دسته‌بندی نشده

معرفی داروی زیو-افلیبرسپت و مزایای درمانی آن

اطلاعات دارویی آمپول زیو-افلیبرسپت

زیو-افلیبرسپت (Ziv-Aflibercept) برای درمان سرطان روده یا رکتوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. علائم سرطان روده‌ بزرگ، مجموعه‌ای از شکایت‌های دستگاه گوارش است که می‌تواند حاکی از مسائل سلامتی متعدد دیگری نیز باشد که برخی از آنها چندان هم جدی نیستند؛ مانند گاز معده یا زیاده‌روی در خوردن غذای مورد علاقه‌تان. بیشتر نشانه‌های سرطان روده‌ بزرگ، پس از اینکه سرطان رشد می‌کند، خودشان را نشان می‌دهند. به همین دلیل است که بحث‌های پیرامون علائم سرطان روده‌ بزرگ معمولا شامل مبحث معاینه، آزمایش و غربال‌گری می‌شود.

آزمایش‌های غربال‌گریِ سلامت روده‌ی بزرگ، مانند بررسی وجود خون در مدفوع یا کلونوسکوپی، یافتن هر گونه شرایط ناسالم را در روده‌ی بزرگ، پیش از اینکه تبدیل به سرطان شوند، تسهیل می‌کند. اگر بیش از ۵۰ سال سن دارید، دارای ژن مثبت هستید یا شرایطی مانند «پولیپ آدنوماتوز خانوادگی» (FAP) دارید که خطر ژنتیکی ابتلا به سرطان را در شما افزایش می‌دهد، در مورد انجام آزمایش‌های غربال‌گری با پزشک‌تان مشورت کنید.

مقدار و روش درست مصرف داروی زیو-افلیبرسپت

قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

دوز و مقدار زیو-افلیبرسپت از فردی به فرد دیگر متفاوت است آن را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.

تزریق زیو-افلیبرسپت توسط پزشک به صورت وریدی انجام می‌شود. دوز زیو-افلیبرسپت به وزن وضعیت بیماری فرد بستگی دارد اما به طور معمول این دارو هر دو هفته یک بار تزریق می‌شود.

موارد منع مصرف داروی زیو-افلیبرسپت

  • به تاریخ انقضای داروی زیو-افلیبرسپت توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز زیو-افلیبرسپت را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی زیو-افلیبرسپت را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

Ziv-Aflibercept

مصرف زیو-افلیبرسپت در دوران بارداری و شیردهی

زیو-افلیبرسپت در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را بدون مشورت پزشک استفاده کنید، این دارو ممکن است برای جنین و بارداری شما مضر باشد.

تاثیر مصرف زیو-افلیبرسپت بر رانندگی

زیو-افلیبرسپت باعث خواب آلودگی نمی‌شود، اما ممکن است باعث تاری دید شود، قبل از رانندگی از هشیاری و سلامت بینایی خود مطمئن شوید.

تداخلات دارویی زیو-افلیبرسپت

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

زیو-افلیبرسپت بسیار شبیه به افلیبرسپت است. هنگام استفاده از فرمی از افلیبرسپت که به رگ تزریق می‌شود، از زیو-افلیبرسپت استفاده نکنید.

هشدار درباره مصرف زیو-افلیبرسپت

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی زیو-افلیبرسپت ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردارید و یا به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • در صورتی که فشار خون بالا دارید.
  • اگر بیماری کلیوی دارید.
  • در صورتی که اخیرا جراحی کرده‌اید.
  • در صوتری که اخیرا دچار جراحات یا زخم شده‌اید.
  • اگر اخیرا عفونت داشته‌اید.
  • در صورتی که اختلالات مغز استخوان (مانند سطح پلاکت، نوتروفیل یا گلبول قرمز پایین) دارید.
  • اگر مشکلات خونریزی (مانند خونریزی معده یا روده) دارید.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

دارو

عوارض مصرف زیو-افلیبرسپت

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:
اسهال . سردرد
درد دهان . آبریزش بینی
تغییر صدا. کاهش وزن
ضعف . خستگی
تیرگی پوست .افزایش فشار خون

علائم مشکلات کلیوی (تغییر مقدار ادرار)، قرمزی یا درد و توم دست و پا، درد قفسه سینه، مشکل در تکلم، تاری دید، بی آب شدن بدن، اسپاسم عضلانی: اگر این علائم را داشتید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

علائم آلرژیک مانند قرمزی، سرگیجه، تنگی نفس، خارش، تنگی نفس، کهیر و … : در این صورت سریعا به پزشک مراجعه نمایید. اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی زیو-افلیبرسپت می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد زیو-افلیبرسپت

زیو-افلیبرسپت را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری از داروی زیو-افلیبرسپت

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

علائم و نشانه های سرطان روده را بشناسید

سرطان روده بزرگ

چگونه زنگ خطر سرطان روده را بشناسیم؟

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا