دسته‌بندی نشده

استانبول کارت (Istanbul Card) چه کاربردی دارد و چطور باید آن را شارژ کنیم؟

استانبول کارت چیست و چه مزایایی دارد؟

اگر اهل مسافرت و گشت و گذار باشید، به این نکته پی برده‌اید که با انجام برخی اقدامات، هزینه‌های‌تان در سفر کاهش می‌یابد. کاهش هزینه در سفرهای خارجی به دلیل نوسانات و رشد قیمت ارز اهمیت ویژه‌ای دارد. از آنجایی که استانبول، از اصلی‌ترین مقاصد سفر خارجی ایرانی‌هاست، در این متن می‌کوشیم یکی از راهکارهای کاهش هزینه سفر به استانبول را در اختیارتان بگذاریم. این راهکار استفاده از استانبول کارت برای رفت و آمدهای داخل شهر است. اما استانبول کارت دقیقا چیست؟ چه کارکردهایی دارد؟ چه طور می‌توان آن را تهیه کرد و…

هزینه‌ های بالای رفت و آمد در استانبول

به دلیل گران بودن قیمت سوخت و برخی عوامل دیگر، هزینه جابه‌جایی با تاکسی در استانبول سرسام‌آور است. از سوی دیگر زمانی که در استانبول هستید، برای گشت و گذار و خرید باید مدام در شهر رفت و آمد داشته باشید. بنابراین منطقی است که به فکر چاره‌ای اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه باشید.

طبیعی است که در این مواقع به سراغ مترو، اتوبوس، تراموا و… می‌رویم. مسلما کرایه این وسایل کمتر از تاکسی است. اما شما باز هم می‌توانید هزینه‌تان را کاهش دهید. اما چه طور؟ شما برای پرداخت هزینه اتوبوس، مترو و… می‌توانید از ژتون و استانبول کارت استفاده کنید. قیمت هر ژتون 10 لیر است (اسفند 99). شما یک بار می‌توانید از ژتون استفاده کنید و تمام! و برای دفعات بعد باز باید 10 لیر دیگر هزینه کنید. در واقع ژتون‌ها تک سفره هستند. پس با این حساب باز هم باید پول زیادی بپردازید!

بهترین راهکاری که برای این موضوع پیشنهاد می‌شود، استفاده از استانبول کارت است. استانبول کارت، کارت مخصوصی است که شارژش می‌کنید و در وسایل نقلیه عمومی مورد استفاده قرار می‌دهید. با استانبول کارت، هزینه‌های جابه‌جایی شما با وسایل نقلیه عمومی در شهر بین 30 تا 50 درصد کاهش می‌یابد (در مقایسه با استفاده از ژتون).

استانبول کارت چیست

استانبول کارت را چه طور تهیه کنیم؟

روش خرید استانبول کارت بسیار آسان است. شما می‌توانید استانبول کارت را از دکه‌های داخل ایستگاه مترو بخرید. دستگاه‌های شارژ کارت مترو هم استانبول کارت را می‌فروشند. روش دیگر این است که از دکه‌های روزنامه فروشی داخل شهر کارت‌تان را تهیه کنید.

استانبول کارت در فرودگاه های استانبول

اما طبیعی است زمانی که به استانبول برسید، بخواهید همان ابتدا استانبول کارت را بخرید. بنابراین در فرودگاه باید به دنبال استانبول کارت باشید. شما در فرودگاه آتاتورک، می‌توانید استانبول کارت را از ایستگاه مترو واقع در فرودگاه بخرید. از همان جا می‌توانید از استانبول کارت برای خروج از فرودگاه با مترو استفاده کنید.
در صورتی که هواپیمای شما در فرودگاه صبیحا گوکجن فرود بیاید، می‌توانید استانبول کارت‌ را از کیوسک‌هایی بخرید که در خروجی ترمینال پروازهای خارجی واقع شده‌اند.
خوب است این نکته را هم بدانید که اتوبوس‌های مخصوص فرودگاه (اتوبوس‌های سریع‌السیر) علاوه بر استانبول کارت، برای کرایه پول نقد هم قبول می‌کنند. اما از زمانی که وارد شهر شدید، به هیچ وجه نمی‌توانید کرایه‌تان در اتوبوس، مترو، تراموا و… را با پول نقد بپردازید.

روش شارژ کردن استانبول کارت

شما می‌توانید استانبول کارت را در ایستگاه‌های مترو شارژ کنید. شیوه کار هم به این ترتیب است که به یکی از دستگاه‌های شارژ موجود در ایستگاه‌ها مراجعه می‌کنید.
سپس کارت را روی سطح شیشه‌ای که مخصوص کارت است، می‌گذاریم. پس از این کار، موجودی کارت در مانتیور دستگاه نشان داده می‌شود. بعد از اینکه میزان موجودی را خواندید، کارت را بردارید. سپس اسکناس را وارد دستگاه کنید کنید. دقت کنید که اسکناس را کاملا صاف داخل دستگاه قرار بدهید.
مجددا کارت را روی سطح شیشه‌ای بگذارید. بعد از چند ثانیه کارت شما به اندازه اسکناسی که داخل دستگاه گذاشته‌اید، شارژ می‌شود. رسیدی را هم که دستگاه می‌دهد، بردارید.

حتماً بخوانید:

سفر به استانبول شهری که نمی شناسید

سفر به استانبول شهری که نمی شناسید

حالا که چندین بار به ترکیه سفر کرده اید و دنبال جاهای جدید هستید، سفر به استانبول با حال و هوای دیگری پیشنهاد می کنیم. حتی اگر بیشتر جاذبه های این…

میزان کرایه ‌ها با استفاده از استانبول کارت

همان طور که اشاره شده با استفاده از استانبول کارت، هزینه رفت و آمد شما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. اما این کاهش دقیقا به چه ترتیب است؟ شما زمانی که برای اولین بار از استانبول کارت استفاده می‌کنید، 2.6 لیر از شارژتان کم می‌شود. (حتما به یاد دارید که ژتون تک سفره 5 لیر قیمت داشت). اما اگر ظرف 2 ساعت دفعات دیگری هم از این کارت استفاده کنید، به طور پلکانی هزینه کرایه‌تان کمتر می‌شود.
مثلا دفعه بعد که از استانبول کارت در مترو، تراموا، اتوبوس یا… استفاده می‌کنید، 1.85 لیر از شارژتان کم می‌شود. این عدد در بار سوم به 1.4 لیر می‌رسد. در نوبت چهارم و پنجم کمتر از یک لیر یعنی 0.9 لیر از شارژان برداشته می‌شود.

فواید استانبول کارت

استانبول کارت در مترو استانبول

شما در استانبول به راحتی و بدون نیاز به لیدر می‌توانید در شهر گشت و گذار کنید. البته به این شرط که راه و رسم استفاده از نقشه، مترو و… را به طور کامل بدانید. کافی است مکان‌هایی را که در شهر می‌خواهید به آنها سر بزنید، شناسایی و روی نقشه یا گوگل مپ مشخص کنید. سپس بهترین مسیرهای مترو برای رسیدن به آنها را مشخص کنید. برای این کار خوب است یک نقشه مترو استانبول را هم روی گوشی‌تان داشته باشید. سپس با مترو و با استفاده از استانبول کارت به مقاصد دلخواه‌تان بروید.

کدام وسایل نقلیه استانبول کارت را قبول می‌کنند؟

تمام وسایل نقلیه عمومی در استانبول، استانبول کارت را قبول می‌کنند. مترو، تراموا، متروباس، اتوبوس، قایق، تی‌سی‌دی‌دی، هاواتاش (یا هاواباس که اتوبوس فرودگاهی است) و انواع قایق‌های کروز (شامل توریل و دنتور) از جمله این وسایل نقلیه است.

پس از سفر با استانبول کارت مان چه کار کنیم؟

شاید با خود تصور کنید که اگر پولی در استانبول کارت‌ تان باقی بماند، باید چه کار کنید. یا حتی اگر پولی نماند، پولی که بابت خرید خود کارت پرداخته‌اید، چه می‌شود. اگر از آن دسته افرادی هستید که به استانبول علاقه دارید، نگران نباشید. استانبول کارت شما تا 2 سال اعتبار دارد و در سفرهای بعدی‌تان می‌توانید از آن استفاده کنید. یا می‌توانید آن را به دوستان و نزدیکان‌تان بدهید که قصد سفر به استانبول را دارند.

اکبیل چیست؟

تا قبل از سال 2009 به جای استانبول کارت از اکبیل استفاده می‌شد. هنوز هم گاهی اوقات برخی افراد از همین عنوان اکبیل برای استانبول کارت استفاده می‌کنند.

Istanbul Card

بلو کارت چیست؟

یکی دیگر از کارت‌های اعتباری که می‌توانید در استانبول استفاده کنید، کارت آبی یا بلو کارت است. این کارت به مدت 30 تا 180 روز اعتبار دارد. البته از آنجایی که این کارت شخصی شده، فقط یک نفر می‌تواند از آن استفاده کند. اگر تصمیم دارید مدت طولانی در استانبول بمانید، می‌توانید از بلوکارت استفاده کنید. قیمت بلو کارت کمی بیش از 200 لیر است.

نکاتی درباره وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول

مترو استانبول بین ساعت 6 صبح تا 12 شب کار می‌کند. اما متروباس 24 ساعته است. مارماری هم بین ساعات 6 صبح تا 12 شب مسافران را جابه‌جا می‌کند. (مارماری یا مارمارای نوعی قطار کابلی زیرزمینی است که بخشی از جابه‌جایی‌ها در استانبول را بر عهده دارد).
یکی دیگر از وسایل حمل و نقل در استانبول، متروباس است. اگر با متروباس در شهر جابه‌جا می‌شوید، هنگام خروج، کارت‌تان را در ایستگاه بزنید. اگر این کار را انجام ندهید، شامل کاهش هزینه نخواهید شد.
خطوط حمل و نقل فری، برای رفت و آمد در مسیرهای آبی در نظر گرفته شده است. در واقع فری، همان اتوبوس دریایی است. نرخ کرایه این اتوبوس‌ها کمتر از 3 لیر است.
طبیعی است که کاهش هزینه‌های سفر به استفاده از استانبول کارت محدود نمی‌شود. شما برای هر یک از مراحل سفرتان می‌توانید در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. مثلا سفر در ایام کم سفر سال، باعث می‌شود قیمت بلیط هواپیما و هزینه اقامت در هتل‌تان هم کمتر از ایام پرسفر باشد. سر زدن به مراکز خرید ارزان در استانبول و پیدا کردن حراجی‌ها، پیدا کردن رستوران‌های ارزان اما باکیفیت و… نیز از دیگر شیوه‌ها است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا