دسته‌بندی نشده

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

طرز تهیه آبگوشت روستایی و اصول پخت آبگوشت خوشمزه

همگی ما می‌دانیم غذای آبگوشت روستایی انواع مختلفی دارد، پس برای مشاهد انواع آبگوشت روستایی با دلگرم همراه شوید.

آموزش پخت آبگوشت روستایی مرحله به مرحله

separator line

1 – طرز تهیه آبگوشت روستایی با کرفس

مواد لازم :

  • هویج : ۲ عدد
  • کرفس خرد شده : قدری
  • نخود فرنگی : ۲ قاشق سوپخوری
  • لوبیا سفید : ۲ قاشق سوپخوری
  • آب سبزی : ۰.۳ لیتر
  • آب گوشت : ۰.۷ لیتر
  • پیاز : ۱ عدد
  • گل کلم : ۱ عدد
  • سیب زمینی : ۲ عدد
  • کره : قدری
  • شکر : قدری
  • نمک : قدری

طرز تهیه :

  1. هویج را خرد نموده پیاز و کرفس را حلقه حلقه بریده و به آن کمی نمک و شکر افزوده مدت نیم‌ ساعت در آبگوشت مخلوط با کره روی آتش بپزید.
  2. همین که آب بجوش آمد، سیب زمینی‌ها را خرد کرده با نخود و لوبیا، در آبگوشت بریزید و بگذارید نیم ساعت دیگر بجوشد.

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

2 – روش پخت آبگوشت روستایی شیرین

مواد لازم :

  • گوشت گوسفند : 500 گرم
  • نخود : 100 گرم
  • لوبیا قرمز : 50 گرم
  • آب غوره
  • چغندر : 1 عدد
  • آلو قیسی : 75 گرم
  • برگه زرد آلو : 75 گرم
  • آلو بخارا : 75 گرم
  • گوجه برقانی : 75 گرم

طرز تهیه :

  1. نخود و لوبیا را که به مدت 12 ساعت خیس خورده با گوشت و کمی آب بار بگزارید.
  2. سپس چغندر را ریز ریز خرد نموده آن را با قیسی، برگه ی هلو و زرد آلو (و غیره) در دیگ بریزید تا بپزد.
  3. پس از پخته شدن اگر مزه اش خیلی شیرین بود، یک قاشق آبغوره (و یا سرکه) در آن بریزید.

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

3 – روش تهیه آبگوشت روستایی قنبید

مواد لازم :

  • پیاز : ۱ عدد
  • زردچوبه و ادویه ی کاری : به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق سوپ خوری
  • لوبیا سفید : ۲۰۰ گرم
  • گندم پوست کنده : ۱۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی : ۵۰۰ گرم
  • کلم قمری درشت (قنبید) : ۲ عدد
  • نمک : به میزان لازم
  • پودر لیمو عمانی : ۱ قاشق سوپخوری

روش تهیه :

  1. پیاز را خرد کنید و کمی در روغن تفت دهید. آن گاه ادویه را همراه با رب گوجه فرنگی به آن بیفزایید و کمی هم بزنید.
  2. بعد لوبیا سفید و گندم را که حدود ۱۲ ساعت خیسانده اید، اضافه کنید.
  3. سپس گوشت را بیفزایید. حالا کلم قمری ها را پوست بگیرید و چند قاچ کنید و به مواد فوق اضافه نمایید.
  4. در پایان، آب به قابلمه اضافه کنید تا جایی که روی تمام مواد را بگیرد. اکنون شعله را ملایم کنید تا حبوبات، گوشت و کلم قمری بپزند.
  5. سپس نمک آبگوشت را اندازه نمایید و پودر لیمو عمانی را بیافزایید و بگذارید تا آبگوشت جا بیفتد.

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

4 – طرز تهیه آبگوشت کلم قمری

مواد لازم :

  • کلم قمری : یک عدد
  • نخود : یک لیوان
  • عدس : نصف لیوان
  • سیب‌ زمینی : ۲ عدد
  • گوشت آبگوشتی : ۲۵۰ گرم
  • پیاز : ۱ عدد
  • کشک : ۱ لیوان
  • سیر : ۲ حبه
  • زردچوبه و فلفل : به مقدار لازم

طرز تهیه :

  1. ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت داده سپس کلم قمری خرد شده را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس گوشت و نخود را به مواد بیفزایید.
  2. روی آن آب ریخته، روی شعله گاز قرار دهید تا کاملاً بپزد.
  3. پس از کوبیدن چربی آن با زردچوبه و فلفل آن را به آبگوشت اضافه کرده و البته در این غذا کشک و سیر می‌ بایست با هم خوب مخلوط شده و کنار غذا میل می‌شود.

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

5 – روش پخت آبگوشت بادمجان و کشک به روش روستایی

مواد لازم :

  • کشک ساییده : 1 پیمانه
  • گوشت چرب با استخوان : 500 گرم
  • نخود و لوبیا سفید : 200 گرم
  • سیب زمینی پوست کنده : 1 عدد
  • پیاز : یک عدد متوسط
  • بادمجان قلمی : 8 عدد
  • چغندر ورقه شده : 1 عدد
  • خیار : 4 عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه : به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. نخود و لوبیا را از شب قبل خیس می کنیم و هنگام پخت غذا، آب آن ها را خالی می کنیم و می شوییم.
  2. پیاز را چهار قاچ می کنیم. گوشت استخوان دار را همراه با پیاز و حبوبات، روی حرات قرار می دهیم.
  3. بعد از 2 ساعت، زردچوبه و فلفل و سیب زمینی را اضافه می کنیم.
  4. پس از پخت سیب زمینی، آن را از روی حرارت بر می داریم. آب این غذا نباید خیلی کم باشد.
  5. بادمجان ها را پوست گرفته و پس از خیس نمودن در آب و خشک کردن، در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
  6. چغندر ها را کف تابه گذاشته و روی آنها بادمجان می چینیم. کمی از آب گوشت را روی آن ریخته و در تابه را می گذاریم تا بپزند.
  7. سپس نیمی از بادمجان ها را با مقداری آبگوشت و کشک مخلوط کرده و می کوبیم. بعد به آبگوشت افزوده و حرارت را ملایم می کنیم تا گرم بماند.
  8. بقیه بادمجان ها را با چغندر پخته در دیس می کشیم و کنار ظرف را با خیار پوست کنده و خرد شده تزیین می کنیم.

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

6 – طرز تهیه آبـگوشت روستایی با نـعنا جـعـفری

مواد‌ لازم :

  • گوشت ماهیچه یا سرد‌ست : ۷۵۰ گرم
  • نعنا، جعفری و کمی شنبلیله (نعنا باید‌ کم باشد‌)؛ نیم کیلو لپه : 150 گرم گوجه سبز آب نیفتاد‌ه؛ نیم کیلو
  • روغن : ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
  • پیاز متوسط : یک عد‌د‌
  • سیب زمینی : سه عد‌د‌ متوسط
  • نمک، فلفل و زرد‌چوبه : به مقد‌ار لازم

طرز تهیه :

  1. گوشت را تکه تکه می‌کنیم و می‌ شوییم و با لپه و پیاز خرد‌ کرد‌ه و شسته شد‌ه و حد‌ود‌ ۶ لیوان آب د‌ر حرارت ملایم بار می‌کنیم تا کمی بپزد‌.
  2. بعد‌ هسته‌ های گوجه را بیرون می‌آوریم و د‌اخل خورش می‌ریزیم.
  3. سبزی‌ها را پس از پاک کرد‌ن و شستن خرد‌ و با کمی روغن سرخ می‌کنیم. سپس آن را با گوشت مخلوط کرد‌ه و می‌گذاریم خوب بپزد‌.
  4. د‌ر اواخر طبخ چند‌ عد‌د‌ سیب زمینی پوست کند‌ه و شسته را با کمی نمک، فلفل و زرد‌چوبه به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا سیب‌زمینی‌ها خوب بپزد‌.
  5. بعد‌ مانند‌ آبگوشت‌ های د‌یگر، گوشت کوبید‌ه آن را تهیه می‌کنیم. غذا حاضر است!

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

7 – دستور تهیه آبگوشت روستایی به‌آلو

مواد لازم :

  • ۵۰۰ گرم گوشت ماهیچه یا ۷۵۰ گرم گوشت آبگوشتی
  • ۳۰۰ گرم لوبیا سفید
  • یک عدد پیاز متوسط
  • ۲ عدد به متوسط
  • ۳۰۰ گرم آلو بخارا
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • دارچین، یک قاشق چای‌ خوری سرخالی

طرز تهیه :

  1. لوبیا را شسته و به مدت ۸ ساعت یا از شب تا صبح خیس کنید. طی این مدت، چند بار آب آن را عوض کنید تا به اصطلاح، خاصیت نفاخی آن از بین برود.
  2. به‌ ها را شسته و همین‌ طور با پوست به ۴ قاچ تقسیم کنید. پس از خرد کردن به، دانه‌های آن را نیز خارج کنید.
  3. آلوها را نیز به مدت چند ساعت در کاسه‌ای فلزی محتوی آب، خیس کرده و سپس روی اجاق گاز حرارت دهید تا بپزند.
  4. پس از اینکه آب اضافی آلوها از بین رفت، هسته‌ های آنها را از گوشت جدا کرده و به ظرف دیگری منتقل کنید.
  5. پیاز را نیز پوست کنده و پس از شستن به صورت ۴ قاچ خرد کنید.
  6. همه مواد شامل پیاز، گوشت، زردچوبه و لوبیا سفید را در قابلمه‌ ای گود حاوی مقداری آب ریخته و روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزند.
  7. برای پخت آبگوشت در قابلمه، مدت ۳ تا ۴ ساعت زمان لازم است ولی اگر برای پخت آن زمان کمتری دارید، به جای قابلمه از دیگ زودپز استفاده کنید.
  8. گوشت و لوبیا در دیگ زودپز، یک ساعته می‌پزند.
  9. بعد از اینکه لوبیا و گوشت کاملا پخته شد، استخوان‌ها را از داخل مواد آبگوشت خارج کرده، سپس آلو، دارچین و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت نیم‌ساعت دیگر بجوشد تا آبگوشت کاملا جا بیفتد.
  10. در پایان مواد را از آب آن جدا کرده و مخلوط گوشتی را با گوشتکوب، خوب بکوبید و آب آن را نیز به صورت جداگانه سرو کنید.

نکته ۱) استفاده از ماهیچه برای آبگوشت، باعث لعاب‌ دار شدن آن می‌شود.
نکته۲) کاشانی‌ ها برای پخت این آبگوشت، آلو را حذف کرده و آب انار را جایگزین آن می‌کنند. در ضمن به جای لوبیا سفید نیز از عدس استفاده می‌کنند. البته این غذا دیگر آبگوشت به آلو نیست بلکه آبگوشت به کاشانی نام دارد.

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

8 – طرز تهیه آبگوشت گندم

مواد لازم :

  • گوشت ماهیچه گوسفندی : ۷۵۰ گرم
  • لوبیا سفید : ۱۰۰ گرم
  • نخود : ۱۰۰ گرم
  • گندم : ۳ قاشق سوپخوری
  • لیمو عمانی : ۵ عدد
  • روغن : ۴ قاشق سوپخوری
  • پیاز : ۳ عدد
  • زردچوبه : ۱ قاشق مربا خوری
  • فلفل : قدری
  • نمک : قدری
  • رب گوجه فرنگی : قدری

طرز تهیه :

  1. مقدار ۲۰۰ گرم لوبیا سفید و نخود را تمیز می‌کنیم و می‌شوئیم، سپس گوشت را تکه تکه می‌سازیم و یک تا دو قاشق سوپخوری گندم پوست گرفته به آنها اضافه می‌کنیم‌.
  2. بعد زرد چوبه را اضافه می‌نمائیم و به‌ هم می‌زنیم.
  3. بعد ۵ تا ۶ لیوان آب سرد داخل گوشت می‌ریزیم و می‌گذاریم جوش بیاید، بعد در ظرف را محکم می‌بندیم و حرارت را ملایم می‌کنیم.
  4. کمی که آبگوشت جوشید و نیم پز شد لیمو عمانی را تکه تکه می‌کنیم و هسته آن را می‌گیریم و داخل آبگوشت میریزیم و می‌گذاریم گوشت کاملاً بپزد.
  5. در اواخر طبخ پنج تا شش عدد سیب زمینی اسلامبولی یا پشندی را پوست می‌کنیم و با کمی نمک فلفل به همراه پیازهای نگینی شده داخل آبگوشت می‌ریزیم و می‌گذاریم سیب زمینی بپزد.
  6. می‌توانیم تمام مواد را در ظرف بکشیم و سر میز ببریم و یا یکی دو قطعه گوشت با دو سه عدد سیب زمینی و کمی گندم با آبگوشت در ظرف بکشیم و بقیه مواد را خوب بکوبیم و گوشت کوبیده تهیه کنیم و در دیس بکشیم.
  7. بدیهی است اگر با مقدار آب تعیین شده فوق گوشت نپزد باید مقداری آب گرم به آن اضافه نمود. ممکن است یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی به این آبگوشت اضافه کنیم.

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

9 – طرز تهیه آبگوشت روستایی با غوره

مواد لازم :

  • گوشت گوسفند : ۵۰۰ گرم
  • نخود : ۸۷.۵ گرم
  • لوبیا : ۸۷.۵ گرم
  • ادویه : ۱ قاشق مربا خوری
  • زردچوبه : ۱ قاشق مربا خوری
  • نمک : قدری
  • غوره : ۲۰۰ گرم
  • پیاز : ۱ عدد
  • سیب زمینی : ۳۷۵ گرم
  • رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

  1. گوشت گوسفند معمولاً ماهیچه و گوشت سینه را با مقداری دنبه قطعه قطعه کرده با نخود و لوبیا و یک پیاز در دیگ آبجوش بار کنید.
  2. همین که به اندازه کافی پخته شد، کف‌های روی آبگوشت را جمع نموده و دور بریزید‌.
  3. سپس مقداری زرد چوبه و نمک در آبگوشت ریخته‌، سیب زمینی‌ها را پوست کنده در آن بریزید‌.
  4. برای خوش طعم کردن آبگوشت ۲۰۰ گرم غوره در آبگوشت بریزید‌. بعد از ۲۰ دقیقه به سر میز ببرید‌.

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

10 – روش پخت آبگوشت لپه و لیمو عمانی

مواد لازم :

  • گوشت ماهیچه گوسفندی : 750 گرم
  • لپه : 500 گرم
  • رب گوجه فرنگی : قدری
  • لیمو عمانی : 5 عدد
  • روغن : 4 قاشق سوپخوری
  • پیاز : 3 عدد
  • زردچوبه : 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل : قدری
  • نمک : قدری

طرز تهیه :

  1. پیاز را خرد و با روغن به حدی سرخ می کنیم که طلائی شود ، بعد لپه را تمیز می کنیم و می شوئیم و با پیاز یک تفت می دهیم
  2. سپس گوشت را تکه تکه می سازیم و داخل پیاز و لپه می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم تا آب گوشت کشیده شود ، بعد زرد چوبه را اضافه می نمائیم و بهم می زنیم ، بعد 5 تا 6 لیوان آب سرد داخل گوشت می ریزیم و می گذاریم جوش بیاید
  3. بعد در ظرف را محکم می بندیم و حرارت را ملایم می کنیم ، کمی که آبگوشت جوشید و نیم پز شد لیمو عمانی را تکه تکه می کنیم و هسته آنرا می گیریم و داخل آبگوشت میریزیم و می گذاریم گوشت کاملا بپزد
  4. در اواخر طبخ پنج تا شش عدد سیب زمینی اسلامبولی یا پشندی را پوست می کنیم و با کمی نمک فلفل داخل آبگوشت می ریزیم و می گذاریم سیب زمینی بپزد .
  5. می توانیم تمام مواد را در ظرف بکشیم و سر میز ببریم و یا یکی دو قطعه گوشت با دو سه عدد سیب زمینی و با آبگوشت در ظرف بکشیم و بقیه مواد را خوب بکوبیم و گوشت کوبیده تهیه کنیم و در دیس بکشیم .
  6. بدیهی است اگر با مقدار آب تعیین شده فوق گوشت نپزد باید مقداری آب گرم به آن اضافه نمود .
  7. ممکن است یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی به این آبگوشت اضافه کنیم .

آبگوشت روستایی | طرز تهیه ۱۰ مدل آبگوشت به روش روستایی + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

آبگوشت بامیه | طرز تهیه آبگوشت با بامیه غذای محلی ایلام

آبگوشت به مجلسی + طرز تهیه آبگوشت سنتی برای ۵ نفر

دستور پخت آبگوشت خوشمزه به روش سنتی و سالم

آبگوشت بزباش | ۲ روش برای تهیه آبگوشت سنتی بزباش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا