله را خاموش نموده و درب قابلمه را به مدت پانزده دقیقه برندارید تا خاگینه نرم و آماده رول کردن شود.
  6. بعد از گذشت این زمان پودر هل را روی خاگینه پاشیده و گردو ها را وسط آن قرار دهید.
  7. سپس دو طرف آن را برگردانید و به اصطلاح رول نمایید. برای میکس کردن می توانید از خلال دندان نیز استفاده نمایید.
  8. حال شربت را که از ترکیب آب، گلاب، زعفران و شکر بدست آورده ایم ( توجه داشته باشید که شربت باید آنقدر روی حرارت بماند تا شکر کاملا حل شود و غلیظ گردد، سپس آن را در محل مناسبی قرار دهید تا خنک شود. ) شربت را روی خاگینه ها ریخته و صبر کنید تا جذب آن شود.
  9. خاگینه تبریزی ما آماده است، می توانید به دلخواه آن را برش زده و سپس نوش جان فرمایید.

خاگینه | طرز تهیه خاگینه سنتی خوشمزه به ۳ روش + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

آموزش تهیه چند دسر فوق العاده برای مهمانی و جشن تولد

مراحل تهیه دسر پان اسپانیای لیوانی جدید و شیک

طرز تهیه دسر پاناکوتا زعفرانی یک دسر شیک و مجلسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا