دسته‌بندی نشده

۸ نشانه ی مهم و هشدار دهنده آسیب عصبی که باید بدانید!

علایم دردهای عصبی چیست؟

( درمان درد عصب )درد ها و آسیب های عصبی یک تعریف گسترده برای شرایطی است که بازوها، پاها و صورت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سیاتیک، سوزن سوزن شدن، خواب رفتگی، درد و ضعف احتمالی از جمله آن هاست. اعصاب ساختار شکننده ای دارند که ممکن است به علت فشار، کشش یا پارگی آسیب ببینند.

دردها و آسیب های عصبی زمانی پدیدار می شوند که بافت ها و عصب های اطراف آن فشرده می شوند.در صورتی که این آسیب ها برای مدت طولانی ادامه پیدا کند و عصب های شما تحت تاثیر فشار روزمره مداوم قرار بگیرد می تواند باعث دردهای شدید عصبی و یا آسیب های عصبی دائمی شود.

عضلات ضعیف، تحرک کم، آرتروز، استرس های مداوم و یک سری از ورزش های خاص می توانند علتی برای فشار بر سیستم عصبی شما در هر یک از نواحی عضلانی بدن باشند.

علایم این مشکل ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد
  • حساسیت
  • خواب رفتگی
  • گز گز کردن
  • احساس سوزش
  • سوزن سوزن شدن
  • ضعف

همچنین بخوانید: دلیل بی حسی دست بطور ناگهانی چیست؟

۱. احساس بی حسی و سوزش در دست و پا دارید

این احساس ممکن است از سمت کف پا یا دست به سایر نقاط پا‌ها یا بازوهایتان پیش برود. فشرده شدن اعصاب حسی (اغلب در حین خواب) نسبتاً شایع است و علائمی مانند بی حسی یا سوزش می‌تواند موقتی باشد، اما اگر احساس سوزش و سوزن سوزن از بین نرفت، حتماً علت آن را بررسی کنید.

۲. حرکت بخشی از بدن برایتان دشوار است

اگر دچار سوختگی شدید، دستتان را بریدید یا به گونه‌ای دیگر آسیب دیدید، آن هم تنها به این خاطر که نتوانستید داغ بودن، تیز بودن و … را احساس کنید، حتماً به پزشک مراجعه نمایید.

اگر اعصاب محیطیِ حرکتی آسیب ببینند، ممکن است ضعف و یا حتی فلج شدن رخ دهد. این علائم نیز می‌توانند نشان دهند که یک مسئله اساسی وجود دارد که نیازمند توجه فوری است، بنابراین بهتر است خودتان را به اورژانس برسانید. اگر معلوم شود که شما واقعاً دارای مشکلی جدی هستید، آن‌وقت نیاز ضروری به پزشک خواهید داشت.

۳. احساس درد رو به پایین، فقط در یکی از پا‌ها دارید

درد شدید، سوزش، یا سوزن سوزن شدن دردناک که از قسمت پایینی کمر شروع می‌شود و به سمت پشت پایتان حرکت می‌کند، می‌تواند نشان دهنده مشکل سیاتیک باشد. این اتفاق زمانی می‌افتد که عصب سیاتیک فشرده شده یا آسیب دیده باشد، یا می‌تواند به علت دیگری مانند فتق دیسک در ستون فقرات یا یک بیماری مانند دیابت رخ دهد.

همچنین بخوانید: عارضه بیرون زدگی دیسک بین مهره ای چیست و چگونه درمان میشود ؟

۴. به روشی متفاوت از گذشته راه می‌روید

آیا برایتان زیاد پیش می‌آید که پایتان به طور ناگهانی پیچ بخورد و آیا اخیراً زیاد زمین می‌خورید؟ اگر اعصاب بزرگی که بر حساسیت اثرگذار است آسیب بینند، بنابراین عدم هماهنگی و عدم شناخت موقعیت بدنی رخ داده که می‌تواند منجر به سقوط شود. همچنین ممکن است که شما شرایطی مانند پارکینسون داشته باشید که در آن سلول‌های عصبی مغز شما آسیب می‌بینند.

۵. بیش از همیشه به توالت می‌روید

اعصاب آسیب دیده می‌توانند پیام‌های مثانه را به طور ناقص ارسال کنند، بنابراین شما فکر می‌کنید احساس نیاز زیادی به دفع ادرار دارید یا نمی‌توانید به اندازه کافی خود را کنترل کنید. اگر کودک خود را به طور واژینال (طبیعی) به دنیا آوردید و یا دچار بیماری دیابت هستید، در معرض بیشتر ابتلا به این مشکل قرار دارید.

۶. سردرد‌های شدیدی مانند شوک الکتریکی را تجربه می‌کنید

ممکن است دچار مشکلی به نام نورالژی اکیپیتال شده باشید. این وضعیت می‌تواند زمانی رخ دهد که عصبی در گردن شما تخریب شود. در این صورت، جهت تسکین ممکن است به انسداد عصبی نیاز پیدا کنید (یک تزریق که به طور موقت عصب درگیر را جهت جلوگیری از انتقال سیگنال‌های درد مسدود می‌کند).

۷. خیلی کم یا خیلی زیاد عرق می‌کنید

این ممکن است نشانه‌ای باشد از این که اعصابی که اطلاعات را از مغزتان به غدد عرق می‌آورند دچار اشکال شده‌اند. پزشک شما ممکن است تست‌هایی برای اندازه‌گیری میزان عرق کردن و ضربان قلبتان اعمال کند.

همچنین بخوانید: انواع عرق کردن همراه با علت آن

۸. دچار جراحت می‌شوید، چون چیزی را که باید، احساس نمی‌کنید

عصب‌های حسی وظیفه دارند به مغزتان گوشزد کنند که سطحی (شیء یا…) به دلایلی خطرناک است و اگر این اعصاب کارشان را به درستی انجام ندهند، شما بیش از همیشه مستعد تصادفات و جراحات می‌شوید.

اگر دچار سوختگی شدید، دستتان را بریدید یا به گونه‌ای دیگر آسیب دیدید، آن هم تنها به این خاطر که نتوانستید داغ بودن، تیز بودن و … را احساس کنید، حتماً به پزشک مراجعه نمایید.


درمان آسیب های عصبی با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی آسیب عصبی

درمان به دست فیزیوتراپیست های فیزیوتراپی می‌تواند اثر فشرده شدن ریشه عصب توسط یک آسیب بافتی که این آسیب بافتی به علت جا به جایی دیسک اتفاق افتاده است را از بین ببرد.هم چنین می‌تواند درد هایی که مربوط به فشارهای بقیه ساختار ها به عصب سیاتیک هستند را درمان کند.

فیزیوتراپیست هامی بایست که از بروز درد های سیاتیک در آینده جلوگیری کنند. این امر به وسیله آموزش تکنیک های حرکتی و ایستایی مختلف و تمرین هایی برای تصحیح عضلات پشت کمر برای حفظ حالت S شکل ستون فقرات است.

یک نوع دیگر از آسیب های عصبی شامل آسیب های وارده به مجموعه اعصاب دست یا تغییر اندازه پاها است. بر اساس شدت آسیب به اعصاب، عصب ممکن است دچار بازیابی شود یا در حالتی که عصب پاره شده است، ممکن است برای مدتی عضو مورد نظر از کار بیفتد.

اعصاب افراد بزرگسال در هر ماه حدودا یک اینچ (حدود ۲.۵ سانتیمتر) رشد می‌کنند. فشار به اعصاب در درد های ناحیه گردن و کمر بسیار متداول است.

همچنین بخوانید: راه های کاهش درد سیاتیک در بارداری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا