دسته‌بندی نشده

تاثیر رنگ ها بر خلاقیت فکری و هوش کودک

تاثیر رنگ ها بر هوش کودک

از نظر علم روانشناسی رنگ ها تاثیر شگفت انگیزی در روح و روان افراد دارند به همین دلیل امروزه به رنگ دکوراسیون اهمیت ویژه ای میدهند، در این بخش به این میپردازیم که از نظر روانشناسی کدام رنگ ها برای دکوراسیون اتاق کودک مناسب تر اند و باعث باهوش شدن آنها میشوند.

رنگ اتاق کودک از نظر روانشناسی

رنگ اتاق کودک بر هوش، احساسات، اعتماد به نفس و رفع بی قراری کودکان دختر و پسر تاثیر میگذارد، پس اگر قرار است برای اتاق فرزدتان یک رنگ مناسب انتخاب کنید بهتر است نکات زیر را هم در نظر داشته باشید.

رنگ اتاق نوزادان تا 3 ماهگی

طبق تحقیقات محققان نوزاد تا 3 ماهگی فقط توانایی تشخیص رنگ های سفید، سیاه و خاکستری دارد. به همین دلیل بهتر است تم سیاه و سفید برای اتاق نوزاد انتخاب کنید اما از 3 تا 6 ماهگی رنگ های جذاب و شاد دیگری همچون زرد و سرخابی را به این ترکیب خنثی اضافه کنید این کار باعث تقویت بینایی او میشود.

رنگ اتاق نوزادان 6 ماهه تا 1 ساله

نوزادان شش تا دوازده ماهه قدرت بینایی شان رشد کرده و توانایی تشخیص رنگ ها را دارند و شما به عنوان والدین او باید رنگ های جذاب دیگری را با اضافه کردن عروسک، وسایل دکوری و تابلو وارد اتاق آن ها کنید. ولی در انتخاب رنگ با دقت تصمیم بگیرید و طوری نباشد که آرامش اتاق خواب از بین برود مثلا سبز کمرنگ و آبی کمرنگ برای کاغذ دیواری بسیار مناسب اند.

رنگ اتاق کودک 1 تا 2 ساله

کودکان 1 تا 2 ساله کم کم توانایی راه رفتن و حرف زدن به دست می آورند و رنگ ها برایشان قابل درک است شما میتوانید از رنگ های خنثی در کنار رنگ های جذاب استفاده کنید تا فضایی شاد و پرانرژی برای فرزندتان فراهم کنید. انتخاب این رنگ ها در خلاقیت، هوش و پرورش استعداد کودکان تاثیر بی‌نظیری دارند.

 اثر رنگ ها بر خلاقیت فکری و ذهنی کودکان

تأثیر رنگ بر روی کودکان

اثر رنگ ها بر خلاقیت فکری و ذهنی کودکان

تاثیر رنگ قرمز در کودکان

رنگ قرمز یکی از سه رنگ اصلی است که بسیار هیجان انگیز و اعتمادآفرین است و اغلب، خطر و آتش را تداعی می کند. در ضمن حواس را تحریک کرده و انرژی های متمرکز، جاه طلبی، شهامت و اشتها را افزایش می دهد.

قرمز، رنگی است هیجانی و ذهن منطق گرا را به زانو در می آورد. این رنگ، انرژی مهار نشده ای است که موجب افزایش خلاقیت، انرژی و شادابی در زندگی می گردد.

توجه: رنگ قرمز در معماری کلاس های درس، کاربردی ندارد؛ زیرا دیوارهای قرمز کودکان را آشفته حال و بَد خلق می کند و به علت روح هیجانی که در این رنگ نهفته است، کودک را از حالت آرام خارج کرده و به جنب و جوش و ناآرامی می کشاند و از تمرکز او جلوگیری می کند؛ لذا بهتر است از رنگ قرمز در فضای کلاسی استفاده نشود اما می توان از این رنگ در محیط های بازی، نمایش و ورزش استفاده کرد.

تاثیر رنگ قرمز در کودکان

تاثیر رنگ‌ها برروی رفتار کودکان

تاثیر رنگ زرد در خلاقیت کودک

در میان رنگ ها، زرد بالاترین بازتابش را داشته و محرک فکر است. این رنگ، سمبل طبیعی آگاهی و روشنی است و روی ضمیر انسان، خلاقیت و مثبت اندیشی تأثیر می گذارد به طوری که مثبت بودن را تداعی می کند؛ ولی در عین حال، معانی منفی زیادی دارد.

زرد یکی از رنگ های اصلی است که با فعالیت های ذهنی تداعی دارد و هوش و کنجکاوی فرد را تقویت می کند؛ بنابراین با نماد سرعت، به ویژه سرعت تفکر و تصمیم‌گیری در ارتباط است و تمرکز حواس را بالا می برد.

تاثیر رنگ زر در کودکان

تاثیر رنگ اتاق خواب در کودکان

رنگ نارنجی و آرامش کودکان

رنگ نارنجی، مخلوطی از قرمز و زرد است و گفته شده شوق را با استعداد ترکیب می کند. در ضمن رنگ یادگیری، آزمایش، قضاوت، پذیرش یا رد مطلب هم هست.

نارنجی احساسات متلاطم و هیجانی را تسکین می‌دهد و برای رسیدن به آرامش بسیار مؤثر است؛ چرا که قسمت زرد آن، با خنثی کردن انرژی و هیجان رنگ قرمز، انجام این فرایند را به صورت عقلانی و منطقی تضمین می کند.

قرار گرفتن در محیط نارنجی، افق دید و فکر را وسیع تر کرده و رنگی انقلابی بشمار می رود، چرا که پشتکار و پروژه های رسیدن به گام های موفقیت آمیز را ترسیم می کند.

در ستاره شناسی، نارنجی با علامت شیر (مرداد) ارتباط خاصی دارد و به تقویت ایده آل های دوستانه و اجتماعی، خلاقیت و خودشکوفایی کمک می کند.

در رنگ نارنجی، حسی مستتر شده که می تواند بر حمله های غیرمنطقی و فوبی ها (ترس ها) پایان دهد. رنگ نارنجی، رنگی زنده و قوی است و بهتر است با رنگ هایی همچون رُسی یا زردآلویی مخلوط شود تا اتاق را از حالت پرتنش خارج کرده و به محیطی آرام و دوستانه تر تبدیل کند.

از آنجا که نارنجی رنگی است محرک، برای فضای آموزشی در مقطع دبستان بسیار ایده آل است؛ چرا که از یک طرف دانش آموزان را سرزنده، نیروبخش، گرم و آرامش طلب می کند و از طرف دیگر از خواب آلودگی و بی علاقگی کودک مخصوصاً در ساعات اولیه صبح جلوگیری می کند.

تاثیر رنگ نارنجی در کودکان

تاثیر رنگ بر خلاقیت کودکان

رنگ سبز و روشن بینی کودکتان

رنگ سبز می تواند در درون ساختار روان شناختی ما تعادل کامل ایجاد کند و در بین همه رنگ ها از همه آن ها خوشایندتر است، زیرا چشم برای تمرکز کردن روی آن هیچ نیازی به تنظیم شبکیه ندارد.

روان شناسان بر این عقیده اند که سبز حالتی از نگرش ذهنی مثبت را ایجادکرده و چون با رنگ های طبیعت، بیشتر سر و کار دارد احساس ثبات و امنیت را در ما تقویت می کند. البته رنگ سبز در تُن های متفاوت، نمادی متفاوت دارد.

در این رنگ، آرامش روحی نهفته شده و فراست و هشیاری فرد را بالا می برد. سبز به انسان کمک می کند تا اسرار نهان جهان هستی را بهتر درک کرده و به او بینش فلسفی همراه با عقل سلیم عطا می کند. کسانی که سبز یشمی را دوست دارند به طور ذاتی روشن بین و منطقی هستند.

سبز تیره نشان دهنده قابلیت اعتماد (اعتماد پذیری) است و فردی که این رنگ را دوست دارد، دارای شخصیت با ثباتی است که در بحران ها می تواند بدون دستپاچگی کنترل اوضاع را در دست گیرد.

در چنین اشخاصی عقل، منطق و ذهنیت واقع بین از خصوصیات درونی آن ها زاییده شده است. درضمن اختلاط سبز تیره با آبی آسمانی، آزادی اندیشه و خلاقیت را نشان می دهد.

تاثیر رنگ سبز در کودکان

رنگ و تاثیرات آن بر روی کودکان

رنگ آبی موثر در هنرمندی کودک

آبی، یکی از رنگ های اصلی است که به رنگ حقیقت شهرت دارد. این رنگ نشانگر ذهن عالی و هوش سرشار است و با احساسات و معنویت در ارتباط است.

این رنگ، آرام، آرامش بخش و تسلی دهنده است. اگر کسی بیش از حد احساس ناراحتی کرده و در آستانه خشم و اضطراب قرار داشته باشد پوشیدن لباس آبی، آرامش و هماهنگی ذهن او را افزایش داده، باعث بالارفتن تفکر او می شود.

بالأخره توانایی آرام کردن روح مشوش راداشته و آرامش خیال او را فراهم می آورد. (مانند حالتی که در اثر نگاه به آسمان برای فرد حاصل می شود ).

هنگامی که آبی به دو قسمت رنگ های تیره تر و روشن تر تقسیم می شود، نشان دهنده نوعی شخصیت در فرد است. فردی که به آبی تیره علاقمند است، قابل اعتماد، عاقل و جسور خواهد بود و چون با تمرکز شدید روی عقل و منطق حرکت می کند، ممکن است احساساتش تحت الشعاع قرار گرفته، آن را از دست بدهد یا ضعیف تر عمل کند.

بر عکس، افرادی که به آبی روشن علاقمندند، ذاتا هنرمند و فرهیخته هستند. این تیپ افراد را بیشتر افراد هنرمند، طراح، نویسنده و هنرپیشه تشکیل می دهند که در فعالیت های خلاقانه شرکت دارند. رنگ آبی، تخیل فعال و حتی در بعضی موارد بیش از حد خلاق را القا می کند.

از آنجا که رنگ آبی، کیفیتی سرد و رسمی دارد، فضا را به آرامش می کشاند و البته از حالت دوستانه و گرمی بخش دور می کند. لذا بهتر است در فضاهای آموزشی و کلاس، این رنگ را با تلفیق رنگ های دیگر استفاده کرد.

تاثیر رنگ آبی در کودکان

روانشناسی تاثیر رنگ آمیزی اتاق در کودکان

رنگ بنفش و ارغوانی

بنفش، ترکیبی از رنگ قرمز و آبی است که یکی از معنوی ترین رنگ ها بشمار می آید و نشانگر هماهنگی بین عقل و احساسات و مرز بین معنویات و مادیات محسوب می شود.

این دو رنگ در سمبولیسم رنگ ها تفاوت چندانی ندارند به همین منظور در یک قسمت قرار می گیرند. این دو رنگ با تفکر عالی، درک روحی و توانایی های روانی مرتبط هستند و در تلفیق این دو رنگ، تُن های مختلفی بچشم می خورد که هر کدام بیانگر خصوصیت روحی افراد است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا