دسته‌بندی نشده

آلی ترتینوئین چیست و چرا مصرف می شود؟

مزایای درمانی پماد یا ژل آلی ترتینوئین

آلی ترتینوئین (Alitretinoin) برای درمان ضایعات پوستی خاص (سارکوم کاپوسی) ناشی از سرطان مرتبط با ایدز استفاده می‌شود. آلی ترتینوئین متعلق به یک دسته از داروها به نام رتینوئید است و بر رشد سلول‌های پوستی تأثیر می‌گذارد. این دارو نباید همراه با داروهای خوراکی برای درمان سارکوم کاپوسی (رشد زیاد عرق خونی است که منجر به ایجاد تومورهای بدخیم و سرطان بافت لنفاوی و پوست می‌شود) مصرف شود.

مقدار و روش درست مصرف ژل آلی ترتینوئین

قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

  • دوز و مقدار مصرف آلی ترتینوئین از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک متخصص پوست و مو برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید.
  • این دارو را باید روی پوست تمیز (۲۰ دقیقه بعد از حمام) و خشک استفاده نمایید. قبل و بعد از استفاده از این داروها دست‌ها را بشویید و ژل آلی ترتینوئین را روی پوست آسیب دیده و مقدار کمی از پوست سالم اطراف آن بمالید.
  • به طور معمول ژل آلی ترتینوئین را باید ۴-۲ بار در روز استفاده کنید. طول درمان بستگی به پاسخ بیمار به درمان دارد و معمولاً ۲ هفته است.
  • این دارو نباید وارد چشم، بینی، واژن، آلت تناسلی یا دهان شود. اگر این اتفاق افتاد، با آب زیاد محل مورد نظر را بشویید. اگر سوزش رخ داد، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید.

دارو

موارد منع مصرف ژل آلی ترتینوئین

  1. به تاریخ انقضای آلی ترتینوئین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  2. هرگز آلی ترتینوئین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  3. تداخل دارویی آلی ترتینوئین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

مصرف آلی ترتینوئین در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. تحقیقات نشان داده است که آلی ترتینوئین می تواند به جنین آسیب بزند بنابراین نباید در دوران بارداری از این دارو استفاده کنید.

هنوز مشخص نیست که آلی ترتینوئین وارد شیر مادر می شود و یا بر نوزاد تاثیر می گذارد اگر در دوران شیردهی هستید قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.

تاثیر مصرف ژل آلی ترتینوئین بر رانندگی

ژل آلی ترتینوئین نمی‌‎تواند باعث تاری دید شود، نیازی نیست از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید.

تداخلات دارویی ژل آلی ترتینوئین

ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

ژل آلی ترتینوئین ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد، این داروها عبارتند از: محصولات حاوی DEET (به عنوان مثال، برخی از داروهای حشره کش)

هشدار درباره مصرف ژل آلی ترتینوئین

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف آلی ترتینوئین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • اگر سرطان (لنفوم سلول‌های T پوستی) است.
  • اگر در حال مصرف دارو یا محصول پوستی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.

پماد

عوارض مصرف آلی ترتینوئین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. برخی از عوارض این دارو عبارتند از:

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از ژل آلی ترتینوئین می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد آلی ترتینوئین ( مسمومیت با آلی ترتینوئین )

  • این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
  • اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری از ژل آلی ترتینوئین

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

۱۲ درمان خانگی برای مشکلات پوستی زنان مسن

آشنایی با شایع‌ترین مشکلات پوستی در خانم ها

فقط با یک خوردنی خوشمزه مشکلات پوستی شما از بین میرود!

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا