100 گرم تن ماهی کنسرو شده چقدر کربوهیدرات دارد ؟
تن ماهی چقدر کربوهیدرات دارد؟
تن ماهی یک منبع پروتئین و چربی سالم است، اما کربوهیدرات زیادی ندارد .
- هر 100 گرم تن ماهی کنسرو شده در آب حاوی 0.4 گرم کربوهیدرات است.
این مقدار بسیار کم است و تقریبا برابر با یک چهارم قاشق چای خوری است .
تن ماهی کنسرو شده در روغن حاوی کربوهیدرات بیشتر است ، زیرا در روغن کنسرو می شود.
- هر 100 گرم تن ماهی کنسرو شده در روغن حاوی 1.2 گرم کربوهیدرات است.
این مقدار هنوز هم کم است اما بیشتر از تن ماهی کنسرو شده در آب است.
اگر به دنبال یه منبع پروتئین کم کربوهیدرات هستید تن ماهی کنسرو شده در آب یک انتخاب عالی است.
بسیاری از افراد به تغذیه اصولی و حفظ سلامت جسمی خانواده و خودشان اهمیت بسیار زیادی میدهند. در این صورت تا جای ممکن سعی می کنند از غذاهای فست فودی استفاده نکنند.
با این وجود ماهی تون حاوی مواد مغذی بسیار زیادی میباشد. از این رو بسیاری از خانوادهها در وعدههای غذایی خود این محصول کنسروی خوشمزه و پرطرفدار را میگنجانند و در کنار هم یک غذای سالم و مقوی را میل می کنند.
ارزش غذایی تن ماهی
تن ماهی از مواد مغذی بسیار زیادی برخوردار است به همین دلیل دارای ارزش غذایی بالایی میباشد. از مهمترین مواد مغذی در ماهی تون امگا۳ میباشد.
امگا۳ از چربیهای بسیار مفید و ضروری برای بدن است که میتواند در پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کاهش کلسترول خون نقش بسیار موثری داشته باشد. همچنین این ماده غذایی سرشار از پروتئین است، بنابراین بدنسازان و ورزشکاران به راحتی میتوانند آن را در برنامه غذایی خود جای دهند. مواد معدنی، اسید فولیک، ویتامین A و سلنیوم از دیگر مواد مغذی موجود در ماهی تون هستند. که میتوانند به تقویت هوش، افزایش مقاومت بدن در برابر سرطان و بهبود عملکرد مغز کمک نمایند.
به طور کلی از مهمترین فواید تن ماهی میتوان به بهبود عملکرد قلب، کنترل دیابت، سمزدایی از بدن و بهبود بینایی اشاره نمود. همچنین امگا۳ موجود در این ماده غذایی باعث کاهش استرس و بهبود اختلالات هورمونی میشود. پیشگیری از فشار خون و سکتههای مغزی، حفظ تناسب اندام و تقویت ماهیچههای بدن نیز از دیگر فواید مصرف ماهی تون است. از طرفی مصرف این غذا میتواند در کاهش تریگلیسیرید، تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش تمرکز و بهبود اگزمای پوستی کمک نماید.
نکته: با توجه به این موضوع که تن ماهی حاوی کربوهیدرات خیلی کم است، مصرف آن میتواند از احساس گرسنگی کاذب جلوگیری نماید. به همین دلیل افرادی که به دلیل پرخوری دچار اضافه وزن شدید میشوند، با استفاده از آن در رژیم غذایی میتوانند به کاهش وزن خود کمک نمایند.
انواع کربوهیدرات از نشاسته، فیبر و قند تشکیل شده است. کربوهیدراتها را میتوان از طریق پاستا، غذاهای فرآوری شده و نان سفید دریافت کرد. اما نکته قابل توجه این است که کربوهیدراتها را میتوان به دو دسته خوب و بد تقسیمبندی نمود. کربوهیدرات میتواند انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تامین نماید.
اما مصرف بیش از اندازه آن میتواند مشکلات متعددی را متوجه سلامتی انسان نماید. احساس ضعف و خستگی، تشنگی مداوم، احساس سردرد و ضعف در عملکرد دستگاه گوارش از شایعترین مشکلات مصرف کربوهیدرات بیش از اندازه است. بنابراین در رژیم غذایی روزانه خود باید به میزان کربوهیدرات دریافتی بدن توجه نمایید.
تن ماهی از جمله غذاهای کامل و بسیار مقوی است که میتواند بسیاری از مواد ضروری و مورد نیاز بدن را تامین نماید. اما نکته قابل توجه میزان کربوهیدرات موجود در این غذا میباشد. معمولا تن ماهی فاقد کربوهیدرات است و یا مقدار خیلی کمی در آن کربوهیدرات وجود دارد و افرادی که به دنبال کاهش وزن و دستیابی به تناسب اندام هستند، میتوانند آن را در برنامه غذایی خود جای دهند.
با توجه به این موضوع که در طول روز مواد غذایی مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند، شاید کنترل میزان کربوهیدرات مصرفی کمی دشوار به نظر برسد. بنابراین استفاده از مواد غذایی فاقد کربوهیدرات میتواند در کاهش میزان دریافت آن بسیار موثر باشد.
اگر قصد دارید وزن خود را کاهش دهید، می توانید از تن ماهی در رژیم لاغری خود استفاده نمایید. زیرا این ماده غذایی میتواند کلسیم، پروتئین، ویتامینها، اسیدهای چرب ضروری و … را به بدن رسانده و میزان کربوهیدرات دریافتی بدن را کاهش دهد. زیرا کربوهیدرات زیاد موجب میشود تا فرد به خوردن خوراکیهای شیرین تمایل پیدا کند و همین موضوع منجر به چاق شدن او میگردد.
نکات قابل توجه هنگام استفاده از کنسرو تن ماهی
اگر جزو افرادی هستید که میخواهید از تن ماهی در رژیم غذایی خود استفاده نمایید یا اینکه به صورت روزانه آن را مورد استفاده قرار می دهید، بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید.
از آنجایی که تن ماهی حاوی جیوه و آمینواسیدهای هیستیدین است، استفاده بیش از اندازه آن در زنان باردار میتواند مضر باشد. زیرا منجر به بروز حساسیت و مسمومیتهای غذایی در بانوان باردار شده و مشکلاتی را برای آنها ایجاد مینماید.
مصرف ماهی از اهمیت بسیار بالایی برای تمامی سنین برخوردار است. بنابراین اگر جزو افرادی هستید که ماهی تازه استفاده نمیکنید، بهتر است از تن ماهی در وعدههای غذایی خود استفاده نمایید.
جوشاندن تن ماهی پیش از مصرف آن بسیار حائز اهمیت است. زیرا از مسمومیت غذایی جلوگیری نموده و در صورت فاسد بودن کنسرو، میتوان از طریق جوشاندن آن را تشخیص داد.
حتماً بخوانید:
آیا تن ماهی خواص ماهی را دارد؟
تن نام چند نوع ماهی بزرگ اقیانوسی از خانواده تونماهیان ( Scombridea) است. این نوع ماهی خیلی سریع شنا میکند و سرعت حرکت آن به ۷۰ کیلومتر بر ساعت…
همچنین بهتر است تن ماهی را به صورت روزانه مورد استفاده قرار ندهید. زیرا اکثر تولیدکنندگان برای افزایش ماندگاری کنسروها از مقدار بسیار زیادی نمک استفاده مینمایند. بنابراین مصرف بیش از اندازه کنسروهای تن میتواند منجر به افزایش فشار خون شود.
همانطور که گفته شد تن ماهی تقریبا فاقد کربوهیدرات است. به همین دلیل می توان در رژیمهای لاغری نیز از آن به عنوان یک وعده غذایی بسیار مفید استفاده نمود.
منبع : خوشبخت