دسته‌بندی نشده

حکم نماز خواندن در هنگام شک به خروج منی چیست؟

حکم شک در خروج منی در نماز خواندن چیست؟

1- اگر اصلا نميدانيد مايعي از شما خارج شده است يا نه،‌ تکليفي نداريد و غسل لازم نيست و با وضو مي توانيد نماز خود را بخوانيد.
2- اما اگر مايعي خارج شده است اما شک داريد و نمي دانيد آنچه خارج شده است مني است يا مايعي ديگر در اين صورت بايد عرض کنيم:

اگر رطوبتي از مرد خارج شود و نداند مني است يا نه، چنانچه با شهوت و جستن بيرون آمده و بعد از بيرون آمدن آن، بدن سست شده آن رطوبت حکم مني دارد و اگر هيچ يک از اين سه نشانه يا بعضي از اين ها را نداشته باشد حکم مني ندارد و غسل جنابت لازم نيست.

اگر در هنگام نماز خواندن شک به خروج منی کنیم نماز باطل است؟

سوال: رطوبتي از من خارج شده است از كجا تشخيص بدهم اين رطوبت مني است تا پس از آن غسل جنابت را انجام دهم؟

خروج منىّ از زنان و مردان در خواب يا بيداري سبب جنابت است؛ چه با شهوت، فشار و سستى بدن همراه باشد يا نباشد، البته در صورتی که شخص یقین کند از او منی خارج شده است. شخصی که منی از او خارج شده در اصطلاح «جُنُب» نامیده می شود و واجب است براي اعمالي كه نيازمند طهارت است ، مانند نماز و روزه … غسل جنابت نمايد.

بحثي كه اينجا مطرح مي شود اينست كه ، هرگاه رطوبتى از انسان خارج شود كه منىّ بودن آن مشكوك باشد، فقها نسبت به احكام مردان مي فرمايند: در صورتى كه اين رطوبت خارج شده با نشانه شهوت، فشار و سستى بدن همراه باشد، محكوم به «منىّ» است. البته نظرات مراجع در اينكه تمام اين سه نشانه لازم است يا نه متفاوت است. (در ادامه به ترتيب نظر مراجع گفته مي شود).

حضرت آيت الله خامنه ای

وجود هر سه نشانه را در مردان ضروري مي دانند مگر آنكه شخص در صورت نبود يكي از اين نشانه ها از راه ديگري يقين به مني بودن اين رطوبت خارج شده نمايد. در بيمار، وجود دو نشانه شهوت و سستى كفايت مى‌كند.حضرت آيت الله خامنه اي از جهت فقهي ملاك جنابت زنان را هنگام خروج رطوبت مشكوك ، رسيدن به اوج لذت جنسي يا ارگاسم مي دانند، در اين حالت اگر رطوبتي از زنان خارج شود حتي بي آنكه مقاربت و نزديكي داشته باشند؛ انجام غسل جنابت واجب مي گردد. اين تذكر نيز ضروري است كه ساير ترشحات و رطوبت هاي خارج شده پاك مي باشند و اگر شك بشود نيز حكم جنابت را ندارند.

فرق بين عفونت و منی چیست؟

آنچه مهم است اينست كه زن به اوج لذت جنسي برسد لذا اگر خانمي به اوج لذت جنسي نرسيد بايد بنا را بر پاك بودن تمام ترشحات بگذارد. البته اگر خانمي رابطه جنسي داشت و به اوج لذت هم نرسيد به صرف دخول، واجب است كه غسل جنابت را انجام دهد.

چند نكته:

۱- ساختار تشكيل شده مني آقايان با خانم ها متفاوت است و آب خارج شده از زنان داراي اسپرم نمي باشد لذا خانم ها مانند مردان مني ندارند، اما از جهت احكام فقهي، اگر خانمي رطوبتي را پس از رسيدن به اوج لذت جنسي ببيند، اين را مني در بانوان گويند و از جهت حكم با مني آقايان يكسان است يعني نجس مي باشد و غسل جنابت را واجب مي كند.

۲- جنابت يا از راه جماع و عمل زناشويي است و يا از جهت خروج مني، لذا اگر آميزش جنسي رخ دهد و آلت جنسي مرد در «قُبل يا دبر» زن وارد شود، حتي اگر مني هم خارج نشود، جنابت تحقق مي يابد و غسل جنابت بر هر دو واجب مي شود.

۳- مني با جماع ( آميزش جنسي) و با احتلام ( در خواب) و يا با استمناء (خودارضایی)،بيرون مي آيد.

۴- اُرگاسم ( Orgasm ) اوج لذت جنسی یا اوج شهوت در خانم ها متفاوت مي باشد، لذا شايد اندكي تشخيص آن دشوار باشد. هر خانمي بايد به حالات خود توجه نمايد و پس از آن مي تواند حالت ارگاسم يا لذت جنسي را در خود پيدا كند. معمولا اوج لذت جنسي با انقباضات ماهيچه اي در ناحيه لگن، واژينال، رحم و … همراه است. گاهي اين انقباضات منظم و متوالي ، توام با لرزشهاي نامنظم خواهد بود. نوعا در آقايان و خانمها به هنگام ارگاسم ماهیچه‌های لگنی منقبض شده و رعشه‌های خفیفی در بدن روی می‌دهد. پس از ارگاسم مرحله آرامش آغاز می‌شود که طی آن بدن سست شده و به حالت عادی بازمی‌گردد.

آيا رسيدن منى به داخل رحم بدون دخول، سبب جنابت زن مى‏شود؟

ج: در اين صورت جنابت محقق نمى ‏شود.

آيا بر زنان پس از انجام معاينات داخلى با وسائل طبى غسل واجب مى‏گردد؟

ج: تا زمانى که منى خارج نشود، غسل واجب نيست.

اگر دخول به مقدار حشفه صورت بگيرد، ولى منى خارج نشود و زن نيز به مرحله اوج لذت نرسد، آيا غسل فقط بر زن واجب است يا فقط بر مرد يا بر هر دو؟

ج: با تحقق دخول، ولو به مقدار حشفه، غسل بر هر دو واجب است.

در مورد احتلام زنان، در چه صورتى غسل جنابت بر آنان واجب مى‏شود؟

و آيا رطوبتى که هنگام ملاعبه و شوخى با همسر از آنان خارج مى‏شود، حکم منى را دارد؟

و آيا بدون سست شدن بدن و رسيدن به اوج لذت، غسل بر آنها واجب مى‏شود؟

به‌طور کلى در زنان بدون نزديکى، جنابت چگونه تحقق مى‏يابد؟

ج: اگر زن به اوج لذت جنسى برسد و در آن حال مايعى از او خارج شود جنابت محقق شده و غسل بر او واجب مى‏شود و اگر شک کند که به اين مرحله رسيده يا نه و يا شک در خروج مايع داشته باشد، غسل واجب نيست.

اگر زن بعد از نزديکى همسرش با وى، در حالى که منى در رحم او باقى مانده است، بلافاصله غسل نمايد و بعد از غسل، منى از رحم خارج شود، آيا غسل او صحيح است؟

آيا منى خارج شده بعد از غسل، پاک است يا نجس و موجب جنابت مجدد مى‏شود يا خير؟

ج: غسل او صحيح است و رطوبتى که بعد از غسل از او خارج مى‏ شود، اگر منى باشد نجس است، ولى اگر منى مرد باشد، باعث جنابت مجدد نمى ‏شود.

مدتى است که مبتلا به شک در غسل جنابت شده ‏ام، به‌طورى که با همسرم نزديکى نمى‏ کنم. با اين حال حالتى غيرارادى به من دست مى‏دهد که گمان مى‏کنم غسل جنابت بر من واجب شده است و حتى هر روز دو يا سه بار غسل مى‏کنم، و اين شک مرا آزار مى‏دهد، تکليف من چيست؟

ج: با شک در جنابت حکم جنابت مترتب نمى ‏شود، مگر اين که رطوبتى از شما خارج شود که همراه با علامت‏هاى شرعى خروج منى باشد يا يقين به خروج منى داشته باشيد.

در چه صورتى حکم مى‏ شود که رطوبت خارج شده از مرد منى است؟

ج: اگر همراه با شهوت، جستن و سست شدن بدن باشد، حکم منى را دارد.

آيا رطوبتى که از انسان در حال خواب خارج مى‏ شود، حکم منى را دارد؟ با آنکه مى‏دانيم هيچ‌يک از علامتهاى سه‌گانه (جستن، شهوت و سستى بدن) را ندارد و شخص هم متوجه آن نمى‏شود مگر وقتى که بعد از بيدارى لباسهاى زير خود را مرطوب ببيند.

ج: اگر علائم سه‌گانه يا يکى از آنها وجود نداشته باشد و يا شک در آن باشد، حکم منى را ندارد مگر اينکه از راه ديگرى يقين کند که منى است.

اگر رطوبت غليظى که شبيه منى است و انسان آن را بعد از بول مشاهده مى‏کند، بدون شهوت و اراده از انسان خارج شود، آيا حکم منى را دارد؟

ج: حکم منى بر آن مترتب نيست، مگر اين که يقين به منى بودن آن حاصل شود يا اين که هنگام خروج، علامت‏هاى شرعى منى را داشته باشد. منبع اجوبه الاستفتائات.

جنابت زن بدون مقاربت

اگر زن بدون مقاربت به اوج لذّت برسد و در آن حال از او رطوبتى خارج شود آن رطوبت منى بوده و موجب جنابت مى‌گردد ولى ساير ترشحات پاك مى‌باشد و در صورت شك نيز حكم جنابت را ندارد.

رطوبت مشکوک در مردان

رطوبتى كه در خواب يا بيدارى از مرد خارج مى‌‌شود اگر همراه با شهوت و جستن و سست شدن بدن باشد، حكم منى را دارد ولى اگر حتى يكى از اين علائم را نداشته باشد و يا مورد شك باشد، حكم منى را ندارد مگر آنكه از راه ديگرى يقين به منى بودن آن پيدا كند.

تفاوت انواع رطوبت هاي خارج شده از انسان ( مَذی ، وَذی ، وَدی )

آبی که گاهی بعد از ملاعبه و بازی کردن از انسان خارج می شود و به آن «مَذی» می گویند پاک است.و نیز آبی که گاهی بعد از منی بیرون می آید و به آن «وَذی» گفته می شودو آبی که گاهی بعد از بول بیرون می آید و به آن «وَدی» می گویند، اگر بول به آن نرسیده باشد، پاک است. و چنانچه انسان بعد از بول استبراء کند و بعد آبی از او خارج شود و شک کند که بول است یا یکی از اینها، پاک می باشد.همه ی این آبها در صورتی که مجرا، آلوده به بول و منی نباشد پاک است و وضو و غسل را هم باطل نمی کند

با توجه به مسئله قبل اين نكته بخوبي روشن مي شود كه؛ اگر رطوبت و مايعي از مردان و يا زنان خارج شود و ادرار (بول) و مني نباشد، و يكي از اقسام ودی، وذی و مذی باشد. این رطوبت ها و ترشحات پاک است و نیازی به شستن و غُسل ندارند؛ مگر اینکه از راه ديگري شخص یقین کند که بول یا منی است.

رطوبت خارج شده پس از غسل

بعد از تطهیر وانجام غسل جنابت آبی از آقايان خارج شود نجس است یا خیر؟

پاسخ: اگر قبل از غسل ادرار کرده وبعد از هم ادرار هم استبراء انجام داده است آن آب پاک است.

آيت الله سيستاني

آیا هر مایعی که بدون اراده از بدن دفع شود حکم جنابت را دارد ؟

پاسخ: رطوبتی که بر اثر شدّت تهییج جنسی خارج می شود اگر زیاد باشد نجس است و موجب غسل است .

ترشحاتی که موجب غسل جنابت می شود، چه ویژگی هایی دارد؟

پاسخ: رطوبت زیادی که با شهوت خارج می شود ونوعاً با لرزش همراه است نجس است و موجب غسل است.

برای آقایان حالت جنب مشخص است ولی برای خانمها چه زمانی اتفاق می افتد؟ آیا زمانی که بدن بی حس می شود؟

پاسخ: اگر آبی خارج شود به شهوت و بدن سست شود جنابت حاصل شده و این آب نجس است ولی اگر این سستی حاصل نشود در صورتی که آب زیاد باشد و با شهوت خارج شود بنابر احتیاط واجب همان حکم را دارد.

بعد از تطهیر و انجام غسل جنابت آبی که از انسان خارج میشود نجس است یا خیر؟

پاسخ: اگر بعد از جنابت و قبل از غسل ادرار کرده و بعد از ادرار هم استبراء انجام داده است آن آب پاک است..

جنابت بانوان به چه صورت است و در چه مواردی غسل جنابت بر آنان واجب می شود ؟

پاسخ: اگر به اوج تلذذ جنسی برسد و آب بیرون بیاید آن آب نجس و موجب جنابت است و همچنین بنا به احتیاط واجب اگر قبل از آن خارج شود اگر زیاد باشد که لباسهای زیر را خیس کند.

اگر زن جنب پس از غسل جنابت آبی از او خارج شود و شک کند که منی است یا خیر چه حکمی دارد ؟ و آیا دوباره باید غسل کند ؟

پاسخ: تجدید غسل لازم نیست.

اگر منی بدون شهوت یک قطره شفاف خارج شود غسل جنابت واجب است؟

پاسخ: اگر منی باشد یا علائم منی را داشته باشد غسل واجب می شود.

آيت الله مكارم شيرازی

نشانه هاى منى

اگر رطوبتى از انسان خارج شود و نداند منى است یا رطوبت دیگر، چنانچه همراه با «جستن» و «شهوت» بوده باشد آن رطوبت حکم منى دارد و اگر این دو نشانه، یا یکى از آنها را نداشته باشد حکممنى ندارد، ولى در زن و مریض لازم نیست که با جستن بیرون آید، بلکه اگر رطوبت هنگامى بیرون آید که به اوج شهوت جنسى رسیده است، حکم منى دارد. رساله توضيح المسائل آيت الله مكارم شيرازي .

حکم خارج شدن منی از افراد مجرد

آیا افرادی که ازدواج نکرده اند، در صورتی که منی از آنها خارج شد باید غسل کنند؟

آری باید غسل کنند ولی توجه داشته باشید که هر رطوبتی که از انسان خارج می شود غسل ندارد بلکه در زنان و دختران هرگاه به اوج لذت جنسی برسند و همزمان رطوبتی از آنها خارج شود که غالبا با سستی بدن همراه است غسل دارد و در مردان و پسران هرگاه همراه با لذت و جستن باشد غسل دارد.

غسل جنابت برای کسانی که منی از آنها خارج نمی شود

مردی هستم ۵۵ ساله که غدد پروستاتم را به علت سرطان، کاملاً برداشته ام به همین دلیل دیگر هیچگونه مایعی به نام منی، در بدن من تولید نمی شود تا هنگام مقاربت خارج شود اما احساس انزال و لذت آن به قوت خود باقی است. آیا در مواقعی که دخول صورت نمی گیرد، اما لذت انزال در اثر ملاعبه وجود دارد موجب جنابت می شود؟در فرض سوال، در صورتیکه منی خارج نشود غسل واجب نیست.

خارج شدن رطوبت در حین مطالعه مطالب جنسی

اگر در حین خواندن مطالب مربوط به مسائل جنسی آبی چسبناک از انسان خارج شود آیا بجا آوردن غسل جنابت واجب است؟ لازم به ذکر است که استمناء صورت نمی گیرد.رطوبت مزبور غسل ندارد و اگر قبلا بعد از بول استبراء کرده اید پاک نیز می باشد.

مایع خارج شده از مرد در هنگام صحبت با زن

در اثر صحبت با جنس مخالف مایعی از من خارج می شود وممکن است که این عمل هر روز تکرار شود چون من در محیط مراکز آموزشی ناگزیر به صحبت با جنس مخالف میباشم.در موقع دفع ادرار هم مایع غلیظ تری خارج می شودآیا این جنابت محسوب میشود یانه؟ به اینها تا به حال توجهی نمی کردم اگر اشتباه می کرم تکلیف نمازها و عبادت قبل من چه می شود و دیگر اینکه تعریف جامعی از شرایط جنابت یعنی شهوت و جهش را مبذول دارید.مایعات مزبور موجب جنابت نیست مگر اینکه حالت جهش داشته باشد یعنی مانند فواره ای که قطع و وصل می شود چند بار قطع و وصل شود و بعد از آن غالباً بدن سست می شود امّا مراقب باشید اگر استبراء از بول نکرده اید از آن مایع اجتناب کنید و جای آن را اب بکشید.

خارج شدن مایع از بدن پس از دیدن مناظر شهوت انگیز

من در رفت و آمدها با دیدن صحنه های معمولی در کوچه و خیابان شهوت به سراغم می آید و کمی بعد مایعی از من خارج می شود آیا این مایع خارج شده حکم منی دارد؟

هرگاه مایع مذکور همراه با شهوت و جستن خارج شود باید غسل جنابت کنید . و خوب است به طبیب مراجعه نمایید.

طبق نظر آيت الله صافي گلپايگاني

اگر انسان جنب شود، براي كارهايي مانند نماز كه شرط آن طهارت است بايد غسل كند، و سبب جنابت دو چيز است:

  1. اول ـ جماع.
  2. دوم ـ بـيرون‌آمـدن مني، چه در خـواب باشد يا بيـداري، كم باشد يا زياد، با شهوت باشد يا بي‎شهوت، با اختيار باشد يا بي‎اختيار.

اگر رطوبتي از انسان خارج شود و نداند مني است يا بول يا غير اين‌ها، چنان‌چه با شهوت و جستن بيرون آمده و يا با جستن بيرون آمده و بعد از بيرون‌آمدن آن، بدن سست شده، آن رطوبت حكم مني دارد، و اگر هيچ‌يك از اين دو نشانه را نداشته باشد، حكم مني ندارد مگر آن كه علم يا اطمينان پيدا كند كه مني بوده است و در مريض لازم نيست آن آب، با جستن بيرون آمده باشد، بلكه اگر با شهوت بيرون آيد در حكم مني است.اگر از مردي كه مريض نيست آبي با جستن بيرون آيد و نداند كه با شهوت بوده يا نه،

يا بعد از بيرون‌‌آمدن، بدن سست شده يا نه، چنان‌چه پيش از بيرون‌آمدن آن آب، وضو داشته احتياط مستحب آن است كه غسل كند و وضو لازم است. اگر وضو نداشته غسل واجب نيست و احتياط مستحب است، و واجب است وضو بگيرد و اگر بداند آنچه خارج شده يا بول است يا مني و قبلاً وضو داشته، بايد جمع بين غسل و وضو نمايد، و اگر وضو نداشته، غسل لازم نيست و وضو كافي است.

مستحب است انسان بعد از بيرون‌آمدن مني بول كند، و اگر بول نكند و بعد از غسل رطوبتي از او بيرون آيد كه نداند مني است يا رطوبت ديگر، حكم مني دارد.اگر انسان جماع كند و به اندازه ختنه‎گاه يا بيشتر داخل شود؛ در زن باشد يا در مرد، در قُبل باشد يا در دُبر، بالغ باشند يا نابالغ هر دو جنب مي‎شوند، اگر چه مني هم بيرون نيايد.اگر شك كند كه به مقدار ختنه‎گاه داخل شده يا نه، غسل بر او واجب نيست.

آيت الله نوري همداني

اگر رطوبتي از انسان خارج شود و نداند مني است يا بول يا غير اينها ، چنانچه با شهوت و جستن بيرون آورده و بعد از بيرون آمدن آن ، بدن سست شده ، آن رطوبت حکم مني دارد و اگر هيچ يک از اين سه نشانه يا بعضي از اينها را نداشته باشد ،حکم مني ندارد . ولي در زن و مريض لازم نيست آن آب ، با جستن بيرو ن آمده باشد ، بلکه اگر با شهوت بيرون آمده باشد و بدن سست شود در حکم مني است . رساله توضيح المسائل حضرت آيت الله نوري همداني .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا