این کراون سرخ رنگ و جذاب که از سال ۱۹۸۸ برای ما به یادگار مانده، یکی از سرحالترین نمونههای سدان کشیده تویوتا در دهه ۹۰ میلادی است.
زمانی که در ایران انقلاب شد تصور همه این بود که باید با خودروهای برجسته دنیا خداحافظی کنیم و به همین پیکان خودی دلخوش باشیم. ژاپنیها اما نگذاشتند این ایده چندان دوام پیدا کند. اول با وانتها و اسیوویهای آفرودر و بعد طیفی از سدانهای شهری، اقتصادی و بعضا نیمه لوکس. کراون هم در این میان یکی از بهترینها بود که ابتدای سال ۶۷ تعداد از آنها وارد کشور شد و چندین دستگاه از نسخههای سفارشی هم تحویل نهادهای امنیتی، دیپلماتیک و سیاسی شد. مدل ۱۹۸۸ کراون هنوز هم بعد از گذشت ۳۲ سال کیفیت خوب خود را حفظ کرده که به همین بهانه دوباره سراغش رفتیم.
تویوتا کراون (Toyota Crown) که سدانی بزرگ و شهری با آپشنهای رفاهی مناسب در زمان خود است، از سال ۱۹۵۵ در بازارهای جهانی حضور داشته و هماینک هم در سری پانزدهم خود فروش خوبی در بازارهای آسیایی دارد. این نسل فعلی که در تصویر میبینید که از سال ۱۹۸۷ وارد بازارهای جهانی شد، در سه نسخه، هاردتاپ، استیشن و سدان تولید شده و به انواع و اقسامی از موتورهای چهار، شش و هشت سیلندر مجهز است.
کراون که به نوعی اتومبیل مجلل و هایکلاس شرکت تویوتا برای بازارهای آسیایی است، در عالیترین نمونه با پیشرانه هشت سیلندر ۲۵۱ اسبی مجهز بوده ضمن اینکه از پلتفرمی مشترک با نسل اول لکسوس الاس۴۰۰ سود میبرد. این عامل کمک میکرد تا کراون اتومبیلی با سواری بسیار راحت، موتور قدرتمند و پرکشش و کیفیت ساخت و دوام بالا باشد به طوری که پس از حدود ۲۰۰ هزار کیلومتر کارکرد، این اتومبیل ابدا از تک و تا نیفتاده است! نسخه قرمز رنگ موجود در تصویر به خوبی این ادعای ما را تایید میکند.
اما درباره کراون نسل هشتم حرف و اطلاعات بسیار است. این خودرو که ابعادی نزدیک به یک سدان متوسط شهری امروزی دارد، دقیقا طول، عرض و ارتفاعی به میزان ۴٫۸۶، ۱٫۷۴ و ۱٫۴ متر داشته که این اعداد مربوط به نسخه رویال سالن است. جالب است بدانید این سدان ژاپنی ۳۰ ساله فاصله بین دو محور خوبی داشته و با ۲٫۷۳متر طول، یکی از جادارترین محصولات این کلاس در عصر خود بوده است.
پنج صندلی بزرگ و نرم و مخملی با تودوزی کرمی موجب خواهد شد تا از نشستن در اتاق این خودرو خسته نشوید.
سری موجود در عکس که از گونه رویال سالن مدل ۱۹۸۸ است، متعلق به نسل هشتم کراون بوده و با موتوری سه لیتری شش سیلندر انژکتوری و آلومینیومی که ۲۳۰ اسب بخار قدرت و نیوتنمتر گشتاور داشته به خریداران تحویل میشد.
از جمله ویژگیهای جالب نسخه سه لیتری موجود در کشور، قرارگیری برخی از لامپهای روشنایی در جلوپنجره خودرو در کنار بدنه دو رنگ و آینه روی کاپوت است که چهره جالبی به کراون میدهد. جالب است بدانید که این خودرو به طور عجیبی از سیستم مکانیاب ماهوارهای و صفحه نمایشگر برخوردار بوده و به رادیو پخش، سیستم صوتی سیدی خور، جعبه دنده اتوماتیک و صندلیهای برقی مجهز است.
با اینکه بسیاری از ما ممکن است از نقطه نظر طراحی بنز ایکلاس مدل ۱۹۹۰ را که در ایران به مرسدس کپل مشهور است بپسندیم، ولی کراون ساخته تویوتا نیز چه از نظر طراحی و چه به لحاظ فنی اتومبیل قابل قبولی است. خودرویی که امروزه در نسخههای سرحال تا بیش از ۱۵۰ میلیون تومان قیمت دارد.