همه چیز درمورد مربای پرتقال درسته
کالری مربای پرتقال و خواص آن موضوع مورد بحث ماست. مربای پرتقال، سرشار از ویتامین بوده و می تواند گزینه خوبی برای صبحانه باشد.
کالری و ارزش غذایی مربا پرتقال
هر ۱۰۰ گرم مربای آلبالو حاوی ۲۴۶ کالری می باشد.
مقدار | ۱۰۰ گرم |
کالری | ۲۴۶ |
کربوهیدرات | ۶۶٫۳۰ گرم |
پروتئین | ۰٫۳۰ گرم |
چربی | ۰٫۰۰ گرم |
آب | ۳۳٫۲۰ گرم |
فیبر | ۰٫۷۰ گرم |
کلسترول | ۰٫۰۰ میلی گرم |
قند | ۶۰٫۰۰ گرم |
کلسیم | ۳۸٫۰۰ میلی گرم |
آهن | ۰٫۱۵ میلی گرم |
منیزیم | ۲٫۰۰ میلی گرم |
فسفر | ۴٫۰۰ میلی گرم |
سدیم | ۵۶٫۰۰ میلی گرم |
پتاسیم | ۳۷٫۰۰ میلی گرم |
روی | ۰٫۰۴ میلی گرم |
مس | ۰٫۰۹ میلی گرم |
منگنز | ۰٫۰۲ میلی گرم |
سلنیم | ۰٫۶۰ میکروگرم |
خواص مربا پرتقال
۱٫ پرتقال و مربا پرتقال تقویت کننده قوای ایمنی بدن
پرتقال دارای ترکیبات تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین ب ۶، فولات، پانوتنیک اسید، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم و مس است. همچنین به دلیل بالا بودن مقدار ویتامین ث (بیش از دو برابر نیاز روزانه) میتوان این میوه را به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرماخوردگی و دیگر مشکلات ایمنی دانست.
بنابراین این خواص مربا پرتقال و پرتقال را فراموش نکنید.
بیشتر بخوانید: تقویت سیستم ایمنی بدن
۲٫ خواص مربا پرتقال و پرتقال برای پوست
همانطور که رشد میکنیم، هر روز پوست ما در مقابل حملات رادیکالهای آزاد آسیب میبیند.
این فرایند بیشباهت به زنگ زدن آهن نیست. از آنجایی که پوست اولین و بیرونیترین لایه بدن برای محافظت از آسیبهای محیطی همانند برخورد اشعههای خورشید (رادیکالهای آزاد) است، به مرور زمان همانند آهن شروع به فرسودگی و اکسید میکند لذا نیازمند ضد زنگی طبیعی است.
اگرچه نمی توانیم به طور کلی فرسودگی و مشکلات به وجود آمده توسط رادیکالهای آزاد را رفع کنیم، اما میتوانیم با مصرف آنتیاکسیدانها که عامل مبازره علیه رادیکالهای آزاد هستند، نظیر ویتامینهای مختلف و مواد معدنی گوناگون، این روند را کندتر کنیم.
به این واسطه خواهد بود که شما جوانتر از سن خودتان دیده میشوید. همچنین خوردن میوههایی همانند پرتقال باعث درخشندگی پوست نیز میشود.
۳٫ خواص مربا پرتقال و پرتقال برای قلب
مهمترین دلیل بروز مشکلات قلبی و عروقی، زندگی ناسالم و همچنین مصرف مواد غذایی نامناسب است. این موارد موجب گرفتگی عروق و فشار بر قلب میشود. پرتقال دارای ترکیبات فلانوئیدی همانند هسپریدین است.
این ترکیب به طور طبیعی کلسترول مضر که مسدود کننده دریچه های عروق است را کاهش میدهد. با خوردن پرتقال و دیگر میوهها به همراه زندگی سالمتر میتوانید اطمینان داشته باشید که از خطر بروز سکتههای قلبی در امان خواهید بود.
بیشتر بخوانید: ۸ راه معجزه آسا تشخیص بیماری های قلبی
۴٫ پرتقال و رهایی از زخم معده
شاید عجیب باشد اما پرتقال میتواند سیستم گوارشی شما را بهبود ببخشد. از آنجایی که پرتقال فیبر فراوانی در خود دارد، قادر است تا به میزان زیادی عملکرد روده و معده را تسریع کند.
رژیم غذایی دارای فیبر همچنین به شما این اطمینان را میدهد که مشکلاتی به مانند زخم معده و یبوست کمتری تجربه خواهید کرد. بنابراین این خواص مربا پرتقال و پرتقال را فراموش نکنید.
بیشتر بخوانید: زخم معده /علائم زخم معده / درمان زخم معده
۵٫ خاصیت ضد سرطانی پرتقال و مربا پرتقال
سرطان تجربهای سخت برای بیمار و اطرافیان آن است. تحقیقات نشان داده که ترکیبی به نام دی- لیمونن (D – limonene) در پرتقال وجود دارد که میتواند به عنوان ضد سرطان به حساب آید. بر اساس این مطالعات، ترکیب مذکور نشان داده است که تأثیر مثبتی بر کاهش رشد سلولهای سرطانی ریه، پستان و پوست دارد.
علاوه بر این ترکیب، وجود آنتیاکسیدانهای مؤثر زیاد و ویتامین ث خود موجب بهبود سیستم ایمنی بدن در مقابل بسیاری از مخاطرات طبیعی میشود. اما مهم است که شما دست از رفتارهای مضر و سرطانزا همانند سیگار کشیدن بردارید.
۷٫ خواص پرتقال و مربا پرتقال برای مو
پرتغال دارای ویتامین ث بالایی است. این ویتامین تأثیر به سزایی در فعالیت کلاژن مو دارد. میتوان با یک حساب سر انگشتی متوجه شد که خوردن پرتقال به طور مستقیم بر سلامت مو تأثیر میگذارد.
هیچکس دوست ندارد سرش با گذشت سن رو به طاسی پیش برود. میتوانید با خوردن میوههایی نظیر پرتقال، شانس طاس شدن موهایتان را کاهش دهید. بنابراین این خواص پرتقال را فراموش نکنید.
۸٫ خواص پرتقال و مربا پرتقال برای دفع سنگ کلیه
پرتقال منبع خوبی از اسید سیتریک و سیترات ها است. مطالعات متعددی در مورد خاصیت این دو اسید الی بر روی دفع سنگهای کلیه انجام شده است. پتاسیم سیترات از جمله ترکیباتی است که برای درمان سنگ کلیه بیماران دارای مشکلات کلیوی تجویز میشود و دارای ترکیبات مشابهی در پرتقال است.
لذا برای کسانی که سنگ کلیه دارند خوردن پرتقال فارغ از اثرات جانبی اندک میتواند مفید باشد.
بیشتر بخوانید: سنگ کلیه و درمان آن + فیلم
طرز تهیه مربا پرتقال درسته
مواد لازم برای تهیه مربای پرتقال:
- آب: ۴ الی ۵ پیمانه
- پرتقال درشت: ۶ عدد
- شکر: ۲ الی ۲/۵ کیلو
- آب پرتقال: ۱ پیمانه
طرز تهیه مربای پرتقال درسته:
برای تهیه مربای پرتقال درسته از پرتقال های پوست کلفت و درشت باید استفاده کرد. پوست پرتقال را با رنده کمی می سائیم تا پوست صاف و باز شود، بعد یک دایره با قطر دو سانت از ته پرتقال عمیق برش داده و در می آوریم و با نوک کارد هسته های پرتقال را حتی المقدور خارج می کنیم و پرتقال را می شوئیم و در ظرفی می ریزیم.
مقداری آب روی آن ریخته و می جوشانیم و بعد پرتقال را در صافی می ریزیم. دوبار دیگر نیز پرتقال ها را به همین طریق می جوشانیم بطوی که پوست پرتقال کاملاً نرم بشود، بعد در ظرف بزرگی آب می ریزیم و پرتقال ها را در آن می اندازیم.
دو الی سه روز باید در آب سرد بماند. در این مدت چندین بار آب پرتقال را عوض می کنیم هر دفعه پرتقال را در دست کمی فشار می دهیم تا آب داخل پرتقال خارج شود.
آب داخل پرتقال را می چشیم هر وقت تلخ نبود پرتقال برای تهیه مربا آماده است. آب و شکر را مخلوط نموده روی حرارت قرار می دهیم تا قوام آید. شربت را از صافی رد می کنیم بعد پرتقال ها را در شربت می اندازیم با حرارت ملایم می گذاریم پرتقال ها بجوشند و شربت آن کاملاً قوام آید.
بعد آب پرتقال را اضافه می کنیم و باز هم می گذاریم پرتقال چند جوش بزند و شربت غلیظ شود. توجه داشته باشید وقتی پرتقال ها در حال جوشیدن است گاهی با ته قاشق پرتقال ها را کمی فشار می دهیم تا شربت رقیق داخل آن خارج شود. شربت این مربا معمولاً بعد از یکی دو روز رقیق می شود.
باید بعد از دو روز پرتقال ها را از شربت بیرون آورده شربت را دوباره چند جوش داد و بعد از غلیظ شدن پرتقال ها را در شربت می اندازیم و در شیشه دهان گشاد و در دار محفوظ نگاه می دایم.
زمانی که مربا را برای مصرف در ظرف می گذاریم ته های آن را که جدا کرده ایم روی پرتقال ها می گذاریم.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه مربا و مارمالاد پرتقال + نکات مهم
مربای پرتقال درسته
مربای پوست پرتقال به شکل رز