دسته‌بندی نشده

آیا شکر قهوه ای سالم تر از شکر سفید است ؟

با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با تفاوت های شکر قهوه ای و شکر سفید بیشتر آشنا شوید

کدام شکر سالم تر است قهوه ای یا سفید ؟

شکر قهوه ای ، شکر فراوری شده طی اولین مرحله متراکم کردن نیشکر می باشد. شکر قهوه ای حاوی ۹۳% قند ساکارز است. این در حالی است که شکر سفید، دارای مقادیر بیشتری ساکارز، در حدود ۹۷-۹۷% می باشد. دلیل این کمتر بودن میزان ساکارز، بیشتر بودن مقدار مواد معدنی در شکر قهوه ای می باشد؛ هرچند که این مقدار، ناچیز است. این مقدار ناچیز اصلاً پاسخگوی نیاز روزانه بدن نمی باشد. بنابراین صرفاً برای طعمی که دارد آن را برمی گزینند، نه برای سالم تر بودنش نسبت به شکر سفید.

شکر قهوه ای ، شکر فرآوری شده طی اولین مرحله متراکم کردن نیشکر می باشد. این نوع شکر حاوی ۹۳% قند ساکارز است. این در حالی است که شکر سفید ، دارای مقادیر بیشتری ساکارز، در حدود ۹۷-۹۷% می باشد. دلیل این کمتر بودن میزان ساکارز، بیشتر بودن مقدار مواد معدنی در شکر قهوه ای می باشد؛ هرچند که این مقدار، ناچیز است. این مقدار ناچیز اصلاً پاسخگوی نیاز روزانه بدن نمی باشد. بنابراین صرفاً برای طعمی که دارد آن را برمی گزینند، نه برای سالم تر بودنش نسبت به شکر سفید.

شکر قهوه ای چیست؟

شکر قهوه ای، غیرمعمول به نظر می رسد. رنگ تافی طلایی اش، وعده طعمی خوشمزه را به مصرف کننده می دهد. اما آیا شما این شکر را به دلیل مغذی تر و سالم تر بودنش نسبت به سایر شکرها میل می فرمایید؟ جدای از شکر، برنج و نان قهوه ای پخته شده نیز وجود دارند که از انواع غلات سالم تر از برنج و نان سفید محسوب می گردند. آیا در مورد شکر نیز همین قاعده صدق می کند؟ زمان ارزیابی این ادعا فرا رسیده است. در ادامه به اجزای سازنده این شکر اشاره می کنیم و به این بحث می پردازیم که آیا اصلاً شکر قهوه ای، انتخابی سالم برای مردم محسوب می گردد یا خیر؟ آیا از شکر سفید سالم تر است؟

مقایسه های شکر قهوه ای و شکر سفید

شکر قهوه ای از نیشکر ساخته می شود:

شکر قهوه ای از طریق دهیدراسیون شربت نیشکر گرفته شده از خود نیشکر حاصل می شود که مانند روند فراوری شکر سفید، از خالص سازی شربت مذکور که یا از نیشکر گرفته شده یا از چغندر، به دست می آید. نام این شکر (Demerara Sugar) از منشا کاشت گیاه نیشکر در منطقه ای از مستعمرات بریتانیای کبیر به نام Demerara، که امروزه جزء جمهوری گویان می باشد، اخذ شده است. شکر مذکور از نیشکر روییده در خاک غنی از مواد آذرین گرفته شده است. طعم متفاوتش و ملاس و کارامل های خاص تهیه شده از این نوع شکر، در آن نواحی خیلی مشهور می باشند.

تا حدودی فراوری شده یا اصلاً خام می باشد:

طی تولید شدنش، درست مانند شکر سفید، متحمل تغییراتی می شود؛ اما برخلاف شکر سفید، متحمل سایر فراوری ها مانند زدودن رنگ یا تهیه ملاس نخواهد شد. در این روش، دانه های شکر بزرگتر از شکر معمولی با رنگ طلایی رگه دار تشکیل خواهد شد که مقداری طعم ملاس می دهد. برخی بر این باورند که این شیوه فراوری شکر، منجر به مغذی تر و متفاوت شدنش نسبت شکر عادی می شود. اما واقعیت، بدین گونه نیست.

شکر قهوه ای بیشتر از شکر سفید، دارای ملاس است

شکر قهوه ای، هرچند به مقدار اندک، کمتر از شکر سفید، حاوی ساکارز و بیشتر از شکر سفید، دارای ملاس است متاسفانه با آنکه بیش از حد، مانند شکر سفید، فراوری نمی شود، اما به اندازه ی ۹۶-۹۷% حاوی ساکارز می باشد. این مقدار، مشابه شکر خام است. البته باز جای امیدواری دارد که به طور خالص، یعنی ۱۰۰% ساکارز ندارد. اما برخی داده ها نشان می دهند که در حقیقت، درصد ساکارز موجود در این نوع شکر حدود ۹۳% است که حاصل تنظیم شدن مقادیر ساکارز و گلوکز می باشد؛ به دلیل دارا بودن مواد معدنی نظیر پتاسیم، کلسیم و منیزیم موجود در مقادیر کم ملاسی که مازاد بر شکر سفید دارد. اما به هر حال، درصد بالای ساکارز این نوع شکر، نشان می دهد که استفاده از آن مانند مصرف شکر سفید است. بنابراین اگر شما دیابت دارید یا از اضافه وزن رنج می برید، هیچ مزیتی در استفاده از شکر قهوه ای نسبت به مصرف شکر سفید نمی یابید.

شکر قهوه ای حاوی برخی مواد معدنی می باشد

شکر قهوه ای حاوی برخی مواد معدنی به میزان بسیار ناچیز می باشد ارزیابی خاکستر شکر یا ملاس، بیانگر مقدار مواد معدنی موجود در شکر است. بسیاری از کارخانه های تولیدکننده شکر قهوه ای، سطح استاندارد مقدار مواد معدنی را کمتر از ۰٫۴۵% نگه می دارند. این سطح کم، واضحا متفاوت با سطح مواد معدنی موجود در شکرهایی مانند شکر موسکوادو است. به بیانی دیگر، درصد مواد معدنی موجود در شکر قهوه ای، کمتر از سایر جایگزین های شکر سفید موجود در بازار می باشد.

به هر حال، نه شکر موسکوادو و نه شکر قهوه ای ، دارای مقادیر لازم مواد معدنی مورد نیاز بدن شما نمی باشند و برای آنکه بخواهید صرفاً با مصرف این محصولات، مواد معدنی مورد نیاز خود را تامین کنید، باید آن ها را به میزان بسیار زیادی مصرف کنید که به دلیل عوارضشان، اصلاً توصیه نمی شود.

دانه شکر قهوه ای

دانه هایش بزرگتر از دانه های شکر سفید است و طعمی قوی تر از شکر سفید دارد: بدون درنظر گرفتن میزان مواد مغذی، شاخص های سلامتی و … شکر قهوه ای، واجد طعمی خاص است که آن را به یک ماده ضروری در خیلی از دستورالعمل های غذایی تبدیل می کند. این شکر در بخش هایی از جهان مثل انگلستان، که مردمانش به دلیل طعم غلیظ تافی از مصرف آن لذت می برند، خیلی طرفدار دارد. پس به عنوان چاشنی روی کیک در بسیاری از نقاط جهان طرفدار دارد. حتی به عنوان شیرین کننده روی برخی میوه ها نظیر گریپ فروت که دارای ته مزه ای تند و تلخ هستند، مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل بزرگتر بودن دانه های کریستالش نسبت به شکر سفید، زمان بیشتری می گیرد تا در نوشیدنی هایی مثل چای حل شود. این بدان معنی است که به راحتی، چه در آب سرد و چه در آب گرم، حل نخواهد شد.

مراقب شکرهای سفید بزک کرده باشید!

احتمالاً تصور می کنید که رنگ طلایی شکر قهوه ای به معنی فراوری کمتر آن است، در حالی که این قضیه، همواره صادق نیست. بعضی از کارخانه ها که پایبند به اصول اخلاقی نیستند، از اعتماد مردم سوء استفاده می کنند و شکر سفید را قهوه ای رنگ می کنند که البته به قیمت بیشتری نسبت به شکرهای قهوه ای اصل به فروش می رسانند. اگر شما با استفاده از این شکرها در راه نیل به هدف خود مبنی بر استفاده از شکرهایی که کمتر فراوری شده اند، می باشید؛ در حقیقت دارید آن هایی را مورد استفاده قرار می دهید که حتی بیش از شکر سفید، فراوری شده اند و به جای رنگ طبیعی، دارای رنگ مصنوعی قهوه ای می باشند. پس حتماً قبل از مصرف، اطلاعات روی کالا را بخوانید.

مواد مغذی یکسان در شکر قهوه ای و سفید

شکر از نیشکر یا چغندر ساخته می شود. فرآیند ساخت قند با تبدیل نیشکر به شکر مایع آغاز می وشد.
مایع از صافی عبور می کند تا هرگونه ناخالصی اش گرفته شود. مایع حرارت داده می شود تا تبدیل به کریستال های شکر خام شود. محصول جانبی این فرآیند ملاس است.
شکر سفید از ذوب کردن شکر خام و اضافه کردنش به مواد شیمیایی و سپس دوباره حرارت دادنش ساخته می شود، وقتی مجدد حرارت داده می شود کریستال های ریز شکر حاصل خواهند شد.
شکر قهوه ای از اضافه کردن مقداری ملاس به کریستال های شکر سفید بدست می آید.
این تفاوت اصلی بین شکر سفید و قهوه ای است، شکر قهوه ای تقریبا همان شکر سفید است فقط مقداری ملاس دارد.
ملاس می تواند منبعی از آنتی اکسیدان و مواد معدنی از جمله پتاسیم، منیزیم و آهن باشد.
با این حال مقداری که برای ساخت شکر قهوه ای به کار می رود اندک است. از این رو، مقدار زیادی از این مواد را نمی توانید در شکر قهوه ای پیدا کنید.
با مقایسه کردن هر دو شکر با یکدیگر، میبینیم که در کالری و گرم با یکدیگر برابر هستند.

تفاوت طعم هر دو شکر

بیشتر شکرهایی که از فروشگاه ها خریداری می کنید شکر سفید هستند با مقدار بسیار اندکی ملاس اضافه شده. تشخیص تفاوت طعم بین شکر سفید با قهوه ای کمی سخت است، به همین دلیل بیشتر مردم طعم این دو را یکسان می دانند.

  • شکر قهوه ای طعم قوی تری از ملاس دارد، و می تواند شیرینی پیچیده تری داشته باشد.
  • شکر قهوه ای سبک ملاس کمتری نسبت به شکر قهوه ای تیره دارد. اگر طعمی قوی تر می خواهید بهتر است از شکر قهوه ای تیره استفاده کنید.
  • شکر قهوه ای مرطوب تر از شکر سفید است، و دلیلش هم ملاس است، این شکر همچنین از شکر سفید سفت تراست.
  • تفاوت اصلی بین شکر سفید و قهوه ای چگونگی تاثیرشان روی پخت است.

تفاوت های پخت و پز شکر قهوه ای و سفید

شکر، در هر شکلی که استفاده اش کنید، تاثیرش بیشتر از اضافه کردن شرینی به غذا است. شکر به غذا طعم، شکل، رنگ، و تعادل اسیدیته می دهد.
بسته به اینکه چه چیزی درست می کنید و چقدر شکر اضافه می نمایید، چه شکر سفید چه قهوه ای روی نتیجه آنچه می پزید تاثیر می گذارد.
استفاده از شکر قهوه ای در مقایسه با شکر سفید رطوبت و رنگ بیشتری به غذا اضافه می کند، اما شیرینی یکسان است.
به صورت کلی معمولا تفاوت زیادی بین استفاده شکر قهوه ای و سفید وجود ندارد.
شکر قهوه ای تیره در مقایسه با شکر قهوه ای سبک باز هم مرطوب تر است

تهیه شده مجله اینترنتی دلگرم

مرضیه ملایری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا