مواد لازم برای تهیه آش گندم شیر:
نخود | یک لیوان |
گوشت با استخوان | نیم کیلو |
نمک، زرد چوبه و فلفل | به میزان لازم |
کشک ساییده شده | به مقدار کافی |
گندم شیر | دو لیوان |
رشته آش | مقداری |
سیر و نعنا داغ | به مقدار لازم |
پیاز | یک عدد |
دستور پخت گندم شیر :
گوشت و نخود را همراه پیاز، زردچوبه و فلفل بپزید. گوشت ها را له کرده سپس گندم شیر را اضافه کرده و پس از پخت آن مقداری کشک به آن بیفزایید. رشته آش را به دیگر مواد اضافه کنید و در آخر نعنا داغ و سیرداغ را درون قابلمه بریزید و صبر کنید تا کاملاً بپزد.
طرز تهیه گندم شیر:
ابتدا گندم ها را با آسیاب به صورت بلغور درآورید و به وسیله الک کردن آرد آن را کاملاً جدا کنید. پس از آن گندم ها را با شیر، سیاهدانه، زنجبیل، فلفل، زردچوبه، زیره و نمک بپزید و روی پارچه ای داخل قابلمه ریخته تا کاملاً خشک شود. گندم شیر بسیار مقوی است و در چند آش سنتی استان کرمان مورد استفاده قرار می گیرد.
منبع : روزنامه ایران