آیا روغن ذرت میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد؟
یکی از بزرگترین دغدغههای هر روز ما، چگونگی آب کردن چربیهای شکمی و از آن هم مهمتر، چگونگی مقابله با ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی و رسوب چربی در شریانها است. با وجود زندگی پُرمشغله و پُرسرعتی که ما در حال حاضر داریم، عدم تحرک مهمترین عامل در افزایش وزن و در نتیجه بیماریهای ناشی از آن است. به منظور جلوگیری از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی و چاقی، تنها راه، ورزش کردن نیست! بلکه باید رژیم غذایی روزانه خود را نیز اصلاح کنیم.
چرا باید روغن خوراکی بخوریم؟
جالب است بدانید که برخی از ویتامینها مانند ویتامین A، ویتامین D، ویتامین K و ویتامین E، محلول در چربی هستند، به این مفهوم که اگر وعده غذایی شما حاوی این ویتامینها باشد اما از طرق مختلف به عنوان مثال مصرف دانههای روغنی یا حتی مصرف روغن خوراکی، چربی مورد نیاز بدن خود را دریافت نکنید، این ویتامینها جذب بدن نخواهند شد!
از همینجا به اهمیت استفاده از روغن خوراکی پی میبریم. حالا که چربی و روغن خوراکی -البته در اندازه معقول و مناسب- برای بدن ما ضروری است، بهترین انتخاب برای خرید روغن خوراکی کدام محصول خواهد بود؟
کدام روغن خوراکی را انتخاب کنم؟
همانطور که میدانید ما در حال حاضر شرکتهای متعددی در ایران داریم که مشغول تولید و عرضه انواع روغنهای خوراکی مانند روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن کانولا هستند. این روغنها برای پختوپز و سرخ کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرند. مسئله اصلی یا به عبارتی چالش اصلی اینجاست که از بین این روغنها و شرکتهای مختلف تولیدکننده روغن خوراکی، باید کدامیک را انتخاب کنیم؟ آیا تفاوتی میان روغن ذرتی که برند X تولید میکند با برند Y وجود دارد؟
کدام روغن خوراکی برای پخت و پز و طبخ غذا مناسب تر است؟
به عنوان مصرفکننده روزانه روغن خوراکی، آیا قبل از خرید، کیفیت و ترکیبات تشکیلدهنده روغن را به خوبی بررسی میکنید؟
قطعاً به عنوان مصرفکننده روزانه روغن خوراکی، به منظور حفظ سلامت و تغذیه مناسب، لازم است تا روغن را به عنوان یکی از مواد اولیه اصلی به خوبی بررسی کرده و بهترین نوع آن را انتخاب کنیم. همه روغنهای خوراکی گیاهی برای پختوپز مناسب نیستند، چرا که در اثر حرارت زیاد مواد تشکیلدهنده آنها اکسید شده و ترکیبات سرطانزایی را تولید میکنند که خود عامل اصلی بروز بیماری خواهد بود. بنابراین باید روغنی را انتخاب کنید که نقطه دود بالا یا تحمل حرارتی بالایی دارد.
چرا باید روغن ذرت مصرف کنیم؟
روغن ذرت از آن دسته روغنهای گیاهی خوراکی است که علاوهبر خواص فوقالعاده برای بدن، میتواند برای پختوپز، سرخ کردن مواد غذایی، تهیه سالاد و سس از آن استفاده کرد. از مهمترین ویژگیهای روغن ذرت غنچه میتوان به بهترین تعادل میان اسیدهای چرب ضروری اشاره کرد که در کنار ویتامین E به عنوان یکی آنتیاکسیدان طبیعی قوی، در مقابل اثرات مخرب رادیکالهای آزاد مقاومت کرده و در نتیجه از بروز ابتلا به سرطان جلوگیری میکند.
روغن ذرت غنچه به عنوان یک محصول ۱۰۰% خالص تهیه شده از جوانه ذرت، مقاومت بالایی در برابر اکسیداسیون دارد که خود عامل مهمی در حفظ و ماندگاری بیشتر این محصول در مقایسه با محصولات دیگر است. اسید لینولئیک نقش بسیار مهمی را در جذب بیشتر و بهتر ویتامین D ایفا میکند، در نتیجه مصرف روغن ذرت میتواند به حفظ سلامت و تقویت استخوانها کمک کند. فلاونوئیدها از جمله ترکیبات آنتیهیستامینی و ضدالتهابی قوی هستند که به بهبود سلامت ریه، بهبود علائم آسم و همچنین جلوگیری از تنگی نفس کمک میکنند.
روغن ذرت غنچه به دلیل وجود ترکیباتی چون فیتواسترولها که نوعی ضدالتهاب قوی است، از بروز بیماریهایی چون دیابت و برخی سرطانها جلوگیری میکند. از طرفی ویتامین E خود به تنهایی برای سلامت پوست و مو ضروری است. این روغن حاوی فرولیک اسید است که از جمله مهمترین عوامل حذف تومورهای سرطانی سینه و کبد است. علاوهبراین، روغن ذرت به دلیل وجود لوتئین از پیشرفت آب مروارید جلوگیری کرده و منجر به سلامت بینایی فرد می شود.
با وجود تمام مزایایی که در مورد آنها صحبت کردیم، روغن ذرت غنچه یکی از بهترین انتخابها برای پختوپز، تهیه سس، سالاد و سرخکردنهای کوتاهمدت خانگی خواهد بود. به عنوان یک خانم خانهدار یا هر شخص دیگری که علاقمند به آشپزی و تهیه غذایی سالم و مقوی است، استفاده از روغن خوراکی از برندی مناسب، بیشترین تأثیر را روی حفظ سلامت قلب و عروق شما و فرزندانتان خواهد داشت