مواد لازم : برای ۲ الی ۳ نفر
برنج | ۲ پیمانه |
قیمه سینه مرغ | ۲ پیمانه |
جوانه ماش | ۴ پیمانه |
پیاز سزخ شده | ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری |
آب | ۵/۳ پیمانه |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | قدری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
دارچین | ۱ قطعه |
برگ بو | ۲ عدد |
زنجبیل | یک قطعه |
طرز تهیه :
قبلاً طرز تهیه جوانه ماش را برایتان نوشته بودم به همان روش جوانه را آماده کنید و یا به صورت آماده از بازار تهیه کنید.
برنج را شسته ویک ساعت قبل از پخت آب و نمک رویش بریزید تا خیس بخورد . گوشت قیمه سینه مرغ را با دارچین و زنجبیل و برگ بو و یک عدد پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه با کمی روغن تفت دهید و بعد رویش آب بریزید و بگذارید بپزد این گوشت ظرف نیم ساعت پخته میشودوصبر کنید تا آب آن هم کاملاً تبخیر شود تا گوشت خوشمزه شود بعد از پخت برگ بو و دارچین و زنجبیل را دور بیندازید .
برنج را با آب و روغن زیتون و زعفران در پلو پز بریزید و بعد از اینکه آبش جمع شد .برنج را در سینی بریزید و کف پلوپز را اگر دوست داشتید کمی روغن بریزید و نان و یا سیب زمینی بچینید سپس از برنج یک کفگیر در قابلمه پلوپز ریخته و روی آن یک لایه جوانه ماش و بعد یک لایه گوشت بریزید ودوباره همین کار را تکرا کنید تا تمامی مواد را در فابلمه بریزید و بعد پلوپز را مجدداً به برق زده و فرصت دهید پلو دم بکشدوقتی دم کشید در هنگام کشیدن پلو لا به لای آنرا پیاز سرخ شده بریزید .
تغییرات شیمیایی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد.
به طور کلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح و پروتئین به مقدار زیادی افزایش می یابد ولی کالری و کربوهیدرات کاهش می یابد. برای درک بهتر این موضوع جوانه ماش را مورد آزمایش قرار داده اند و نتیجه بدست آمده را که مقایسه ای بین دانه و جوانه ماش است، به شرح زیر بیان کرده اند.
در حالت جوانه زده
۱۵ درصد کاهش | انرژی یا کالری |
۱۵ درصد کاهش | کربوهیدرات |
۳۰ درصد افزایش | پروتئین قابل دسترس |
۳۴ درصد افزایش | کلسیم |
۸۰ درصد افزایش | پتاسیم |
۶۹۰ درصد افزایش | سدیم |
۴۰ درصد افزایش | آهن |
۵۶ درصد افزایش | فسفر |
۲۸۵ درصد افزایش | ویتامینA |
۵۱۵ درصد افزایش | ریبوفلاوین یا ویتامینB2 |
۲۵۶ درصد افزایش | نیاسین یا ویتامینB3 |
به مقدار زیاد افزایش | ویتامینC |
منبع : ashpazierangin.net