بررسی 10 ویژگی اصول اخلاقی خوب در محیط کاری
ویژگی اصول اخلاقی کاری خوب
وقتی به افرادی که در زندگی موفقیت های بزرگی داشته اند نگاه می کنیم، اغلب تعجب می کنیم که چگونه به آن نقطه رسیده اند. در بیشتر موارد، افرادی که به موفقیت دست مییابند، تمامی دستاوردها و موفقیتهای خود را در یک چیز خلاصه میکنند: داشتن یک اخلاق کاری خوب. اکثر مدیر عاملهای شرکتهای بزرگ، ستارگان برتر سینما و ورزشکاران پردرآمد همگی به دلیل سخت کوشی به جایی که اکنون هستند، رسیده اند. بنابراین، برخی از ویژگی های یک اخلاق کاری خوب چیست؟
صرف نظر از زمینه کاری که در آن هستید؛ همیشه داشتن یک اصول اخلاقی کاری خوب برای پیشرفت یا در شرکت یا کارتان تأکید می شود. این یک دستور العمل آزمایش شده و واقعی است که بسیاری آن را پذیرفته اند. با این گفته، هدف ما این است که به شما کمک کنیم در تمام جنبه های زندگی خود موفقیت بیشتری کسب کنید، به همین دلیل، ما جنبه های برتر یک اخلاق کاری خوب را عنوان خواهیم کرد تا به شما کمک کنیم که به موفقیت بیشتر هم در شغل و هم در زندگی خود برسید.
ویژگی های اخلاقی کاری خوب برای موفقیت بیشتر
۱) مدیریت زمان و وقت شناس بودن
به موقع حاضر شدن یک حرکت فوقالعاده سودمند از سوی هر کسی است، و این چیزی است که در کسانی که برجسته و مشهور هستند، میبینیم. این افراد با مدیریت زمان خود و اطمینان از اینکه هرگز به محل کار، جلسات یا به طور کلی مسئولیتها دیر نمی رسند، یک قدم جلوتر از بقیه هستند.
افرادی که به موقع می آیند، قابل اعتماد تلقی می شوند و نشان می دهند که برای کار خود ارزش قائل هستند و شروع به موقع را الویت می دانند. همچنین متوجه خواهید شد که افرادی که زودتر به محل کار خود میرسند، اغلب بیشتر از ساعات اداری در محل کار خود می مانند. اتخاذ این نوع ذهنیت به زندگی کاری شما کمک می کند و به سایر زمینه های زندگیتان نیز نفوذ می کند.
۲) اولویت بندی و بهره وری:
مواقعی وجود دارد که مقدار کار زیاد است و فرد باید بتواند وظایف را اولویت بندی کند تا اطمینان حاصل شود که بهره وری آنها با سرعت ثابتی باقی می ماند. افرادی که می دانند چگونه بین آنچه حیاتی است و آنچه می تواند دیرتر انجام شود، تمایز قائل شوند از سردرد و استرس زیاد، نجات می یابند.
با کار کردن به این روش، میتوان خروجیهای بیشتری نسبت به همکاران خود ارائه کنند و موفق میشوند بیش از آنچه که صرفاً از آنها در یک بازه زمانی معین خواسته میشود، کاری را انجام دهند. گاهی اوقات، رئیس آنها را راهنمایی میکند تا نحوه افزایش بهرهوری را بیاموزند، اما گاهی باید نشان دهد که میتوانند خود را بهطور مؤثر سازماندهی کنند.
بهرهوری بیشتر در نهایت احتمالاً توجه طرفهای مرتبط را جلب میکند و انگیزه و مشوقهای بیشتر و بهتری نیز دریافت میکند.
۳) نشان دادن ابتکار و انضباط شخصی
همانطور که در موارد قبل تر مشاهده شد، تقریباً همیشه می توان نحوه کار خود را بهبود بخشید. یکپارچهتر کردن و سادهتر کردن فرآیند همراه با ابتکار عمل و نظم کافی، برای انجام کارتان کافی است.
با نظم و انضباط شخصی، فرد معمولاً به دنبال این است که برای انجام وظایف بهتر و کامل بدون راهنمایی و آموزش مداوم خود را تحت فشار قرار دهد. این نوع رفتار باعث می شود که فرد اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد، زیرا احساس قاطعیت و مسئولیت بیشتری نسبت به نقش خود دارید. همچنین شما را در معرض دیدگان قرار می دهد و مطمئناً توجه اطرافیانتان را به خود جلب می کنید.
۴) داشتن اهداف واضح
برخی از نکات قبلی منجر به داشتن اهداف از پیش تعیین شده ای می شود که فرد باید در کار و زندگی خود به آنها دست یابد. افرادی که دارای اخلاق کاری خوب هستند دائماً در حال تلاش برای رسیدن به چیزی هستند و این اهداف معمولاً واضح و مختصر هستند. عامل مهم دیگر این است که آنها جاه طلبی های بزرگی خواهند داشت، اما در تعیین نقاطی که امیدوارند به آنها برسند نیز واقع بین خواهند بود.
قبل از شروع به دنبال کردن یک هدف، شخص باید بداند که هدفش چیست و در نهایت چگونه به هدف تعیین شده خود می رسد، بنابراین هنگام تعیین اهداف، مطمئن شوید که آنچه از شما خواسته میشود را به طور کامل درک کنید و سپس سعی کنید خود را برای رسیدن به آنچه در نظر گرفته اید تحت فشار قرار دهید.
۵) نشان دادن فداکاری و افتخار به کار خود
بسیاری از جنبههای دیگر یک اخلاق کاری خوب منجر به ایجاد تعهد و فداکاری فرد نسبت به کارشان و در نهایت افتخار کردن به کارشان میشود. افرادی که به انجام کار خود متعهد هستند تنبل نیستند، ابتکار عمل نشان می دهند و بهره وری آنها معمولاً نسبتاً بالا است.
این کار به این دلیل است که آنها وظیفه دارند در هر زمینه ای که در آن هستند رشد کنند. اگر خود را به کارتان متعهد کنید، متوجه خواهید شد که در رشته خود رشد کرده و دائماً اهدافی را تعیین می کنید که از دستیابی به آنها افتخار می کنید. همه ما می دانیم چه زمانی بهترین تلاش خود را کرده ایم و افرادی که به طور مداوم این کار را انجام می دهند دارایی های واقعی و اصلی برای اطرافیان خود هستند.
۶) از شکست نمی ترسند
یک چیز مسلم است: افرادی که موفقیت را در زندگی دیده اند و اخلاق کاری خوبی دارند، از شکست نمیترسند. هیچ کس از شکست لذت نمی برد، اما به جای ترس و وحشت از احتمال شکست، آن را به عنوان یک منحنی یادگیری در آغوش می کشند.
افرادی که به خاطر اشتباهات خود عصبانی نیستند، احتمالاً در آینده بیشتر یاد میگیرند و بیشتر تلاش میکنند.
لازم به ذکر است که نداشتن ترس از شکست مساوی با این نیست که خود را برای شکست آماده کنید. برخی از افراد خود به دلیل نداشتن اخلاق کاری خوبخود را در معرض شکست قرار می دهند. درعوض، باید برای موفقیت در همه کارهایتان تلاش کنید و اگر اشتباهی مرتکب شدید، آنچه را که از شکست خود یاد گرفتهاید به کار ببرید و در تصمیمگیریهای آینده آن را اجرا کنید.
۷) حرفه ای و با تجربه بودن
از میان تمام ویژگیهای اخلاق کاری خوب ذکر شده، این یکی از ویژگیهای بسیار نادیده گرفته میشود. نشان دادن حرفه ای بودن و تجربه است.
وقتی به کسی فکر میکنیم که حرفهای است، جنبههای مختلفی مطرح میشود، از نحوه صحبت کردن گرفته تا لباس پوشیدن و نحوه تعامل آنها با دیگران. کسی که حرفه ای و با تجربه است مؤدب، متمرکز و منظم است.
برای اتخاذ جنبه های مختلف حرفه ای بودن، ابتدا باید به خود و دیگران احترام بگذارد. سپس باید کارتان را جدی بگیرید و از تمام ویژگی های دیگری که در مورد آن صحبت کردیم استفاده کنید. حرفه ای بودن در مورد چیزها به این معنا نیست که هیچ لذتی وجود ندارد، بلکه به این معناست که در مورد نحوه رفتار خود در محل کار احساس خوبی دارید.
۸) همکاری
افرادی که با دیگران همکاری و تعامل میکنند، معمولاً در مهارت های بین فردی خود بالغ هستند و اهمیت کار گروهی را درک می کنند. افرادی که دارای اخلاق کاری خوب هستند، تلاش می کنند تا با دیگران خوب کار کنند، حتی اگر همیشه با افراد دیگر موافق نباشند یا آنها را دوست نداشته باشند.
چنین افرادی متوجه می شوند که کار در اولویت است و اطمینان از داشتنیک محیط هماهنگ برای کار چیزی است که به شدت به این امر کمک می کند. داشتن اخلاق خوب و مؤدب بودن در اینجا نقش مهمی دارد و همچنین می توایند با درایت به ناسازگاری ها و کشمکشها رسیدگی کنید.
حتماً بخوانید:
۹) اجتناب از حواس پرتی
در سالهای گذشته، عوامل حواسپرتی به این راحتی در دسترس ما نبودند و با وجود انبوهی از اشکال ارتباط و سرگرمی که این روزها داریم، آنها می توانند حواس فرد را از کارشان پرت کنند. اکنون فردی که اخلاق کاری خوب دارد، حواسپرتیهایی را که برایشان وسوسهانگیز است را یادداشت میکند و راههایی برای اجتناب از آنها پیدا میکند.
به طور خلاصه، توانایی حفظ تمرکز و اجتناب از حواس پرتی، کلید داشتن یک اخلاق کاری خوب است.
یکی از راه ها این است که با مطالب شخصی یا سرگرمی های مختلف درگیر نشوید. بنابراین خود را محدود به این کنید که در زمان ناهار خوردن تلفن شخصی خود را چک کنید و در حین کار فقط به امور یا تماسهایی که برای کار لازم است پاسخ می دهید. این روند به شما کمک می کند تا روی کاری که در حال انجامش هستید تمرکز داشته باشید و روند خود را با سرعت یکنواخت ادامه دهید.
۱۰) حفظ حالت مثبت ذهن
اگرچه این نکته در آخرین لیست قرار دارد، اما هنوز هم در مورد داشتن یک اخلاق کاری خوب بسیار حیاتی است. افرادی که می توانند ذهنیت مثبت خود را حفظ کنند، به جای مشکلات به دنبال راه حل هستند. بنابراین آنها در شغل خود کارآمدتر هستند و به احتمال زیاد با همکارانشان بهتر کنار می آیند، زیرا اجازه نمی دهند چیزهای منفی بدتر شوند.
مثبت اندیشی همیشه آسان نیست و در روزهای خاصی، بهترین های ما احتمالاً تسلیم تفکر منفی شده اند. با این حال، این چیزی است که ما باید آن را تمرین کنیم و خودمان را آموزش دهیم تا مطمئن شویم که اخلاق کاری کلی ما تحت تأثیر قرار نمیگیرد.
منبع : پرورش افکار