دسته‌بندی نشده

بهترین راه درمان پرواز زدگی (جت لگ) چیست؟

7 روش مؤثر برای درمان «پرواز زدگی»

احتمالا واژه «جِت لَگ» یا «پرواز زدگی» را شنیده اید؛ حالتی که در آن تنظیم خواب فرد پس از یک پرواز طولانی و به علت اختلاف ساعت مبدا با مقصد به هم می ریزد و مشکلاتی برای او پدید می آورد.

تصور کنید که با شوق فراوان به کشوری دیگر سفر کرده اید اما به دلیل جت زدگی نمی توانید شب ها به درستی استراحت کنید، آن وقت است که در طول روز خسته و بی حوصله خواهید شد.

این مشکل با اینکه آزاردهنده است اما خوشبختانه روش های درمانی موثری هم دارد که می توان از آن خلاصی پیدا کرد. مواردی همانند برخی نوشیدنی های مخصوص، سرد نمودن اتاق یا استفاده از اپلیکیشن های ردیاب خواب برای درمان این اختلال وجود دارد اما چندان کاربردی به نظر نمی رسند.

از این رو با در نظر داشتن آغاز موج دوم سفرهای نوروزی، در این مطلب 7 راهکار را پیشنهاد نموده ایم که با کمک آنها می توانید ساعت بدن خود را با موقعیت مکانی که در آن حضور دارید، تنظیم نموده و راحت بخوابید.

1. مصرف ویتامین D و B

ویتامین B-12 روشی طبیعی برای سرحال و پرانرژی نگه داشتن بدن شما به شمار می رود و همانند نوشابه های انرژی زا تاثیرات سوء ندارد. ویتامین D در هر دو صورت طبیعی یا قرص مکمل نیز تنظیم کننده میزان ملاتونین (هورمون خواب) است. بنابراین تا می توانید در طول روز آفتاب بگیرید تا حسابی ویتامین D در بدنتان ذخیره گردد.

همچنین بخوانید: خطرات جدی کمبود ویتامین D در بدن چیست؟

2. عدم مصرف کافئین جهت درمان پرواز زدگی

هنگامی که بی خواب می شوید هرگز به سراغ قهوه و مشتقات آن نروید زیرا کافئین و الکل دارای مواد تحریک کننده بوده و آب بدن شما را نیز خشک می نمایند و در نتیجه میزان بدخوابی و بی خوابی شما افزایش خواهد یافت.

همچنین بخوانید: علت بی خوابی در زنان مسن

3. نوشیدن آب

پروازهای طولانی موجب گرفتکی عضله ها، خستگی و کم آبی بدن می شود. به همین منظور، پیش و پس از سفرهای هوایی حتما زیاد آب بنوشید تا بتوانید نشانه های جت لگ شدن را از بین ببرید.

4. استفاده از نور

یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای از بین بردن خستگی و جلوگیری از پرواز زدگی، استفاده از نور است. جت لگ اصولا به دلیل به هم ریختن ساعت بدن پدید می آید. بنابراین، با کاهش نورهای مصنوعی و افزایش نورهای طبیعی می توانید به تنظیم خواب خود کمک شایانی بکنید.

به طور مثال، حتی درون اتاق هم عینک آفتابی به چشم بزنید. همچنین خوب است بدانید که نور خورشید علاوه بر تامین ویتامین D، باعث می شود ساعت درونی بدن شما نیز سریع تر با فضای جدید تنظیم گردد.

همچنین بخوانید: نور خورشید | مهم ترین و بهترین فواید نور خورشید برای بدن

5. ورزش کردن

سفر می تواند مملو از استرس باشد و استرس نیز موجب بدتر شدن جت لگ می گردد. بنابراین توصیه می کنیم حتما در هتل خود ورزش های نه چندان سنگین انجام دهید. بهترین ورزش یوگا است که می توانید در هر کجا آن را انجام دهید.

6. نوشیدن آب میوه

آب میوه های طبیعی علاوه بر تقویت بیشتر بدن، موجب آبرسانی نیز می شوند. در طول سفر تا می توانید آب میوه های سالم و ارگانیک مصرف کنید تا میکروب های بدنتان نیز از بین بروند.

7. مصرف ملاتونین

قرص های ملاتونین یکی از بهترین روش ها برای راحت خوابیدن هستند که می توانید نیم ساعت قبل از خواب مصرف کنید. این مکمل هیچ عارضه ای ندارد و هورمون تنظیم کننده خواب بدن به شمار می رود.

همچنین بخوانید: موارد مصرف قرص (ملاتونین Melatonin ) برای درمان کم خوابی و عوارض …

علائم پرواز زدگی

علائم پرواز زدگی ممکن است با هم متفاوت باشند. مشکلات مربوط به خواب یکی از معمول ترین نشانه های این بیماری است و باقی علائم شامل موارد زیر می شوند:

  • اختلالات خواب، کم خونی، سستی، خستگی مفرط و سردرد سنگین
  • تحریک پذیری، سردرگمی و مشکل تمرکز
  • افسردگی خفیف
  • از دست دادن اشتها
  • احساس سرگیجه
  • اختلالات گوارشی مانند اسهال یا یبوست
  • عواملی که بر علائم و شدت بیماری تأثیر می گذارند، کم و زیاد بودن اختلاف زمانی، سن و وضعیت سلامت فرد است.
  • سردرد

همچنین بخوانید: علت و درمان سرگیجه ناگهانی در طب سنتی

درمان جت لگ

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای پرواز زدگی وجود ندارد، اما برخی از اصلاحات شیوه زندگی می تواند به کاهش علائم کمک کند.

سلامت و آمادگی جسمانی: افرادی که از لحاظ جسمی در وضعیت خوبی به سر می برند هستند، استراحت کافی داشته و رژیم غذایی مناسبی دارند در این شرایط علائم کمتر از باقی افراد خواهند داشت.

خواب زدگی در صورت داشتن بیماری های جانبی: بیماری هایی مانند بیماری ریه، بیماری قلبی یا دیابت، می تواند علائم جت لگ را بدتر کند. بهتر است در چنین شرایطی قبل از سفر، با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

همچنین بخوانید: خصوصیات یک رژیم مناسب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا