دسته‌بندی نشده

موارد مصرف و عوارض قرص آرمودافینیل

اطلاعات دارویی قرص آرمودافینیل

آرمودافینیل (Armodafinil) با نام تجاری نوویگیل با تحریک سیستم عصبی مرکزی، به افزایش هوشیاری و کاهش خواب آلودگی مفرط در طول روز کمک می‌کند و برای بیماری حمله خواب داروی مفیدی است.

حمله خواب یا نارکولپسی یک مشکل طولانی مدت است که خواب شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با وجود اینکه در طول روز، احساس خستگی می‌کنید، اما خواب شب شما مختل می‌شود. همچنین به خواب رفتن ناگهانی در طول روز نیز نوعی حمله خواب است.

آرمودافینیل برای درمان اختلالت دیگر خواب مانند آپنه خواب (قطع تنفس در هنگام خواب) نیز تجویز می‌شود. اگر چه هیچ درمانی برای اختلالات خواب وجود ندارد، اما آرمودافینیل می‌تواند به کنترل علائم کمک کند.

روش درست مصرف داروی آرمودافینیل

قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامع دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

دوز و مقدار داروی آرمودافینیل از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. معمولاً این دارو به صورت ۱ بار در روز تجویز می‌شود که دوز دارو را باید اول صبح مصرف کنید.

داروی آرمودافینیل را به طور منظم و سر یک ساعت مشخص (همراه با یا بدون غذا) به همراه مقداری آب مصرف کنید.

مقدار مصرف قرص آرمودافینیل

دوز معمولی مصرفی در بزرگ‌سالان برای درمان نارکولپسی:

  • ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلی گرم خوراکی به صورت یک بار در روز و در زمان صبح

Armodafinil

نکات مهم حین مصرف آرمودافینیل

در آپنه انسدادی خواب (OSA)، دوز تا ۲۵۰ میلی گرم در روز به خوبی توسط بدن تحمل شده است، اما شواهد مستمری از مزایای اضافی فراتر از دوز ۱۵۰ میلی گرم در روز وجود ندارد. در OSA، این دارو درمان برای انسداد زمینه ای نیست.

در مواردی که استفاده دستگاه فشار مثبت مداوم هوایی (CPAP) درمان انتخاب برای خواب آلودگی بیش از حد است، قبل از شروع این دارو باید تلاش حداکثری برای درمان با دستگاه فشار مثبت مداوم هوایی در مدت زمان کافی انجام شود.

دوز معمولی مصرفی در بزرگ‌سالان برای درمان آپنه انسدادی خواب، سندرم هیپوپنه:

  • ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلی گرم خوراکی به صورت یک بار در روز و در زمان صبح

موارد منع مصرف آرمودافینیل

  • به تاریخ انقضای داروی آرمودافینیل توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی آرمودافینیل را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

تداخل دارویی آرمودافینیل را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

مصرف آرمودافینیل در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. مصرف داروی آرمودافینیل در دوران بارداری ممکن است برای جنین خطرناک باشد.

تاثیر مصرف داروی آرمودافینیل بر رانندگی

افرادی که به حمله خواب مبتلا هستند، نیاز به مجوز قانونی برای رانندگی و کار با وسایل نقلیه دارند. ممکن است بعد از مصرف داروی آرمودافینیل ، علائم بیماری‌تان به خوبی کنترل شود و با انجام بررسی‌های لازم، اجازه رانندگی به شما داده شود. به هر حال برای رانندگی نیاز به بررسی منظم و توصیه پزشک دارید.

داروی آرمودافینیل نیز ممکن است باعث احساس سرگیجه، تاری دید و خواب آلودگی در شما شود، قبل از رانندگی از هوشیاری کامل خود مطمئن شوید.

تداخلات دارویی آرمودافینیل

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با آرمودافینیل تداخل کنند عبارتند از: برخی از مواد مخدر تفریحی و خیابانی مانند متامفتامین و یا MDMA “اکستازی”.

برخی از داروها بر حذف آرمودافینیل از بدن و عملکرد آن تاثیر می‌گذارند، این داروها عبارتند از: آکسیتینیب (axitinib)، بوسوتینیب (bosutinib)، داروهای خاص درمان هپاتیت C مزمن (آسوناپرویر (asunaprevir)، امبیتاسویر (امبیتازویر)/ پاریتاپرویر / ریتوناویر (ombitasvir/paritaprevir/ritonavir))

برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرماخوردگی و سرفه) بررسی کنید زیرا مواد تشکیل‌ دهنده اکثر آن‌ها باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون می‌شود. از دکتر یا داروساز خود راجع به مصرف این داروها سؤال کنید.

کافئین و می‌توانند عوارض جانبی داروی آرمودافینیل را افزایش دهند. از نوشیدن مقدار زیادی از نوشیدنی‌های حاوی کافئین (قهوه، چای، نوشابه مشکی) و یا خوردن مقادیر زیادی شکلات یا مواد غذایی حاوی کافئین ، اجتناب کنید.

داروی آرمودافینیل ممکن است اثر بخشی روش‌ها کنترل بارداری هورمونی (قرص، پچ یا آمپول) را کاهش دهد، در موقع استفاده از این دارو و یک ماه بعد از توقف مصرف، از روش پیشگیری دیگری نیز استفاده کنید.

دارو

هشدار درباره مصرف آرمودافینیل

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی آرمودافینیل ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • اگر باردار هستید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • اگر شما هرگونه مشکل قلبی-عروقی دارید.
  • اگر سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا الکل را دارید.
  • اگر هر گونه مشکل کبدی دارید.
  • اگر دچار یک بیماری روانی مانند جنون یا اختلال دو قطبی هستید.
  • در صورتی که فشارخون شما بالا است.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی خاصی را دارید.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

عوارض مصرف آرمودافینیل

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • سردرد
  • خشکی دهان
  • حالت تهوع عصبی بودن
  • سرگیجه
  • مشکل در خواب
  • درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، تغییرات حالات روحی مانند فکر خودکشی: اگر چنین علائمی داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی آرمودافینیل می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد آرمودافینیل

این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند ضربان قلب سریع، بی قراری شدید، تشنج، تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری از داروی آرمودافینیل

دارو را از دسترس کودکان دور و در یخچال نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

نارکولپسی( حمله خواب یا خواب‌تازش)چیست؟

اطلاعات دارویی کامل داروی سدیم اکسیبات

دگزامفتامین چیست و چرا مصرف می شود؟

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا