Ash_Goosht
Ash_Goosht

طرز تهیه آش گوشت مرحله به مرحله

سرفصل های این مقاله

طرز تهیه آش گوشت,دستور پخت آش گوشت,آش گوشت

مواد لازم برای ۶ نفر:

•  گردن گوسفند ۸۰۰ گرم (یا ۳۰۰ گرم گوشت پخته شده بدون استخوان)
•  عدس ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
•  برنج ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
•  نخود ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
•  گندم ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
•  پیاز ۸۰۰ گرم
•  روغن مایع ۲ ق غ + ۲ ق غ + ۴ ق غ
•  دارچین ½ ق چ + ¼ ق چ
•  فلفل پاپریکا ¼ ق چ
•  زردچوبه ¼ ق چ + ¼ ق چ + ¼ ق چ
•  ادویه کاری ¼ ق چ
•  نمک ۳ ق چ
•  برگ بو ۲ عدد

 

دستور پخت آش گوشت:

۱- برنج، گندم و نخود رو جداگونه شسته و به مدت چند ساعت خیس کنید. آب نخود رو هر یک ساعت عوض کنید.

۲- یک سوم پیازها رو به صورت نگینی و دو سوم بقیه رو به صورت خلالی خرد کنید.

۳- نصف پیازهای نگینی رو با ۲ ق غ روغن کمی تفت بدید.

۴- وقتی پیازها نرم شدند، ¼ ق چ زردچوبه و ¼ ق چ ادویه کاری رو اضافه کنید و کمی با ادویه ها تفت بدید.

۵- اطراف گردن رو به همراه پیازها کمی سرخ کنید.

۶- حدود ۲ لیتر آب به گوشت گردن اضافه کنید و بعد از جوش اومدن آب، ½ ق چ دارچین و برگ بوها رو اضافه کرده و شعله رو ملایم کنید تا گوشت گردن کاملا پخته بشه. در اواخر پخت، ۲ ق چ نمک اضافه کنید.

۷- در یک قابلمه ی دیگه، نخود و گندم رو با حدود یک لیتر آب بذارید تا پخته بشن.

۸- در یه قابلمه ی بزرگ، بقیه ی پیازهای نگینی خرد شده رو با ۲ ق غ روغن تفت بدید. توجه کنید که بعدا تمام مواد آش به این قابلمه منتقل میشه و باید به اندازه کافی جا داشته باشه.

۹- وقتی پیازها سرخ شدند، ¼ ق چ زردچوبه رو اضافه کرده و کمی تفت بدید.

۱۰- برنج خیس خورده رو به همراه حدود ۲ لیتر آب اضافه کنید و بذارید با حرارت ملایم بپزه.

۱۱- وقتی برنج کاملا پخته شد، عدس ها رو شسته و اضافه کنید.

۱۲- مخلوط گندم و نخود باید بعد از پخت، آب زیادی نداشته باشه.

۱۳- با گوشتکوب برقی، مخلوط گندم و نخود پخته شده رو له کنید. تا جایی که نخودها ریز بشن ولی کاملا له نشن.

۱۴- بعد از پخته شدن عدس، مخلوط نخود و گندم رو به قابلمه اضافه کنید.

۱۵- بعد از اینکه گوشت گردن کاملا پخته شد، اون رو کنار بذارید تا کمی سرد بشه. اگر آش زیادی سفت شده، بهش از آب گوشت اضافه کنید.

۱۶- گوشت گردن رو کاملا ریش ریش کنید. از این مقدار گردن، حدود ۳۰۰ گرم گوشت پخته شده بدست میاد.

۱۷- گوشت پخته شده رو به آش اضافه کنید. فلفل پاپریکا رو هم اضافه کنید.

۱۸- از اینجا به بعد باید آش رو حداقل به مدت یک ساعت روی حرارت متوسط، مرتبا و در یک جهت هم بزنید. این کار باعث کشدار شدن و جا افتادن آش میشه و از ته گرفتن آش هم جلوگیری میکنه. هر وقت آب آش خیلی کم شد، از آب گوشت بهش اضافه کنید.

۱۹- پیازهای خلالی رو با ۴ ق غ روغن روی حرارت تند بذارید و مرتبا هم بزنید تا به صورت یکدست سرخ بشن.

۲۰- وقتی پیازها سرخ شدند، ¼ ق چ زردچوبه رو به همراه ¼ ق چ دارچین به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه دیگه تفت بدید.

۲۱- بعد از سرخ شدن کامل پیازها، شعله رو خاموش کنید و پیازها رو برای زمان تزئین، کنار بذارید.

۲۲- بعد از جا افتادن آش، اون رو در ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ تزئین کنید.

 

منبع: airincookery.com

اگر از مقاله بالا لذت بردید، پس به مطالب زیر هم سر بزنید:

اشتراک گذاری:

محسن

محسن

خوشحالم که توانستم برای مردم عزیز کشورم کمی مفید باشم و با اشتراک گذاری مقالات از مراجع معتبر یا با تحقیق در رابطه با آن موضوع در پیشرفت آگاهی مردم ایران عزیز گامی بردارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *