دسته‌بندی نشده

ترشی گیلاس : طرز تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل

دستور تهیه ترشی گیلاس خوشمزه و متفاوت

ترشی گیلاس یک ترشی خوشمزه است که آن را می‌توانید در فصل تابستان تهیه کنید. طرز تهیه ترشی گیلاس نیز مانند دیگر ترشی‌ها ساده است. با دلگرم همراه شوید.

طرز تهیه ترشی گیلاس خوشمزه در منزل

separator line

۱. طرز تهیه ترشی گیلاس (روش اول)

مواد لازم

گیلاس ۱ کیلو
شکر سفید ۳ قاشق غذاخوری
سرکه ۱/۵ لیتر
فلفل سیاه کمی
برگ مو و رزماری تازه چند عدد
آب ۱ استکان

زمان لازم برای تهیه ترشی ۱ ساعت و آماده شدن ترشی حداقل ۳ هفته


طرز تهیه :

  • ابتدا گیلاس‌ها را خوب بشویید و دم آن‌ها را جدا کنید. سپس آن‌ها را روی یک پارچه تمیز پخش کنید تا خشک شوند.
  • گیلاس‌ها را پس از اینکه خشک شدند داخل یک شیشه خشک و تمیز بریزید و بین گیلاس‌ها برگ بو و برگ‌ رزماری و کمی فلفل بگذارید.
  • آب را با شکر مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و قوام آید، سرکه را نیز به آن اضافه کرده و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا مواد بجوشند. سپس آن را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود.
  • مایه خنک شده را در ظرف روی گیلاس‌ها بریزید.
  • در ظرف را محکم ببندید تا هوا داخل آن نرود.
  • پس از حداقل دو الی سه هفته می‌توانید در ترشی را باز کنید.
  • ترشی گیلاس را با انواع غذا‌ها می‌توانید سرو کنید.

ترشی گیلاس : طرز تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل

separator line

2 . روش دوم برای تهیه ترشی گیلاس

مواد لازم
گیلاس درشت و سالم ۲ کیلو
فلفل سبز ۲۰۰ گرم
سرکه به اندازه لازم
ترخان مقداری
نمک به مقدار لازم

زمان لازم برای آماده کردن ترشی ۴۵ دقیقه و رسیدن ترشی حداقل ۲ هفته


طرز تهیه

  • گیلاس‌ ها را بشویید و دم آن‌ها را جدا کنید، آن‌ها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود و خشک شوند.
  • سپس آن‌ها را درون ظرف در دار بریزید و لابه لای آن‌ها ترخان و فلفل قرار دهید.
  • سرکه و نمک را خوب مخلوط کنید تا نمک حل شود، سپس آن را به گیلاس‌ها اضافه کنید.
  • در ظرف را محکم بگذارید تا هوا داخل آن نرود.
  • ظرف را در محیط آزاد و خشک و خنک نگهداری کنید تا ترشی جا بیفتد.
  • پس از گذشت حداقل دو الی سه هفته می‌توانید در ترشی را باز کنید.
  • توجه کنید که هرچه ترشی بیشتر بماند بهتر جا می‌افتد.

ترشی گیلاس : طرز تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل

separator line

3 . طرز تهیه ترشی گیلاس (روش سوم)

مواد لازم
گیلاس ۱ کیلو
شکر ۲۵۰ گرم
وانیل یک سر قاشق چای‌خوری
سرکه ۱ لیتر

زمان لازم برای آماده سازی ۴۵ دقیقه و رسیدن ترشی حداقل ۲ هفته


طرز تهیه :

  • گیلاس‌ هایی که کمی کال هستند را انتخاب کنید، آن‌ها را بشویید و دم آن‌ها را بگیرید.
  • صبر کنید تا خشک شود، سپس ردیف ردیف آن‌ها را در شیشه بچینید و بین هر ردیف کمی شکر اضافه کنید.
  • سپس ظرف را با سرکه پر کنید و کمی وانیل روی آن بریزید.
  • در ظرف را محکم ببندید و ظرف را در سایه و در هوای آزاد بگذارید.
  • در هفت روز اول چند بار محتویات ظرف را با هم مخلوط کنید تا شکر‌ها حل شوند و دوباره در ظرف را محکم ببندید.
  • پس از دو هفته می‌توانید ترشی را همراه با غذا نوش جان کنید.

separator line

فواید ارزشمند خوردن گیلاس

فراتر از خاصیت آنتی اکسیدانی، این میوه منبع طبیعی ملاتونین است، یعنی هورمونی که چرخه خواب و بیداری را در بدن تنظیم می کند.

در اینجا می توانید 8 دلیل زیر را برای مصرف هرچه بیشتر گیلاس در فصل تابستان دنبال کنید:

کمک به بهبود ورم مفاصل و بیماری های التهابی :

مصرف منظم گیلاس به کاهش سطح اکسید نیتریک که با استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید در ارتباط است، کمک می کند. رابطه بین مصرف گیلاس و کاهش حملات نقرس نیز به اثبات رسیده است. چون مقدار اسید اوریک را که در نقرسی ها بالاست ، کاهش می دهد.

اسید اوریک یک ماده زاید و دفعی است که در اثر هضم و جذب مواد غذایی در بدن بوجود می آید و اگر مقدار آن در بدن افزایش یابد، به کریستال هایی در مفاصل تبدیل می شود و درد و تورم را در آن قسمت ایجاد می کند.

سطوح پایین تر قند خون در افراد دیابتی:

گیلاس حاوی آنتوسیانین است؛ یک رنگدانه طبیعی که خواص درمانی متعددی دارد از جمله این که منجر به افزایش تولید انسولین به میزان 50 درصد می شود و کنترل بهتر قند خون را به دنبال دارد. قند گیلاس برای افراد دیابتی مضر نیست چون از نوع سوربیتول است که 70 درصد آن در بدن بدون این که تبدیل به گلوکز شود، صرف تولید انرژی می گردد.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی:

گیلاس مزایای سلامت قلب و عروق را به دنبال دارد و درست مانند داروهای تجویز شده برای کمک به تنظیم چربی و قند خون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک عمل می کند. مصرف منظم گیلاس همچنین خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد.

کمک به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ:

فیبر موجود در گیلاس خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. مصرف منظم گیلاس به دلیل وجود فیبر فراوان با کاهش و کنترل وزن نیز در ارتباط است.

کمک به بهبود حافظه:

گیلاس منبع خوبی از آنتوسیانین برای بهبود حافظه و بهبود عملکرد حرکتی است.

پیشگیری از پیری زودرس:

آنتی اکسیدان های موجود در این میوه جلوی عمل رادیکال های آزاد را در بدن می گیرند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که با حمله به سلول های سالم بدن، باعث تخریب آنها می شوند. تخریب سلولی توسط رادیکال های آزاد، باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن و پیری زودرس سلول ها می شود.

خواب خوب شبانه:

ملاتونین موجود در گیلاس برای تنظیم ساعت داخلی بدن و چرخه خواب و بیداری مفید است. خوردن یک فنجان گیلاس در روز به بهبود خواب شبانه کمک میکند.

پیشگیری از پوسیدگی دندان:

عصاره گیلاس یک ضد باکتری علیه فساد و پوسیدگی دندان است. در بررسی ها مشاهده شده که عصاره گیلاس سیاه تا 89 درصد فعالیت آنزیم های عامل تشکیل پلاک دندان را متوقف می کند.

کمک به کاهش وزن:

آلبالو و گیلاس دارای کالری و چربی کمی هستند و مقدار زیادی آب دارند. تحقیقات نشان داده که افزایش مصرف آب سطح انرژی و متابولیسم بدن را افزایش می دهد، در نتیجه انرژی بیشتری در بدن می سوزد.

بسیاری از افراد اثرات مفید میوه هایی مثل آلبالو و گیلاس را که دارای آب زیادی هستند، در کاهش وزن خود مشاهده کرده اند.

ترشی گیلاس : طرز تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل

separator line

بیشتر بخوانید :

روش تهیه ی ترشی سیر شمالی با شیره انگور

ترشی هفت بیجار : ترشی محبوب و فوری گیلانی

طرز تهیه ی ترشی قارچ خوشمزه و دلچسب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا