fo1094
fo1094

طرز تهیه پلوی جوانه ماش

سرفصل های این مقاله

طرز تهیه پلوی جوانه ماش, طرز تهیه جوانه ماش

مواد لازم : برای ۲ الی ۳ نفر

 برنج  ۲ پیمانه
 قیمه سینه مرغ  ۲ پیمانه
 جوانه ماش  ۴ پیمانه
 پیاز سزخ شده  ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
 آب ۵/۳ پیمانه
روغن زیتون ۲ قاشق غذا خوری
نمک قدری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
دارچین ۱ قطعه
برگ بو ۲ عدد
زنجبیل یک قطعه

طرز تهیه :
قبلاً طرز تهیه جوانه ماش را برایتان نوشته بودم به همان روش جوانه را آماده کنید و یا به صورت آماده از بازار تهیه کنید.
برنج را شسته ویک ساعت قبل از پخت آب و نمک رویش بریزید تا خیس بخورد . گوشت قیمه سینه مرغ را با دارچین و زنجبیل و برگ بو و یک عدد پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه با کمی روغن تفت دهید و بعد رویش آب بریزید و بگذارید بپزد این گوشت ظرف نیم ساعت پخته میشودوصبر کنید تا آب آن هم کاملاً تبخیر شود تا گوشت خوشمزه شود بعد از پخت برگ بو و دارچین و زنجبیل را دور بیندازید .
برنج را با آب و روغن زیتون و زعفران در پلو پز بریزید و بعد از اینکه آبش جمع شد .برنج را در سینی بریزید و کف پلوپز را اگر دوست داشتید کمی روغن بریزید و نان و یا سیب زمینی بچینید سپس از برنج یک کفگیر در قابلمه پلوپز ریخته و روی آن یک لایه جوانه ماش و بعد یک لایه گوشت بریزید ودوباره همین کار را تکرا کنید تا تمامی مواد را در فابلمه بریزید و بعد پلوپز را مجدداً به برق زده و فرصت دهید پلو دم بکشدوقتی دم کشید در هنگام کشیدن پلو لا به لای آنرا پیاز سرخ شده بریزید .

تغییرات شیمیایی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد.
به طور کلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح  و پروتئین به مقدار زیادی افزایش می یابد ولی کالری و کربوهیدرات کاهش می یابد. برای درک بهتر این موضوع جوانه ماش را مورد آزمایش قرار داده اند و نتیجه بدست آمده را که مقایسه ای  بین دانه و جوانه ماش است، به شرح زیر بیان کرده اند.

در حالت جوانه زده

۱۵ درصد کاهش انرژی یا کالری
۱۵ درصد کاهش کربوهیدرات
۳۰ درصد افزایش پروتئین قابل دسترس
۳۴ درصد افزایش کلسیم
۸۰ درصد افزایش پتاسیم
۶۹۰ درصد افزایش سدیم
۴۰ درصد افزایش آهن
۵۶ درصد افزایش فسفر
۲۸۵ درصد افزایش ویتامینA
۵۱۵ درصد افزایش ریبوفلاوین یا ویتامینB2
۲۵۶ درصد افزایش نیاسین یا ویتامینB3
به مقدار زیاد افزایش ویتامینC

منبع : ashpazierangin.net

اگر از مقاله بالا لذت بردید، پس به مطالب زیر هم سر بزنید:

اشتراک گذاری:

محسن

محسن

خوشحالم که توانستم برای مردم عزیز کشورم کمی مفید باشم و با اشتراک گذاری مقالات از مراجع معتبر یا با تحقیق در رابطه با آن موضوع در پیشرفت آگاهی مردم ایران عزیز گامی بردارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *