دسته‌بندی نشده

خارش بینی و راهکارهایی برای درمان سریع آن

علت خارش بینی چیست؟

خارش بینی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.علل خارش بینی معمولا توسط شرایط آلرژیک یا بیماری های آلرژیک که به طور مداوم در اثر ایجاد تغییرات در فصول است، ایجاد می شود.

یکی از حساس ترین قسمت های بدن انسان بینی است.گاهی اوقات به دلایل نامشخص بینی ما شروع به خارش می کند.اگر چه خارش بینی گاهی اوقات بسیار عذاب آور است اما به آسانی و سریعا درمان می شود.اولین دلیل خارش بینی آلرژی است.گرد و غبار ، تغییرات فصلی و عوامل زیادی دیگری می توانند سبب آلرژی گردند. از دیگر دلایل خارش بینی سرماخوردگی، خشکی هوا و بیماری های پوستی است.

خارش بینی می تواند در داخل بینی (داخل حفره بینی) یا خارج از بینی (بر روی پوست بینی) رخ دهد اغلب اوقات خارش در نتیجه تحریک یا آلرژی هر یک از پوشش (داخل) و یا پوست (خارج) بینی است. اگرچه خارش بینی معمولا جدی نیست ولی می تواند ناراحت کننده و ناامید کننده باشد درمان های بدون نسخه و نسخه ای می تواند در به حداقل رساندن تحریک کمک کند تغییرات شیوه زندگی نیز می تواند به پیشگیری و تسکین خارش کمک کند.

دلایل خارش بینی چیست؟

رینیت آلرژی

رینیت به تحریک و التهاب مجاری بینی گفته می شود که با علایمی مانند عطسه، خارش، آبریزش بینی و ترشح از سینوس ها به پشت گلو همراه است.رینیت مزمن در آلرژی های فصلی و برخی عوامل دیگر رخ می دهد.گربه، سگ و حیواناتی مانند همستر می توانند سبب آلرژی گردند .

آلرژی های فصلی

در اواخر بهار و اوایل تابستان امکان دارد دچار خارش بینی، آبریزش، اشک در چشمان، عطسه شوید.دلیل خارش بینی شما احتمالا گرده های موجود در این فصل است.

آلرژی غذایی

اگر شما آلرژی غذایی داشته باشید ممکن است دچار خارش بینی شوید.علاوه بر این، محصولاتی مانند پنیر، رب گوجه فرنگی، ژامبون، سس سویا، ماهی، پیتزا، شراب قرمز و آبجو می توانند سبب خارش بینی نسبت به سایر غذاها باشند، زیرا حاوی مقدار زیادی هیستامین هستند.

سرما خوردگی

هر گونه عفونت و سرماخوردگی ممکن است سبب خارش بینی گردد.

خارش بینی

خشکی هوا

برای جلوگیری از خشکی هوا می توانید از دستگاه های تولید بخار استفاده کنید و بدین ترتیب هوای اطراف خود را مرطوب کنید زیرا خشکی هوا نیز یکی از دلایل خارش بینی است.

بیماری های پوستی

بیماری های پوستی مانند قارچ، پسوریازیس، اگزما یکی از علل خارش بینی است.اگر شما دچار یکی از این بیماری ها هستید حتما به پزشک مراجعه کنید.

عفونت ها

عفونت حفره بینی نیز رایج است اغلب اوقات حاد و به علت ویروس هایی مانند ویروس سرماخوردگی و ویروس آنفلوآنزا است التهاب و علائم بینی ناشی از آن معمولاً عمدتاً شدید است و تنها چند روز طول می کشد این معمولاً خود بخود حل می شود عفونت های باکتریایی بیشتر شدید هستند و به مداخله پزشکی نیاز دارند اغلب این عفونت ها همچنین شامل سینوس پارانازال (سینوزیت) می شود افراد مبتلا به آلرژیک بینی بیشتر تمایل به عفونت بینی دارند.

خستگی

تنفس تحریک کننده های هوا در بینی می توانند سبب التهاب روی خط بینی شوند این تحریک کننده ها ممکن است شامل گرد و غبار، شن و ماسه، دود، گازهای سمی و بوی قوی باشد به غیر از نوع ماده، آن نیز به مقدار و مدت زمان قرار گرفتن در معرض آلودگی بستگی دارد افراد مبتلا به مشکلات بینی مانند رینیت آلرژیک به احتمال زیاد به وسیله قرار گرفتن در معرض عوامل مضر به وجود می آیند معمولاً تحریک کننده باعث التهاب حاد می شود و پس از برداشتن علائم، علائم آن به مرور زمان کم می شود.

آسیب

آسیب به بینی می تواند از طریق روش های مختلفی مانند ناخنک زدن، دمیدن قوی و پاک کردن بینی و استفاده نامناسب از اسپری بینی صورت گیرد حتی یک ضربه به بینی که خارجی است نیز می تواند علائم داخل بینی را ایجاد کند آسیب شیمیایی نیز مانند هنگام شنا کردن در آب کلر یا گازهای سمی ممکن است رخ دهد و بسته به ماهیت و شدت آسیب، ممکن است خارش، سوزش، درد، آبریزش بینی و عطسه داشته باشد علائم معمولاً بلافاصله در هنگام یا پس از آسیب شروع می شوند.

دلایل دیگر خارش بینی !

خارش بینی فقط به عوامل ذکر شده محدود نمی شود.ما می توانیم بسیاری از دلایل دیگر، مانند تغییرات هورمونی در دوران بارداری و نوجوانی، تغییرات ناگهانی دمای هوا و رطوبت هوا، عوارض جانبی برخی داروها، برخی از عطرها و مواد شوینده یا مواد شیمیایی را جزو دلایل خارش بینی دسته بندی کنیم.

درمان خارش بینی

راه هایی برای خلاص شدن از شر خارش بینی

موارد زیر ممکن است به خلاص شدن از شر خارش بینی کمک کند:

1-اسپری بینی آب شور

استفاده از یک اسپری در بینی می تواند به کاهش خشکی کمک کند. احساس سوزش یا خارش ممکن است به دلیل خشکی داخل بینی باشد. اسپری بینی آب شور می تواند به عنوان جایگزینی برای اسپری بینی استفاده شود. برای ایجاد یک اسپری بینی با آب شور در خانه:

  • یک لیوان بزرگ آب را بجوشانید و اجازه دهید تا سرد شود.
  • یک چهارم قاشق چای خوری نمک و یک چهارم قاشق چای خوری سودا را با آن مخلوط کنید.
  • مقداری از مایع را در کف دست خود بریزید.
  • آن را به داخل بینی خود بکشید.

می توانید این محلول را در داخل یک بطری اسپری تمیز بریزید. برای رطوبت دادن به بینی می توانید این محلول را به سادگی در بینی خود اسپری کنید.

2-شستشوی بینی

می توان از دستگاه های موجود در بازار برای شستشوی بینی استفاده کرد و این کار را تا زمانی که مشکل برطرف شود روزی یک بار انجام دهیم.
اگر خارش بینی به دلیل وجود چیزی در بینی، عفونت سینوسی یا خشکی باشد، شستشوی بینی به مرور این علائم را از بین می برد.

3-نوشیدن مایعات

اگر فردی سرماخوردگی یا عفونت سینوسی دارد، هیدراته نگه داشتن بدن می تواند به جلوگیری از خشک شدن بینی کمک کند. مقدار مایعاتی که هر فرد باید بنوشد، بسته به سن و جنس افراد متفاوت است. برای بزرگسالان، نوشیدن حدود 8 لیوان آب در روز یک هدف منطقی است. نوشیدن مایعات کافی برای سلامت عمومی ضروری است.

یک برش لیمو به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. تنفس بخار آب گرم از طریق بینی می تواند به پاک کردن سینوس ها کمک کند.

درمان خارش بینی چگونه صورت می گیرد؟

قبل از هر چیز باید به پزشک مراجعه کنید و با انجام تست آلرژی دلیل خارش بینی خود را پیدا کنید و با توجه به تشخیص دکتر درمان خود را آغاز کنید.اما به طور کلی می توان خارش بینی را به طرق زیر درمان کرد :

تهویه هوا

برای درمان خارش بینی ناشی از گردو غبار می توانید هر روز هوای محیط زندگی خود را تهویه کنید و اشیای منزل خود را از گرد و غبار پاک کنید.

اسپری بینی

استفاده از اسپری های بینی می تواند درمان خوبی برای از بین بردن خارش بینی باشد.زیرا اسپری های بینی باعث تمیز و مرطوب شدن مجرای بینی می گردد.

استفاده از داروهای آلرژی

اگر چه این درمان در مدت کوتاهی باعث بهبود می شود اما می تواند مشکل را برای مدت کوتاهی درمان کند.شما می توانید این داروها از داروخانه تهیه کنید.

divider

بیشتر بخوانید:

در رابطه با خارش پا بیشتر بدانید!

خارش بدن و ۱۰ راه ساده برای درمان آن

۹ ماده غذایی برای درمان خارش پوست

divider

گردآوری توسط بخش سلامت

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا