دسته‌بندی نشده

با کالری، ارزش غذایی و خواص خورشت قیمه آشنا شوید

همه چیز درمورد خورشت قیمه

خورشت قیمه (khoresht gheymeh epersianfood) یکی از لذیذ ترین غذاهای سفره ایرانی است. این خورشت به دلیل گوشت های مکعبی خرد شده اش قیمه نامیده می شود.

کلمه قیمه از ریشه ترکی و به معنی ریز ریز است. این خورشت در بیشتر مراسم های مذهبی ایران مثل عاشورا به عنوان نذری بین مردم توزیع می شود و با توجه به ترکیب آن منبع خوبی برای انواع ویتامین ها و دریافت کالری است.

قیمه را معمولا با گوشت قرمز تهیه می کنند اما می توان با گوشت مرغ هم طبخ کرد و انواع مختلفی دارد. با توجه به زندگی ماشینی که امروزه داریم و تحرک کم اعضای خانواده, باید میزان کالری دریافتی هر غذا را نیز بدانیم تا بهتر به سلامت خودمان رسیدگی کنیم.

کالری و ارزش غذایی خورشت قیمه

هر یک پرس خورشت قیمه 277.2 کالری دارد.

مقدار یک پرس
کالری 277.2
کل چربی 1.4 گرم
چربی اشباع شده 0.2 گرم
چربی مونو سدیم 0.2 گرم
کلسترول 24.6 میلی گرم
سدیم 669.5 میلی گرم
پتاسیم 513.8 میلی گرم
کربوهیدرات 42.8 گرم
فیبر غذایی 16.5 گرم
پروتئین 25.5 گرم
کلسیم 2.1 % نیاز روزانه
مس 8.4 % نیاز روزانه
فولاد 42.0 % نیاز روزانه
آهن 26.6 % نیاز روزانه
منیزیم 7.9 % نیاز روزانه
منگنز 5.6 % نیاز روزانه
نیاسین 29.8 % نیاز روزانه
اسید پانتوتنیک 26.4 % نیاز روزانه
فسفر 11.5 % نیاز روزانه
ریبوفلاوین 6.6 % نیاز روزانه
سلنیوم 11.2 % نیاز روزانه
تیامین 33.8 % نیاز روزانه
روی 3.8 % نیاز روزانه

خورشت قیمه/کالری خورشت قیمه/ارزش غذایی خورشت قیمه/ خواص خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی/دستور پخت خورشت قیمه

بیشتر بخوانید:

100 گرم لپه چند کالری دارد ؟ راهکارهای سوزاندن این کالری

دانستنی های طلایی درمورد کالری انواع نان

خورشت قیمه/کالری خورشت قیمه/ارزش غذایی خورشت قیمه/ خواص خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی/دستور پخت خورشت قیمه

خواص خورشت قیمه

1. درمان کم خونی با خورشت قیمه سیب زمینی

خورشت قیمه سیب زمینی دارای مقدار زیادی آهن است و از این رو می‌ تواند برای درمان کم خونی ماده‌ ی غذایی بسیار مفیدی باشد. از این رو به افراد مبتلا به کم خونی و همینطور بانوان ایرانی که بعضا به شدت با این مشکل مواجه هستند توصیه می‌ شود که بیش از پیش به این ماده‌ ی غذایی گرایش داشته باشند.

2. تقویت مو با مصرف خورشت قیمه سیب زمینی

به گفته‌ متخصصان تغذیه و کارشناسان حوزه‌ ی سلامت یکی از خواص بی نظیر خورشت قیمه سیب زمینی این است که از ریزش مو جلو گیری می‌ کند و از طرفی سبب تقویت آن می‌ گردد.

3. افزایش تقویت عمومی بدن با خورشت قیمه

خورشت قیمه حاوی ویتامین‌های A، C و‌ E است و از این رو می‌ تواند قوای عمومی بدن را افزایش دهد و آن را تقویت نماید. از طرف دیگر باید بدانید که خورشت قیمه دارای مواد مغذی فراوانی است که می‌ تواند برای ترمیم استخوان‌ های شکسته‌ ی بدن مفید واقع شود.

از دیگر خواص خورشت قیمه سیب زمینیی می‌ توان به این موارد اشاره کرد:

  1. پیشگیری و درمان یبوست
  2. افزایش قوای جنسی به خصوص برای آقایان
  3. تقویت بینایی
  4. پیشگیری از اختلال اوتیسم
  5. کمک به رفع استرس و افسردگی
  6. استحکام استخوان‌ ها
  7. افزایش انرژی بدن

خورشت قیمه/کالری خورشت قیمه/ارزش غذایی خورشت قیمه/ خواص خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی/دستور پخت خورشت قیمه

بیشتر بخوانید:

بادمجان چقدر کالری دارد ؟ آیا برای مصرف در رژیم لاغری مناسب است ؟

کالری لوبیا سبز : 100 گرم لوبیا سبز چقدر کالری دارد ؟

خورشت قیمه/کالری خورشت قیمه/ارزش غذایی خورشت قیمه/ خواص خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی/دستور پخت خورشت قیمه

طرز تهیه خورشت قیمه خوشمزه و مجلسی

مواد لازم جهت تهیه خورشت قیمه:

مواد ذکر شده برای ۴ نفر می باشد.

  1. گوشت 300 گرم (می تواند گوشت گوسفند باشد)
  2. لپه 8 قاشق غذاخوری
  3. پیاز 2 عدد
  4. سیب زمینی ۲ عدد
  5. رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  6. لیمو عمانی 2 تا 3 عدد
  7. نمک و فلفل به مقدار لازم

دستور پخت خورشت قیمه:

  1. اگر می خواهید از نفخ به وسیله لپه ها جلوگیری کنید بهتر است آن ها را روز قبل در آب خیس کنید و آب آن را تعویض کنید.
  2. پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید سپس گوشت و لپه را اضافه کنید و مجددا با هم تفت دهید تا زمانی که گوشت تغییر رنگ دهد.
  3. اکنون مواد تفت داده شده را داخل ظرف بزرگ تری مثل قابلمه بریزید.
  4. می توانید از زودپز هم استفاده کنید اما زمان پخت بیشتر طعم قیمه را بهتر می کند.
  5. رب گوجه را با کمی روغن تفت دهید و سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و بگذارید خوب جا بیفتد. به این صورت که ابتدا حرارت زیاد خورشت را به جوش آورید سپس در قابلمه را گذاشته و حرارت را کم کنید.
  6. مقداری آب بریزید که خورشت قیمه شما نسوزد زیرا باید 40 دقیقه حداقل حرارت ببیند تا گوشت و مواد دیگر به خوبی بپزد. معمولا برای هر نفر یک لیوان کافی است.
  7. لیمو عمانی ها را شکسته و پوست و تخم هایش را جدا کنید تا مزه تلخی به خورشت ندهد و بعد از پختن گوشت و لپه به غذا اضافه کنید.
  8. ادویه ها مانند نمک و فلفل را در این مرحله به خورشت اضافه کنید. اکنون اجازه دهید تا خورشت با حرارت ملایم به آرامی بپزد. اضافه کردن قلم گوسفند می تواند خورشت را خوشمزه تر و مقوی تر کند. البته این مورد اختیاری است.
  9. پس از گذشت حدود 1 ساعت می توانید در قابلمه را بردارید و در صورتی که به روغن افتاده بود اصطلاحا جا افتاده است. اکنون می توانید خورشت را در ظرفی بریزید و با سیب زمینی تزئین نمایید. این خورشت همراه پلو سرو می شود.

سیب زمینی را در این خورشت می توانید به دو صورت استفاده کنید که به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد: می توانید سیب زمینی را 45 دقیقه قبل از پخت کامل خورشت به آن اضافه کنید تا لعاب بیشتری داشته باشد یا می توانید آن را سرخ کنید و بعد از پخت خورشت کنار آن میل کنید.

خورشت قیمه/کالری خورشت قیمه/ارزش غذایی خورشت قیمه/ خواص خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه/طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی/دستور پخت خورشت قیمه

بیشتر بخوانید:

کالری بادام چقدر است ؟ کالری حاصل از بادام را چگونه بسوزانیم ؟

جو چه مقدار کالری دارد ؟ خواص شگفت انگیز جو

تخمه چقدر کالری دارد ؟ خواص حیرت انگیز انواع تخمه

کالری لوبیا عربی : 100 گرم لوبیا عربی چقدر کالری دارد ؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا