اثرات فستفود بر بازده تحصیلی کودکان
هشدار جدی !!!!!!!
مشکلات ناشی از خوردن فست فود:
1. چاقي:
اولين مشكل ناشي از مصرف غذاهاي حاضري است. اكثر اين غذاها براي سلامت انسان مضر است، او را چاق ميكند، و شانس ابتلاء به ديابت و حمله قلبي را به شدت افزايش ميدهد.
به گفته متخصصان انجمن گياهخواران آمريكا، مصرف فستفود بيش از يك بار در هفته سبب ايجاد چاقي به خصوص چاقيهاي موضعي در نواحي شكم و پهلوها ميشود.
براساس تحقيقات اين انجمن، بيش از 80 درصد مصرفكنندگان دايمي فستفود، افرادي چاق تلقي ميشوند به طوري كه به شكلي هماهنگ چاق نيستند و بيشترين تجمع چربي در ناحيه شكم، پهلوها، رانها و باسن آنها است. در عين حال، چربي دور كبدشان را فرا گرفته و خيلي دير احساس سيري ميكنند.
2. افزايش چربيهاي مضر:
بيشتر غذاهاي حاضري سرخ شده هستند و معمولا هم براي سرخ كردن اين غذاها از روغنهاي نباتي جامد استفاده ميكنند. درصد اسيدهاي چرب اشباع و ايزومرهاي ترانس در اين روغنها بالاست. اين چربي همان چربي مضري است كه ميتواند در ديواره سرخرگها رسوب كرده و آنها را مسدود كند.
3. خوردن نوشابه:
يكي ديگر از مشكلات اين غذاهاي حاضري است. نوشابههاي گازدار در كنار تمام اين غذاها عرضه و خورده ميشود. اسيد موجود در نوشابههاي گازدار موجب فرسايش ميناي دندان شده و همچنين قند بالاي اين محصولات، پوسيدگي دندان ها را تسريع ميكند.
به علاوه نوشابهها فاقد ارزش غذايي بوده و به خاطر ميزان قند بالايشان داراي كالري زيادي هستند كه موجب چاقي ميشوند. فراموش نكنيد كه نوشابههاي رژيمي هم به دليل داشتن قند مصنوعي آسپارتام، اشتهاآور هستند.
4. كمبود مواد مغذي:
غذاهايي كه در فست فودها طبخ ميشوند، داراي ارزش غذايي پاييني از نظر ويتامين و املاح مورد نياز بدن هستند كمبود ارزشهاي غذايي يكي از مشكلاتي است كه كودكان و نوجوانان را در سن رشد تهديد ميكند.
اگر كودك در سنين پايين از نظر مواد مغذي كمبود داشته باشد، حتماً در دوران نوجواني نيز دچار اين مشكل خواهد بود.كودكان و نوجواناني كه زياد از اين غذاها استفاده ميكنند دچار كمبود كلسيم و ويتامين «د» هستند.
5. نمك فراوان و فشار خون:
بيشتر غذاهاي حاضر در منوي اين رستورانها از نظر نمك بسيار بالاتر از حد استاندارد و بهداشتي است.
از طرف ديگر به علت اين كه ذائقه ايرانيها شور بوده احتمال استفاده از مصرف مواد شور هم در كنار فست فودها وجود دارد كه ميتواند باعث بروز فشار خون در مصرفكنندگان شود.
6 . پرخوري:
يكي ديگر از مشكلات اين غذاهاست. وعدههاي غذايي فست فود از نظر اندازه معمولا بزرگتر از يك وعده غذاي خانگي است. در نظر داشته باشيد كه انرژي موجود در اين غذاها بسيار بيشتر از يك وعده غذاي خانگي در همان حجم است.
اثرات فستفود بر بازده تحصیلی کودکان
محققان دانشگاه اوهایوی آمریکا تحقیقی را انجام دادهاند که بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیقات، خوردن زیاد فست فود در کودکان موجب افت تحصیلی آنها در مهارتهایی چون روخوانی و دروس ریاضیات و علوم میشود.
دانش آموزانی که فست فود بیشتری میخوردند، نمراتشان ۲۰ درصد کمتر از کودکانی بود که فست فود نمیخوردند. در واقع علاوه بر معضل چاقی حاصل از مصرف این غذاها، عملکرد دانش آموزان در کلاس نیز تضعیف میشود. این نتایج حتی با در نظر گرفتن عوامل دیگری مثل ورزش کردن، تماشای تلویزیون، سطح طبقاتی خانوار و … نیز به همین ترتیب بوده است.
در این میان کمتر از یک سوم، ۲۳ درصد از کودکان در هفتهی پیش از تحقیق هیچ گونه فست فودی مصرف نکرده بودند و ۱۰ درصد هر روز و ۱۰ درصد دیگر چهار تا شش مرتبه در هفته از این نوع غذاها مصرف میکردند. تقریبا بیش از نصف این کودکان یک تا سه مرتبه در هفته پیش از انجام تحقیق فست فود مصرف کرده بودند.
تحقیقات نشان داد کودکانی که در هفتهی پیش از انجام آزمایشها، چهار تا شش مرتبه فست فود مصرف کرده بودند نمرات بسیار ضعیفی در تمام دروس مورد نظر (خواندن، ریاضیات، علوم) و در مقایسه با کودکانی داشتند که اصلا از این نوع غذاها مصرف نکرده بودند.
محققان پس از اعلام این یافتهها به والدین پیشنهاد میکنند که توصیه آنها حذف فست فود از وعده غذایی کودکان نیست بلکه راه حل آنها محدود کردن مقدار مصصرف این نوع از غذاها تا حد امکان است. در واقع فست فودها به دلیل فقر ریزمغذیهای حیاتی مثل آهن و … که به تواناییهای شناختی کمک میکنند، غذاهای سالمی به حساب نمیآیند و علاوه بر این موادغذایی پرحجم و پرچربی مثل فست فودها به حافظه کوتاه مدت و روند یادگیری آسیب میزنند.
کودکان ، فست فود ، غذاهای حاضری ، چاقی ، چربی ، مضرات ، نوشابه ، مواد مغذی ، نمک ، فشار خون ، بازده تحصیلی
گرد آوری : دلگرم