دسته‌بندی نشده

طرز تهیه کیک مانیوک یا کاساوا مرحله به مرحله

کیک مانیوک : طرز تهیه کیک مانیوک یا کاساوا در منزل

مانیوک یا کاساوا، گیاهی از تیره فرفریون است که بومی مناطق آمریکای جنوبی بوده و پس از کشف این قاره توسط اروپاییان به نقاط دیگر جهان برده شد.

هم اکنون نیز از این گیاه برای تهیه ی دسر استفاده می‌ شود. ساکنان اولیه ی این قاره از آن به عنوان یکی از غذا های اصلی خود استفاده می‌ کردند.

ریشه، برگ ‌ها و پوست این گیاه نباید به ‌طور خام استفاده شود. چنانچه به هنگام تهیه مراقبت نشود، می‌ توانند ایجاد مسمومیت کنند. با دلگرم همراه شوید.

نوشته های مشابه

چگونه در منزل کیک کاساوا درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه کیک کاساوا

  1. نصف کنسرو شیر تغلیظ شده
  2. یک چهارم فنجان کره آب شده
  3. یک سوم فنجان پنیر چدار خرد شده
  4. یک فنجان شکر
  5. یک قاشق چای خوری وانیل

مواد لازم برای روکش کیک

  • یک کنسرو شیر عسلی
  • یک سوم فنجان خامه ی نارگیل
  • نصف فنجام پنیر چدار خرد شده

مراحل پخت کیک کاساوا خانگی

1- دمای فر را به 180 درجه سانتیگراد برسانید. کف یک کیک پز را با روغن چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید.

2- همه ی مواد به جز شیر نارگیل را درون یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید تا یک دست شوند.

3- شیر نارگیل را به مخلوط اضافه کنید و سپس خمیر را درون کیک پز بریزید.

4- کیک را برای 45 تا 50 دقیقه داخل فر قرار دهید. زمانی که روی کیک به اندازه کافی سفت شد، کیک پز را از فر خارج کنید و کنار بگذارید.

آموزش روش تهیه ی روکش کیک کاساوا

1- برای آماده کردن روکش کیک، همه ی مواد را درون یک ماهی تابه با حرارت ملایم مخلوط کنید. مخلوط را پیوسته هم بزنید تا زمانی که غلیظ شود. اجازه دهید مخلوط برای کمتر از یک دقیقه بجوشد.

2- روکش را روی کیک بریزید و به طور یکنواخت روی آن پخش کنید.

3- کیک را دوباره داخل فر قرار دهید و بعد از حدود 15 دقیقه یا زمانی که روکش کیک به رنگ قهوه ای طلایی درآمد آن را از فر خارج کنید.

4- صبر کنید تا کیک سرد شود و سپس آن را برش دهید و میل کنید.

طرز تهیه کیک مانیوک یا کاساوا مرحله به مرحله


نکاتی درباره ی تهیه انواع کیک

کیک ‌ها از جمله شیرینی‌ های اشتها برانگیزی هستند که خوردن آن ها به همراه یک فنجان چای، شیر یا قهوه در یک میان وعده بسیار لذت بخش است.

معمولاً این محصول جزو فرآورده‌ های قنادی محسوب شده و دارای انواع مختلف با کالری‌ های متفاوت است.
در 100 گرم کیک شکلاتی 400 کالری، در 100 گرم کیک ساده 350 کالری، در 100 گرم کیک اسفنجی 300 کالری و در یک عدد کیک یزدی متوسط 160 کالری انرژی نهفته است.

معمولاً کالری بالای کیک‌ ها به دلیل روغن، آرد و شکری است که در آن ها استفاده می ‌شود. آردی که در اغلب کیک‌ ها به کار برده می ‌شود، آرد گندم سفید است که متاسفانه علاوه بر کالری بالا و ارزش تغذیه ‌ای پایین، تنها از آرد الک شده ساده به دست نمی ‌آید.

گاهی در ترکیب این آردها برای افزایش کیفیت و سفید رنگ کردن آرد از مواد شیمیایی استفاده می ‌شود. این مواد به طور نسبی سمی بوده و به مرور در بدن تجمع یافته و در دراز مدت منجر به مسمومیت در مصرف ‌کننده می ‌شوند.

همچنین در بیشتر این نوع محصولات به جای خمیر ترش از مواد عمل ‌آورنده و بهبود دهنده نظیر بکینگ پودر جهت تردی، ایجاد پف و ویژگی ‌های مطلوب در فرآیند پخت استفاده می ‌شود.

بد نیست بدانید بکینگ پودر از مخلوط شدن جوش شیرین به همراه مواد اسیدی خوراکی و مواد کمکی مولد گاز انیدرید کربنیک تشکیل شده است.

آزمایش ‌های انجام شده روی این گونه مواد نشان داده است که این مواد می‌ توانند مولد زخم‌ های سخت معده و روده و تنش‌ های عصبی باشند و از همه مهم ‌تر آن که اثر عمیقی روی غدد تناسلی زنان دارند که سبب کوچک شدن و ناکارایی تخمک‌ ها می‌ شوند.

از سوی دیگر این مواد می ‌توانند با کلسیم و آهن موجود در بدن کمپلکس تشکیل داده و از جذب این عناصر توسط بدن جلوگیری کنند.

جوش شیرین (بی‌ کربنات سدیم) موجود در بکینگ پودر هم به علت دارا بودن مقادیر زیاد سدیم (عنصر موثر نمک) برای بیمارانی که مبتلا به فشار خون هستند، مضر است.

همچنین کیک‌ ها به دلیل دارا بودن آرد گندم برای مبتلایان به سلیاک که حساسیت به گلوتن گندم دارند توصیه نمی ‌شود.

در مورد تخم ‌مرغ این محصول نیز باید گفت، گرمایی که هنگام پخت به کیک داده می ‌شود، میکروب ‌ها و آلرژی‌ های موجود در تخم‌ مرغ را تا حدودی تعدیل می ‌کند.

لذا مصرف این محصول برای افرادی که به تخم ‌مرغ حساسیت دارند با توجه به نظر پزشک مربوطه مضر نیست.

توجه :

به طور کلی زمان ماندگاری کیک ‌ها بسیار کوتاه است و نگهداری نامناسب می‌ تواند احتمال کپک ‌زدن و خراب شدن کیک را به مراتب بیشتر کند. از عوامل مهم بروز این مشکل تنظیم نبودن رطوبت کیک است.

بالا بودن رطوبت می ‌تواند باعث کپک و سفیدک روی کیک و پایین بودن آن می‌ تواند منجر به خشک شدن محصول شود.

البته امروزه در کیک‌ هایی که در کارخانجات تولید می ‌شود برای افزایش مدت زمان ماندگاری محصول از سوربات پتاسیم که یک ماده شیمیایی و ضد کپک است، استفاده می ‌شود.

اگر چه این نوع نگه دارنده می‌ تواند بر عمر محصول بیافزاید، ولی مصرف مداوم آن برای افراد خصوصاً کودکان بسیار مضر بوده و در دراز مدت منجر به بروز عوارض جانبی می ‌شود.

از سوی دیگر طعم‌ های مختلفی که به این نوع محصولات افزوده می‌ شود، همگی مصنوعی بوده و می ‌تواند باعث بروز حساسیت ‌های شدید و بیماری‌ های نامعلوم در کودکان گردد.

بنابراین بهتر است کیک را به دفعات کمتر و در منزل و به صورت کنترل شده تهیه نمایید. کیک ‌های حاوی روغن ‌های گیاهی را هر چه سریع‌ تر میل کنید؛ چرا که با گذشت زمان، روغن کیک تحت تاثیر اکسیژن هوا اکسید شده و محصول غیرقابل مصرف می ‌شود.


بیشتر بخوانید :

آشنایی با چند نکته درباره قالب های کیک و ژله

دستور پخت کیک طرح قلب با شکلات + تصویر

سوالات رایج همه ی ما در زمینه پختن کیک

آموزش پخت ۳ مدل کیک تولد جدید و خوشمزه + عکس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا