دسته‌بندی نشده

خارش گلو  و درمانهای خانگی موثر آن

علت خارش گلو چیست؟

خارش گلو اولین نشانه سرماخوردگی است و بر طبق نظر پزشکان برخی از بهترین درمان ها در خصوص گلو درد درمان های خانگی و داروهایی هستند که تجویز خاصی برای آن ها نیاز نیست. خارش گلو احساس تحریک کننده در گلو است که باعث می شود فرد تمایل به سرفه کردن داشته باشد.

بسته به علت، سایر علائم مانند درد، ترشحات، مشکل در غذا خوردن و یا صحبت کردن، آبریزش بینی و یا خارش چشم نیز ممکن است همراه خارش گلو وجود داشته باشد.

تقریباً همه افراد گهگاه دچار خارش آزاردهنده گلو می‎شوند. خارش گلو یکی از شایع‎ترین نشانه‎های تب یونجه و دیگر انواع آلرژیاست یا می‎تواند علامت اولیه‌ای برای عفونت‎های ویروسی و باکتریایی باشد.

برای تسکین فوری خارش گلو که ناشی از خشکی آن است، آب بنوشید. خوردن آب و چایی های گیاهی را در هوای خشک فراموش نکنید و بدن خود را آبرسانی کنید. اگر هر روز صبح حداقل ۲۰۰ میلی لیتر ادرار شفاف و کم رنگ می کنید یعنی بدنتان به خوبی هیدراته است.

علایمی که ممکن است با خارش گلو همراه باشند

اغلب اوقات خارش گلو تنها موردی نیست که فرد باید با آن کنار بیاید. علایمی که در کنار خارش گلو بروز می‎کنند بر مبنای دلیل پشت مورد، متفاوتند. خارش گلو بر اثر رینیت آلرژیک می‎تواند در تلفیق با هر یک از علایم زیر بروز کند:

  • آبریزش بینی یا گرفتگی بینی
  • فشار سینوس
  • خارش چشم و پوست
  • عطسه
  • خستگی
  • تورم، سرخی یا نمدار شدن چشم

پیشگیری از خارش گلو

مراحلی وجود دارند که در صورت توجه به آنها می‌توان بعضاً از بروز خارش گلو پیشگیری کرد. این مراحل بر مبنای علل خارش گلو متفاوتند.
اغلب مردم متوجه خواهند شد که با رعایت موارد زیر ریسک خارش گلو در آنان کاهش می‌یابد:

  • ترک سیگار
  • نوشیدن آب به مقدار لازم
  • اجتناب از مصرف کافئین و الکل
  • شستشوی مکرر دست‌ها در طول فصل آلرژی
  • جتناب از باز کرن پنجره‌ها و رفتن به فضای بیرون در فصل آلرژی

خارش گلو

درمان خارش گلو در خانه

1 – ضدالتهاب ها

یکی از بهترین درمان های گلو درد احتمالا در کابینت داروهای شما در خانه وجود دارد: یک داروی ضد التهاب غیراستروئیدی(NSAID).

این داروها که ترکیبی از داروهای ضد درد و ضد التهاب هستند به شما احساس خوبی می دهند و برخی از تورم های ناشی از گلو درد را نیز کاهش می دهند. اگر در علائم ما تب نیز وجود داشته باشد یک NSAID همچنین می تواند باعث کاهش آن شود.

2 – غرغره آب نمک

مطالعات متعدد نشان داده است که غرغره ی آب نمک گرم چندین بار در روز می تواند تورم گلو و خارش گلو را کاهش داده، مخاط را از خشکی در آورد و باعث بیرون کشیدن باکتری ها یا محرک های آزار دهنده شود. پزشکان به طور کلی توصیه می کنند که در یک فنجان آب، نصف قاشق چای خوری نمک را حل کنید و اگر طعم شور آن برای شما خیلی خوشایند نیست سعی کنید مقدار کمی عسل را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. فراموش نکنید که به جای بلعیدن، آب را بعد از غرغره از دهان خود بیرون بریزید.

3- شربت های سرفه

حتی اگر هنوز دچار سرفه کردن نشده اید شربت های ضد سرفه می تواند به کاهش خارش و درد گلوی شما کمک کند. به طور مثال انواع خاصی از قطره ها و اسپری های مخصوص سرفه می توانند گلوی شما را پوشانده و تسکین موقت درد آن را فراهم نمایند.

4- مایعات

پزشک متخصصی می گوید: رسیدن آب کافی به بدن بسیار مهم است به خصوص زمانی که بیمار هستید و گلویتان تحریک شده یا ملتهب شده است. شما باید مایعات کافی بنوشید تا ادرار شما زرد روشن یا شفاف باشد. آب رسانی به بدن باعث می شود که غشاهای مخاطی شما مرطوب شده و قادر به مبارزه با باکتری ها و تحریک کننده مانند آلرژن ها باشد و بدن شما نیز توانایی مبارزه با سایر علائم سرماخوردگی را داشته باشد. چیزی که می نوشید نیز به خودتان بستگی دارد. آب همیشه تاثیرگذار است اما شما می توانید آن را با کمی شیرینی تغییر دهید؛مثلا از آب میوه استفاده کنید یا خوراکی نمک داری مانند آبگوشت مرغ را امتحان کنید.

5- چای همراه با کمی عسل

اگر از نوشیدن آب خسته شده اید می توانید از یک فنجان چای گیاهی گرم برای تسکین گلو درد خود استفاده کنید. چای هایی که اکثرا” غیرگیاهی می باشند؛ هر نوعی از آن (دارای برگ های سبز ، سفید یا سیاه) حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که تصور می شود سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و به دفع عفونت کمک می کنند. برای افزایش تاثیر چای یک قاشق چایخوری عسل نیز به آن اضافه کنید. این نوشیدنی یک دارو به حساب می آید که دارای خواصی ضدباکتری است و به شما برای درمان سریع تر کمک خواهد نمود.

6- سوپ مرغ یا جوجه

یک روش خانگی قدیمی برای درمان سرماخوردگی سوپ مرغ است که می تواند به کاهش درد گلو نیز کمک کند. در واقع پزشکی متخصص می گوید: ” سدیم در سوپ واقعا دارای خواصی ضدالتهابی است که این موضوع می تواند برای شما احساس خوبی را به ارمغان آورد.”

7- استراحت

استراحت کردن روش درمانی سریعی نیست اما در برخی از مواقع استراحت بهترین راهی است که می تواند به بدن شما برای مبارزه با عفونتی که باعث گلو درد می شود کمک نماید. بنابراین پزشکان می گویند که از خواب و استراحت خود اطمینان حاصل پیدا کنید تا میزان کافی آن به بهبود سریع تر شما و مبارزه با ویروس ها کمک نماید.

8- آنتی بیوتیک ها

در برخی از موارد یک گلو درد ناشی از یک عفونت باکتریایی است. اگر بررسی پزشک در خصوص عفونت باکتریایی مثبت باشد پزشک می بایست آنتی بیوتیک تجویز کند. مصرف آنتی بیوتیک ها برای گلو درد ناشی از ویروس موثر نخواهد بود. نکته ی مهم آن است که همیشه دوره ی مصرف خود که تجویز پزشک از یک دارو است را کامل کنید حتی اگر بعد از چند روز اجساس راحتی می نمایید.

9- شستشوی بینی

در حالی که انجام اینکار ممکن است برای همه مورد علاقه نباشد اما تحقیقات جامعی برای این درمان خانگی وجود دارد . مطالعاتی که در سال 2008 انجام شد نشان داد کودکانی که بینی خود را با محلول نمک شش بار در روز شستشو دادند ، سرماخوردگی در آنان بهبود یافته است. اما از طرف دیگر تحقیقات منتشر شده نشان می دهد که شستشوی روزانه ممکن است میزان ماده مخاطی محافظ در بینی را کاهش داده و باعث افزایش ریسک سرماخوردگی و دیگر عفونت ها شود. بنابراین اگر شما تصمیم به استفاده از این روش درمانی دارید بهتر است که تنها به میزان مورد نیاز از آن استفاده کنید.

10- مرطوب سازی اتاق

زمانی گه گلوی شما درد می کند نشستن در یک اتاقِ دارای هوای خشک وضعیت آن را بدتر می کند. بنابراین برای جلوگیری از این محیط ناخوشایند بهتر است که از دستگاه های مرطوب کننده استفاده کنید. در واقع وقتی هوا مرطوب می شود تنفس آسان تر و لذت بخش تر شده و علائم شما نیز در نتیجه ی آن تسکین خواهد یافت.

11- یک قاشق عسل

عسل به تنهایی به عنوان دارویی به حساب می آید که به کاهش گلو درد شما کمک می کند. در واقع عسل با بافت ضخیم خود گلو را تسکین داده و اعتقاد بر این است که حتی دارای خواص ضد میکروبی نیز می باشد و به بهبود سریع تر شما نیز کمک می نماید.

درمان خارش گلو

چه هنگامی برای خارش گلو باید به دکتر مراجعه کرد

همیشه به معاینة خارش گلو توسط دکتر نیاز نیست. در واقع، در اغلب موارد خارش گلو به مراقبت از خود به خوبی جواب می‌دهد. فرد باید در صورتی که علایم خارش گلو بیش از 10 روز ادامه یابد، تشدید شود یا به مداوای شخصی جواب ندهد به دکتر مراجعه کند.
هر گاه خارش گلو با هر یک از موارد زیر همراه باشد باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

  • دشواری تنفس
  • خس خس سینه
  • کهیر
  • ورم صورت
  • گلو درد شدید
  • تب
  • دشواری بلع

هر یک از وضعیت‌های ذکر شده در بالا ممکن است نیازمند مراقبت فوری پزشکی، درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها یا مدیریت آلرژی‌های جدی باشد.

divider

بیشتر بخوانید:

گلودرد شبانه و 10 روش خانگی برای درمان آن

آشنایی با انواع گلودردها

گلودرد چرکی دارید؟ با این روش ها از سرایت آن جلوگیری کنید

divider

گردآوری توسط بخش سلامت

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا