دسته‌بندی نشده

موارد مصرف و کاربردهای درمانی کپسول آناگریلید

آناگریلید چیست و چرا مصرف می شود؟

آناگریلید (Anagrelide) که با نام‌های تجاری «آگریلین» و «ترومبوریداکتین» هم شناخته می‌شود برای درمان مشکلات خونی خاص (ترومبوسیتمی) استفاده می‌شود، که در اثر تولید پلاکت بیش از حد توسط مغز استخوان ایجاد می‌شود. پلاکت‌ها سلول‌های خونی هستند که بدن از آن‌ها برای تشکیل لخته خون استفاده می‌کند. پلاکت‌های زیاد باعث ایجاد مشکل در گردش خون شما و مشکلاتی از جمله لخته شدن خون ناخواسته و مشکلات خونریزی می‌شود. داروی آناگرلید با مسدود کردن تولید پلاکت ، تعداد پلاکت‌های موجود در جریان خون را کاهش می‌دهد.

آناگریلید برای درمان ترمبوسایتمی (thrombocythemia ) اولیه در کسانی که تحمل سایر داروها را ندارند و یا با سایر داروها پاسخ مناسب دریافت نمی کنند کاربرد دارد. همچنین در ترمبوسایتمی ثانویه نیز مصرف می شود.

مقدار و روش درست مصرف آناگریلید

  1. قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
  2. دوز و مقدار مصرف آناگریلید از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید.
  3. معمولا این دارو ۴-۲ بار در روز تجویز می‌شود، اما شما نباید در یک دوز، بیش از ۲٫۵ میلی گرم و در طول روز بیش از ۱۰ میلی گرم مصرف کنید.
  4. دارو را به طور منظم و سر یک ساعت مشخص مصرف کنید.
  5. وضعیت بیمار و تعداد پلاکت‌های او در طول درمان و ۴-۳ روز بعد از دریافت دوز دارو، بررسی می‌شود تا پروسه درمان تعیین گردد.

مکانیسم اثر آناگریلید

آناگرلید یک مهار کننده Cyclic AMP phosphodiesterase III است که تولید پلاکت در خون را کاهش می دهد و با افزایش دوز درمانی از تجمع پلاکت ها جلوگیری می کند.

فارماکوکینتیک آناگریلید

این دارو بخوبی از راه گوارش جذب می شود و یک ساعت پس از مصرف با معده خالی حداکثر غلظت پلاسمایی به دست می آید. و در صورت مصرف همراه یا بعد از غذا 3 ساعت بعد به غلظت ماکزیمم در پلاسما می رسد. در کبد شدیدا توسط آنزیم سیتوکروم P450 ایزوآنزیم CYP1A2 متابولیز می شود. دفع دارو کلیوی است و 1 درصد آن بدون تغییر از مدفوع دفع می شود. نیمه عمر دارو در پلاسما 1.3 ساعت است.

قرص

مصرف آناگریلید در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. در حیوانات اثرات سمی روی جنین اثبات شده است. بنابراین مصرف در بارداری ممنوع است. شیردهی در زمان مصرف دارو توصیه نمی شود. اگر در شرایط خاصی نیاز به این دارو داشته باشید، پزشک با انجام بررسی‌های دقیق برای شما آناگریلید را تجویز می‌کند.

تاثیر مصرف آناگریلید بر رانندگی

داروی آناگریلید می‌‎تواند باعث سرگیجه در شما شود، اگر این علائم را داشتید، از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید.

تداخلات دارویی آناگریلید

ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: داروهای دیگری که می‌توانند باعث خونریزی شوند (از جمله داروهای ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل ، “رقیق کننده خون” مانند وارفارین / انوکساپارین) ، سوکرالفیت.

فقط در صورت تأیید پزشک از آسپرین استفاده کنید. آسپرین می‌تواند خطر خونریزی در هنگام استفاده از آناگرلید را افزایش دهد، به خصوص اگر از قبل در خطر خونریزی هستید. اما اگر پزشک برای جلوگیری از لخته شدن خون یا سکته قلبی یا سکته مغزی (معمولاً با دوزهای ۳۲۵-۸۱ میلی گرم در روز) به شما دستور داده است که از آسپرین با دوز کم استفاده کنید، باید مصرف آن را ادامه دهید مگر اینکه پزشک به شما دستورالعمل دیگری دهد. در مورد خطرات و فواید مصرف آسپرین همراه با داروی آناگرلید با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

بسیاری از داروها به غیر از آناگرلید ممکن است بر ریتم قلب (طولانی شدن QT) تأثیر بگذارند، از جمله آمیودارون ، کلروکین ، کلاریترومایسین ، دیسوپیرامید ، هالوپریدول ، متادون ، موکسی فلوکساسین ، پیموزاید ، پروکائین آمید و … .

هشدار درباره مصرف آناگریلید

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف آناگرلید ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • اگر هرگونه مشکل کلیوی یا کبدی دارید.
  • اگر بیماری قلبی یا عروقی دارید.
  • اگر مشکل تنفسی یا ریه دارید.
  • اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.

Anagrelide

عوارض جانبی مصرف آناگریلید

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • سردرد
  • اسهال
  • ضعف
  • حالت تهوع
  • نفخ
  • از بین رفتن اشتها
  • سرگیجه

خونریزی و کبودی غیرمعمول، مدفوع سیاه، تورم مچ پا و پا ، تنفس سریع یا دشوار ، درد معده و شکم، خستگی غیرمعمول، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در میزان ادرار، ادرار صورتی یا خونی) ، استفراغ قهوه‌ای، درد قفسه سینه یا فک و بازو، سردرگمی، تغییرات ذهنی، سرگیجه شدید، ضعف، ضربان قلب سریع یا نامنظم ،تشنج ، تغییرات بینایی، ضعف، واکنش‌های شدید حساسیتی (علائم حساسیت به دارو مانند راش پوستی و تنگی نفس): اگر این علائم را داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از آناگریلید می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد آناگریلید

این دارو زیر نظر پزشک و با محاسبات دقیق برای بیمار تزریق می‌شود، احتمال مسمومیت بسیار پایین است. اما اگر علائم شدیدی مانند خونریزی، حالت تهوع، ضربان قلب سریع، تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) داشتید، سریعاً به پزشک اطلاع دهید.

توصیه های دارویی آناگریلید

  • پزشک، داروساز، پرستار و دندانپزشک خود را از مصرف این دارو مطلع سازید
  • ممکن است به راحتی خونریزی پیدا کنید. از آسیب ها خودداری کنید. از مسواک نرم و ریش تراش برقی استفاده کنید.
  • در صورت بارداری یا شیردهی یا قصد به بارداری پزشک را مطلع سازید. در طول درمان از روش های پیشگیری از بارداری قابل اطمینان استفاده نمایید.
  • سایر داروهای مصرفی چه نسخه ای و چه OTC و بیماری های همزمان (مثل بیماری کبدی) را به پزشک خود اطلاع دهید.

شرایط نگهداری از داروی آناگریلید

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

عوارض قرص های ضد انعقاد خون وارفارین

همه چیز در مورد قرص وارفارین یا کمادین

موارد مصرف آکسابین یا ریواروکسابان و عوارض جانبی این دارو

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا