دسته‌بندی نشده

طرز تهیه آش سبزی

آیا تابه‌حال تجربه خوردن آشی را داشته‌اید که تا مدت‌ها طعم و خوشمزگی آن زیر دندان‌هایتان باشد؟ احتمالاً پاسختان به این سؤال، مثبت است؛ چرا که این خاصیت آش‌ها، به‌خصوص آش‌های اصیل ایرانی است. مطمئناً می‌دانید که تنوع آش‌ها بسیار زیاد است و در هرجایی از کشور، نوعی از این غذای پرطرفدار به شکل‌های گوناگون سرو می‌شود. بااین‌وجود، در این مطلب، دست روی یکی از پرطرفدارترین و پرخاصیت‌ترین آنها یعنی آش سبزی گذاشته‌ایم. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که هم می‌خواهید آشی با طعم بی‌نظیر میل کنید و هم پروتئین زیادی را به بدن برسانید، تا انتها همراه ما باشید تا با 0 تا 100 طرز تهیه آش سبزی آشنا شوید:

آش سبزی را بیشتر بشناسید …

پیش از هر چیز بیایید کمی آش سبزی را زیر ذره‌بین بگذاریم و بدانیم با یکی از اصیل‌ترین آش‌های ایرانی روبه‌رو هستیم.

آش سبزی، یکی از آش‌های محلی شهر شیراز است. در واقع به همین دلیل است که در کنار نام‌هایی مانند آش سبزی ایرانی، از آن با عنوان “آش سبزی شیرازی” هم یاد می‌شود.

نوشته های مشابه

شیرازی‌ها معمولاً این آش را برای صبحانه یا در روزهای ماه رمضان سرو می‌کنند. همچنین این آش، یکی از محبوب‌ترین نذری‌های ایام محرم و صفر است.

ازآنجایی‌که این آش دارای گوشت و حبوبات فراوان است، به آش شله قلمکار شباهت بسیار زیادی دارد و منبعی سرشار از پروتئین است. ارزش غذایی بالای آش سبزی است که باعث شده یک وعده کامل و فوق‌العاده برای صبحانه و افطار باشد.

آخرین نکته‌ای که پیش از دانستن طرز تهیه آش سبزی شیرازی شاید برایتان جالب باشد، آن است که شیرازی‌ها برای این غذا ارزش زیادی قائل هستند و اعتقاد دارند زمانی می‌توانید بهترین آن را نوش جان کنید که در دیگ‌های بزرگ به همراه گوشت فراوان پخته شود. ازاین‌رو، معمولاً یکی از انتخاب‌های اصلی شیرازی‌ها برای نذری‌ها همین آش است.

البته، این به معنای آن نیست که پخت آش سبزی به مقدار کمتر نمی‌تواند آن طعم دلچسب را داشته باشد! کافی است، مراحل طرز تهیه زیر را طی کنید تا خوشمزه‌ترین آن را نوش جان کنید.

مواد لازم تهیه آش سبزی برای 10 نفر

  • گوشت گردن گوسفند: 1 کیلو
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • لوبیا سفید: 2 پیمانه
  • برنج: 2 پیمانه
  • نخود: 2 پیمانه
  • عدس: 2 پیمانه
  • تره: 200 تا 300 گرم
  • ترخون: 200 گرم
  • مرزه خشک: 1 تا 2 قاشق
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه‌های دیگر به‌دلخواه

طرز تهیه آش سبزی مرحله‌به‌مرحله

برای آنکه آش سبزی با بهترین طعم و جاافتادگی را داشته باشید، مراحل زیر را به ترتیب طی کنید و از همه مواد گفته شده استفاده کنید:

قدم اول

پیش از هر چیز گوشت گردن گوسفند را که پیش‌ازاین آماده کرده‌اید، با پیاز خرد شده، به همراه زردچوبه و نمک و فلفل تف دهید تا رنگ آن تغییر کند.

طرز تهیه آش سبزی

قدم دوم

بعد از تغییر رنگ گوشت‌ها، وقت آن است تا کمی آب به آن اضافه کنید و بعد از به جوش آمدن، حرارت را کم کنید تا با گرمای معقولی، گوشت‌ها بپزند.

قدم سوم

بعد از آنکه گوشت‌ها پخته شدند، آنها را ریش‌ریش کنید. ممکن است با خودتان بگویید آیا می‌شود به‌جای ریش‌ریش کردن از روش پوره کردن یا چرخ کردن گوشت استفاده کنیم؟

در پاسخ باید بگوییم همه چیز دست شما و سلیقه غذایی‌تان است، اما اگر می‌خواهید آش همان طعم اصیل خود را داشته باشد و کش‌دار شود، باید از گوشت ریش‌ریش شده استفاده کنید.

قدم چهارم

نخود و لوبیا را باید از شب قبل خیس کنید و تا روز بعد، چندین بار آب آن را عوض کنید. هرکدام از آنها را به‌صورت جداگانه بپزید و منتظر مراحل بعدی باشید.

قدم پنجم

برای پخت عدس و برنج، باید آن را سه ساعت قبل به‌صورت جداگانه خیس کنید و بپزید.

طرز تهیه آش سبزی

قدم ششم

نام این غذای خوشمزه آش سبزی است، پس واضح است که سبزی در این غذا جایگاه ویژه‌ای دارد. تره و ترخون همان سبزی‌هایی هستند که در کنار مزه طعم فوق‌العاده‌ای به این آش می‌دهند. ازاین‌رو، این سه سبزی را با هم ترکیب کنید.

قدم هفتم

سبزی‌های خرد شده، نصف مقدار حبوباتی که پخته‌اید به همراه برنج‌ها، در آب گوشت بریزید تا به‌آرامی جا بیفتد. یادتان باشد، هرچند دقیقه این ترکیب را هم بزنید تا ته نگیرد.

قدم هشتم

پس بقیه حبوبات را باید چه کنیم؟

نصف دیگری را که هنوز به قابلمه اضافه نکرده‌اید را چرخ کنید و به گوشت‌های ریش‌ریش شده، اضافه کنید. بعد از آنکه یک ساعت از قدم هفتم و پخت مواد آن گذشت، گوشت‌های ریش‌ریش شده را به همراه حبوبات چرخ شده آن، به قابلمه بیفزایید و به‌خوبی هم بزنید. (هم زدن مداوم از این مرحله به بعد، باعث کش‌دار شدن آش می‌شود و کیفیت آن را بسیار زیاد می‌کند.)

قدم نهم

زمانی که آش جا افتاد، می‌توانید روی آن را به همراه پیازداغ، فلفل سیاه، کشک و یا روغن داغ تزئین کنید.

آش شما، آماده است. نوش جان!

طرز تهیه آش سبزی

رازهایی در پخت آش سبزی

  • بهترین گوشتی برای استفاده در آش سبزی، گوشت گردن و سردست هستند.
  • مهم‌ترین دلیلی که باعث می‌شود آش کش‌دار شود، هم زدن مداوم به همراه استفاده از گوشت ریش‌ریش شده در آن است.
  • اگر خواهان تهیه آش سبزی بدون گوشت هستید، کافی است همین مراحل را طی کنید و از پخت گوشت و استفاده از آن، صرف‌نظر کنید.
  • در آش سبزی، تره کمی درشت‌تر از سبزی آش است.
  • استفاده از کشک در این آش، کاملاً سلیقه‌ای و اختیاری است، اما اگر از کشک باکیفیتی استفاده کنید، طعم آن را چندین و چند درجه بهتر می‌کنید.

در آش سبزی، از چه کشکی استفاده کنیم؟

کشک، یکی از اصلی‌ترین چاشنی‌های تقریباً هر آشی است که تأثیر زیادی روی طعم آن می‌گذارد. ازاین‌رو، اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که کشک دوست دارید و می‌خواهید آش سبزی‌تان هم در کنار کشک نوش جان کنید، باید برای تازگی آن ارزش زیادی قائل باشید.

معمولاً کشک‌های شیشه‌ای که این روزها در بازار وجود دارد، تا 2 سال ماندگاری دارند و جدا از ضرری که به‌سلامتی‌تان می‌زنند، تازه نیستند. همچنین این کشک‌ها، نیاز به جوشاندن دارند و اغلب به‌درستی از آنها نگهداری نمی‌شود.

بنابراین، توصیه می‌کنیم سراغ کشک‌های لیوانی بروید. کشک‌های لیوانی، حدود 75 روز ماندگاری دارند، همواره تازه هستند و حتی در طول مسیر جابه‌جایی هم در داخل یخچال نگهداری می‌شوند.

طرز تهیه آش سبزی

تا اینجا دانستیم که بهترین نوع کشک برای استفاده در کنار هر آشی، کشک لیوانی ست، زیرا نیازی به جوشاندن ندارد و همه ویژگی‌های یک کشک سالم، اصیل و تازه را در خود دارد.

اخیرا برند رامک، که اولین تولید کننده کشک‌ لیوانی در ایران است، کشک‌های لیوانی خود را راهی بازار کرده است که می‌توانید کشک لیوانی رامک را از فروشگاه های آنلاین و سوپرمارکت ها خریداری کنید. همچنین ازآنجایی‌که شعار برند رامک، تأمین محصولات غذایی سالم برای همه مردم است، این را به‌خوبی در محصولاتش به‌خصوص محصولات لبنی و آنهایی که به مراقبت و نگهداری بیشتری نیاز دارند، نشان داده است. در واقع، دیگر نگرانی از بابت سلامتی و تازگی کشک لیوانی رامک وجود ندارد و می‌تواند همراه همیشگی غذاهایتان باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا