دسته‌بندی نشده

 اطلاعات دارویی کامل دیفن هیدرامین کامپاند

دیفن هیدرامین کامپاند چیست و چه کاربردی دارد؟

دیفن هیدرامین کامپاند علائم مربوط به تب یونجه، انواع آلرژی‌های دستگاه تنفسی فوقانی و علائم رایج سرماخوردگی نظیر گرفتگی بینی، آبریزش بینی، عطسه، سرفه، خارش گلو و بینی، آبریزش و خارش چشم را بهبود می‌بخشد.

داروی دیفن هیدرامین کامپاند ترکیبی از آنتی هیستامین (ضد حساسیت)، آنتی کولینرژیک و یک خلط آور (آمونیوم کلرید) است که اثر آنتی‌هیستامینی آن موجب متوقف کردن عملکرد ماده هیستامین در بدن می‌شود که نتیجه آن کاهش علائمی چون اشک ریزش چشم و عطسه و غیره می‌باشد.

اثر آنتی کولینرژیک آن نیز با مهار استیل کولین در مغز انجام می‌گیرد که باعث تسکین درد می‌شود. تفاوت داروی دیفن هیدرامین کامپاند با دیفن هیدرامین در آمونیم کلریدی است که دیفن هیدرامین کامپاند دارد و به همین دلیل برای از بین بردن سرفه با خلط بسیار موثر است. در کودکان مصرف دیفن‌ هیدرامین کامپاند توصیه نمی‌شود ولی دیفن‌ هیدرامین ساده در کودکان بزرگ‌تر از دو سال منعی ندارد.

نام های تجاری: Benadryl, Banophen, Benadryl Allergy, ZzzQuil

موارد مصرف دیفن هیدرامین کامپاند

این دارو برای تسکین سرفه و نشانه های احتقانی آن مصرف می شود همچنین انقباض نایژه ها ناشی از هیستامین را نیز تخفیف می دهد.

شربت

مکانیسم اثر دیفن هیدرامین کامپاند

این تر کیب دارای اثر ضد هیستامین و ضد کولینرژیک است و باعث تسکین سرفه می شود . به دلیل داشتن کلرور آمونیوم داری اثر خلط آورو به دلیل داشتن اثر آنتی کولینرژیک باعث کاهش ترشحات نایژه می شود . در ضمن علایم احتقان را که اغلب با سرفه همراه است از بین می برد و با عث کاهش احتقان بینی و نایژه می شود .

فارماکوکینتیک دیفن هیدرامین کامپاند

اثر خوراکی این دارو پس از 15-60 دقیقه ظاهر می گردد. دفع آن کلیوی بوده و به صورت متا بولیت است .کلرورآمونیم از راه دستگاه گوارش طی 3-6 ساعت جذب شده و در کبد متابولیزه و به اسید کلرید ریک و اوره تبد یل و از کلیه دفع می شود.

مقدار و روش مصرف داروی دیفن هیدرامین کامپاند

  • قبل از شروع درمان با داروی دیفن هیدرامین کامپاند ، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
  • دوز و مقدار داروی دیفن هیدرامین کامپاند ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
  • شربت دیفن هیدرامین کامپاند ممکن است حاوی قند و یا آسپارتام باشد. اگر دچار دیابت، بیماری کبد، فنیل کتونوری (PKU) یا هر بیماری دیگر که نیاز به رعایت یک رژیم غذایی خاص دارد، هستید، باید در مورد استفاده از این دارو با دکتر یا داروساز خود مشورت کنید.

موارد منع مصرف داروی دیفن هیدرامین کامپاند

  • به تاریخ انقضای داروی دیفن هیدرامین کامپاند توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌ شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی دیفن هیدرامین کامپاند را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی دیفن هیدرامین کامپاند را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
  • اگر در دوران شیردهی هستید.

مصرف دیفن هیدرامین کامپاند در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها می‌توانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند. دیفن هیدرامین کامپاند در صورت نیاز جدی و با تجویز پزشک برای زنان باردار قابل استفاده است.

تاثیر دیفن هیدرامین کامپاند بر رانندگی و کار با ماشین آلات

دیفن هیدرامین کامپاند موجب تاری دید، سرگیجه و خواب آلودگی می‌شود، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.

تداخلات دارویی دیفن هیدرامین کامپاند

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با شربت دیفن هیدرامین کامپاند تداخل کنند عبارت‌اند از: آنتی‌ هیستامین‌ های پوست (مانند کرم، پماد، اسپری دیفن هیدرامین).

اگر داروهایی مصرف می‌کنید که باعث خواب‌ آلودگی می‌شوند، به دکتر یا داروساز خود بگویید، از جمله: الکل، آنتی‌هیستامین‌ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، شل کننده‌های عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین).

برچسب بر روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید چرا که برخی از آن‌ها از موادی تشکیل شده‌اند که باعث خواب آلودگی می‌شوند. از داروساز خود در مورد استفاده از آن‌ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده کنید.

موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی دیفن هیدرامین کامپاند

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی دیفن هیدرامین کامپاند ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورت تصمیم به بچه دار شدن، در صورت حاملگی و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • در صورت داشتن آسم، بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD)، برونشیت مزمن، آمفیزم، مشکلات ریوی، نفس نفس زدن، وقفه تنفسی در خواب (آپنه).
  • در صورت داشتن انسداد معده، روده، مجاری ادرار، مشکل دفع ادرار، دیابت، زخم معده، بزرگی پروستات، گلوکوم یا ازدیاد فشار در چشم، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، پورفیری و بیماری‌های تیروئید.
  • اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدن تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  • اگر تا به حال به داروی خاصی از جمله هر نوع مسکن NSAID (مانند آسپیرین، ناپروکسن و دیکلوفناک) حساسیت داشته‌اید.

دیفن هیدامین

عوارض جانبی داروی دیفن هیدرامین کامپاند

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان و بینی و گلو، تحریک پذیری، زیاد شدن ترشحات چسبنده بینی و گلو
  • در صورت بروز نوع شدید هریک از عوارض جانبی و یا استمرار آن، حتماً با پزشک مربوطه مشورت نمایید خصوصاً در موارد زیر:
  • واکنش‌های آلرژیک شدید (سرخی پوست و دانه‌های پوستی، کهیر، تنفس سخت، احساس تنگی نفس و سنگینی در قفسه سینه، متورم شدن دهان، صورت، لب‌ها و یا زبان)، تشنج، زنش سریع قلب یا حس کردن کوبش در قفسه سینه، ، کاهش هوشیاری، هذیان گویی، رعشه، خس خس یا خر خر

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی دیفن هیدرامین کامپاند می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف بیش از حد داروی دیفن هیدرامین کامپاند (مسمومیت دارویی)

  • دیفن هیدرامین کامپاند را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
  • اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند خواب آلودگی شدید، تشنج، گشاد شدن مردمک چشم، تغییرات ذهنی و خلقی (مانند بی قراری، حساسیت بالا ، توهم)، تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری داروی دیفن هیدرامین کامپاند

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

دارو های هم گروه دیفن هیدرامین کامپاند

  • بروم فنیرامین مالئات
  • کاربینوکسامین
  • کلرفنیرامین مالئات
  • کلماستین
  • سیپروهپتادین
  • دیفن هیدرامین
  • دوکسیلامین
  • پرومتازین
  • تری پرولیدین
  • انتی هیستامین دکونژستان

separator line

بیشتر بخوانید:

موارد مصرف و عوارض داروی ضد حساسیت دسلوراتادین

آشنایی با داروی ضد حساسیت پزودوافدرین

داروهای ضد سرفه : بهترین و موثرترین داروهای درمان سرفه کدامند ؟

موارد مصرف و عوارض قرص زادیتن (Zaditen)

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا