دسته‌بندی نشده

ترشه تره | روش پخت غذایی سنتی و محبوب گیلانی ها

آشنایی با طرز تهیه ترشه تره خورشت محلی گیلان

امروز برای شما دستور تهیه ترشه تره غذای محلی گیلانی ها اما محبوب در بین شمالی ها را آماده و آموزش خواهیم داد. امیدوارم با ذائقه شما نیز سازگاری داشته باشد و خوشتان بیاید. با دلگرم همراه شوید .

ترشه تره | روش پخت غذایی سنتی و محبوب گیلانی ها

طرز تهیه خورشت ترشه تره مرحله به مرحله

مواد لازم جهت تهیه ترشه تره

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • برنج ۲ قاشق غذا خوری
  • سیر ۱ بوته
  • خالواش (سبزی سنتی گیلانی) ۱/۲ پیمانه
  • آب نارنج ۱ لیوان
  • سبزی (اسفناج،برگ چغندر،گشنیز،تره،جعفری و شوید( اسفناج بیشتر از بقیه)) ۱ کیلوگرم
  • نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
  • روغن ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه خورش ترشه تره

  1. ابتدا سبزی ها که مقدار اسفناج بیشتر باشد را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود.
  2. برنج را بشویید و با نمک کمی خیس کنید.
  3. برنج و سبزی های خرد شده را در قابلمه ای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب و نمک بپزید.
  4. بعد از پختن سبزی چاشنی این غذا یعنی آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.
  5. نعنا،‌ خالواش و سیر پوست کنده را خرد کنید و در تابه ای همراه نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید.
  6. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند.
  7. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال بزنی و در صورت تمایل کمی زعفران به آن بیفزایید. سپس روی مخلوط سبزی ها و برنج بریزید.
  8. زمانی که تخم مرغ ها پخت، خورش را هم بزنید و به آن فلفل بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت و خورش به روغن افتاد، غذا آماده است.

سایر نکات برای پخت خورش ترشه تره

  • به جای آب نارنج میتوانید از آبغوره استفاده کنید و یا آب انار ترش بریزید.البته توجه داشته باشید که آب انار رنگ خورش را تیره میکند.
  • این غذا را با برنج کته یا نان سرو کنید.
  • اگر خالواش در دسترس نبود آن را حذف کرده و مقدار بیشتری نعنا بریزید.
  • برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
  • اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده می کنید، کمی آنها را خیس کنید و بعد با سیر سرخ کنید.

بیشتر بخوانید :

آبگوشت بامیه | طرز تهیه آبگوشت با بامیه غذای محلی ایلام

طرز تهیه آب ترشی غذای محلی چهارمحال و بختیاری

طرز تهیه گمج کباب گیلانی با روش اصلی و سنتی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا