دسته‌بندی نشده

تفاوت جلاتو و بستنی در چیست ؟

تفاوت جلاتو و بستنی

در اوج تابستان در مرکز هر شهری که قدم بزنید با مجموعه ای از خوراکی ها خوشمزه و تابستانی مواجه می شوید.

جلاتو و بستنی از جمله این خوراکی ها هستند که از پشت ویترین مغازه ها به شما چشمک می زنند.

گرچه ممکن است تشخیص تفاوت بین بستنی و جلاتو از فاصله ای دور دشوار باشد اما با خواندن ادامه این مطلب می توانید از این به بعد به راحتی جلاتو و بستنی را از هم تشخیص دهید.

نوشته های مشابه

منشا اختراع جلاتو و بستنی

در حالی که معلوم نیست چه کسی اولین بار بستنی را اختراع کرده است اما مستندات نشان می دهند که قدمت این خوراکی به چین باستان برمی گردد. گفته می شود که در آن زمان از ترکیب شیر گاوی، آرد و یخ دسر خوشمزه ای برای پادشاهان تهیه می شد.

بستنی های میوه ای یا عسلی بعدها و با ایجاد تغییراتی جزئی در مواد اولیه و روش تهیه سنتی این دسر، اختراع شدند.

بستنی تکامل یافت که شامل لبنیات و در نهایت زرده تخم مرغ بود توانست در مدت کوتاهی محبوبیت زیادی پیدا کند.

آیس کریم یا همان بستنی همانطور که از نامش پیداست، کرمی غلیظ و یخ زده است که به عنوان دسر یا میان وعده استفاده می شود.

با این حال بستنی تا قرن نوزدهم به عنوان یک دسر محبوب شناخته نمی شد. پیشرفت های تکنولوژیکی که در صنعت محصولات لبنی کسب شد و تکنیک های برودتی جدید به تولید کنندگان این امکان را داد تا محصولاتی ارزان و در حجم زیادی تولید و توزیع کنند.

اولین دستگاه بستنی سازی در اواسط قرن نوزدهم اختراع شد

اما جلاتو برای اولین بار در ایتالیا ساخته شد. البته در مورد این موضوع اختلاف نظر وجود دارد. برخی معتقدند که جلاتو نخستین بار در سیسیل ساخته شده است. اما برخی دیگر می گویند که سرچشمه این محصول خوشمزه فلورانس است.

تفاوت در روش تهیه جلاتو و بستنی

جلاتو و بستنی سه ماده اصلی را دارند که عبارتند از:

  1. لبنیات
  2. شکر
  3. هوا

تفاوت اصلی جلاتو و بستنی، در نسبت مواد اولیه نهفته است.

برای تهیه این خوراکی ها ابتدا لبنیات (شیر ، خامه ، یا هر دو) و شکر به نسبت مساوری ترکیب شده و پاستوریزه می شوند.

سپس طعم های طبیعی یا مصنوعی به محصول اضافه می شود.

در مرحله بعد قبل از انجماد، هوا با این محصول ترکیب می شود.

overrun معیاری برای اندازه گیری مقدار هوایی است که در طول تولید به بستنی یا جلاتو اضافه می شود.

جلاتو overrun پایینی دارد. در حالی که overrun بستنی بیش از حد بالا است.

در هنگان تهیه بستنی، مواد اولیه باید سریع هم زده شوند تا هوای بیشتری وارد محصول شود.

بنابراین حجم بستنی بیشتر از حجم جلاتو افزایش پیدا می کند.

بستنی علاوه بر داشتن هوای بیشتری نسبت به جلاتو، چربی بیشتری نیز دارد.

از این گذشته، به طور معمول برای تهیه بستنی از زرده تخم مرغ نیز استفاده می شود.
در حالی که جلاتو به ندرت حاوی این ماده است. در عوض جلاتو معمولاً حاوی شیر بیشتری است.

زرده تخم مرغ می تواند چربی محصول را اضافه کرده و قوام بیشتری به آن بدهد.

بستنی هایی که در کارخانه تهیه می شوند حاوی قوام دهنده های دیگری مانند صمغ گوار نیز هستند.

این مواد افزودنی موجب می شوند که آب و چربی موجود در بستنی به هم بچسبند و جدا نشوند.

قوام دهنده ها موجب می شوند که بستنی یخ نزند و کریستال های یخی در آن تشکیل نشود.

فرق بین ارزش غذایی جلاتو و بستنی

روش تهیه جلاتو و بستنی کمی متفاوت است و به همین دلیل ارزش غذایی آنها نیز با هم فرق دارد.

ارزش غذایی

سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) بستنی را به عنوان لبنیات طبقه بندی می کند. زیرا حداقل ۱۰٪ کالری موجود در این خوراکی از چربی حاصل می شود. با این حال گاها تا ۲۵٪ کالری موجود در بستنی های تجاری از چربی تشکیل شده اند.

از طرف دیگر جلاتو معمولا دارای چربی بسیار کمتری است. تقریباً در حدود ۴ الی ۹ درصد کالری دریافتی از این خوراکی، از چربی حاصل شده است. همچنین جلاتو قند بیشتری نسبت به بستنی دارد.

با این وجود به یاد داشته باشید که هر دو این خوراکی ها حاوی مقدار زیادی قند هستند و مصرف زیاد آن ها برای سلامتی مضر است.

یک وعده ۱/۲ لیوانی (۷۸ گرمی) بستنی وانیلی می تواند ۲۱۰ کالری و ۱۶ گرم قند داشته باشد. اما همین مقدار جلاتو حاوی حدود ۱۶۰ کالری و ۱۷ گرم قند است.

با توجه به اینکه هر دو خوراکی قند و کالری زیادی دارند، از این رو توصیه می شود که گاه به گاه از آن ها استفاده کنید.

تفاوت جلاتو و بستنی

بافت و طعم جلاتو و بستنی

جلاتو از نظر بافت بسیار ابریشمی و کمی متراکم تر از بستنی است. این چگالی بالا به جلاتو اجازه می دهد تا طعم بسیار بیشتری نسبت به بستنی سنتی داشته باشد. جلاتو معمولاً در طعم های طبیعی تهیه می شود.

هوای زیادی که هنگام تهیه بستنی وارد این خوراکی می شود بافت آن را نرم و سبک می کند. اگرچه بستنی نسبت به جلاتو دارای کره ای بیشتری است.

به همین دلیل برای طعم دار کردنش باید طعم دهنده بیشتری مصرف شود. این بدان دلیل است که چربی کرده روی زبان شما را می پوشاند. بنابراین مدت بیشتری طول می کشد تا جوانه های جشایی روی زبان عطر و طعم بستنی را تشخیص دهند.

روش نگهداری و کاربردهای جلاتو و بستنی

جلاتو را باید در دمایی حدود ۱۰ الی ۱۵ درجه فارنهایت (۶-۸ درجه سانتیگراد) نگهداری کرد. این در حالی است که بستنی به دمای کمتری نیاز دارد.

این دما به افزایش مزه جلاتو کمک می کند. زیرا دمایی که این خوراکی در آن نگهداری می شود باعث نمی شود که زبان هنگام خوردن جلاتو یخ بزند و طعم را متوجه نشود.

معمولا جلاتو را با کمک یک کفگیر پهن در کاسه سرو می کنند. اما بستنی به دلیل این که چربی بیشتری دارد و بهتر گرد می شود به صورت اسکوپی روی نان یا داخل کاسه ریخته می شود.

جلاتو یا بستنی کدامیک را انتخاب کنیم ؟

اگر دلتان می خواهد خوراکی کم چرب اما شیرینی را استفاده کنید جلاتو بخورید.

اما اگر چربی بیشتر ار ترجیح می دهید، بستنی را انتخاب کنید. ترجیح شما هر چه که باشد، چه بستنی و چه جلاتو هر دو را باید در حد اعتدال استفاده کنید. زیرا قند و کالری این خوراکی ها به شدت زیاد است.

مصرف بیش از حد کالری و قندهای اضافه شده به محصولات کارخانه ای می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، چاقی، پوسیدگی دندان و دیابت را افزایش دهد.

با این حال بستنی یا جلاتو را می توانید هر چند ماه یک بار و برای ایجاد تنوع استفاده کنید.

بیشتر بخوانید :

لیست قیمت انواع بستنی ساز در بازار

طرز تهیه ۷ بستنی میوه ای خانگی با طعم های فوق العاده

آموزش تهیه ی ژله بستنی خوشمزه به ساده ترین روش در منزل

روش تهیه دسر خوشمزه ژله بستنی توت فرنگی

بستنی و جلاتو هر دو دسرهای منجمد و محبوبی در جهان هستند. در حالی که میزان چربی و هوای دورن بستنی بیشتر است.
جلاتو نرمتر و پر از عطر و طعم می باشد. اما هر دو خوراکی حاوی مقدار زیادی قند هستند. این در حالی است که میزان چربی جلاتو به طور سنتی کمتر از چربی بستنی است.
هر دو این خوراکی ها اگر در حد اعتدال استفاده شوند می توانند بخشی از رژیم غذایی ما باشند. با این حال وقتی صحبت از قند و کالری می شود؛ بهتر است مصرف این نوع خوراکی ها را محدود کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا