دسته‌بندی نشده

۳ روش برای تهیه آش کلم قمری + عکس

طرز تهیه آش کلم قمری (داش کلم آشی) اصل تبریز

کلم قمری دشمن سرطان ریه و لوزالمعده است برای سنگ کلیه مناسب است، دارای ویتامین ‏های B6, C, B,A و دارای مواد معدنی مثل کلسیم و پتاسیم می ‏باشد. چه بهتر که از این میوه جادویی در تهیه غذاها استفاده شود . با دلگرم همراه شوید.

آموزش و طرز تهیه آش کلم قمری بسیار خوشمزه به روشی آسان

separator line

1 – طرز تهیه آش کلم قمری ساده

مواد لازم :

نوشته های مشابه
  • کلم قمری ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز درشت ۳ عدد
  • لپه ا استکان
  • برنج ۱ لیوان
  • زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
  • نمک, فلفل و روغن به مقدار لازم
  • نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

  1. برای تهیه آش کلم قمری دو عدد از پیازها را خرد کرده و در ظرفی مناسب به همراه روغن سرخ کنید و زردچوبه هم اضافه کنید تا زردچوبه هم کمی تفت بخورد.
  2. سپس لپه را شسته و به همراه مقدار کافی آب و کمی نمک داخل ظرف پیاز می ریزیم و صبر می کنیم تا لپه نیم پز شوند.
  3. در این مرحله پیاز باقی مانده را بر روی گوشت چرخ کرده رنده کنید و بعد از اضافه کردن نمک و فلفل خوب ورز دهید.
  4. سپس از گوشت گلوله هایی به اندازه فندق برداشته و با دست گرد کنید و در ظرفی جدا با مقداری روغن کمی سرخ کنید و سپس گلوله ها را به داخل ظرف لپه در حال جوش اضافه کنید.
  5. کلم ها را که از قبل شسته و به صورت ریز خرد کرده اید به همراه برنج به مواد ظرف آش اضافه کنید. کمی هم فلفل اضافه کنید و صبر کنید تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

۳ روش برای تهیه آش کلم قمری + عکس

separator line

2 – طرز تهیه آش کلم قمری با طعم کرفس

مواد لازم:

  • کلم قمری نگینی ریز خرد شده ۷۰۰ گرم
  • جعفری و تره خرد شده ۷۰۰ گرم
  • برگ کرفس خرد شده ۱ پیمانه
  • لپه ۲/۱ پیمانه
  • برنج ۱ پیمانه
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • آب گوشت ۲ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی (به دلخواه) ۱ ق غ
  • نمک و فلفل به اندازه دلخوا
  • زرد چوبه ۲/۱ ق چ
  • کشک به اندازه نیاز
  • نعنا خشک به اندازه نیاز

طرز تهیه:

  1. کلم قمری را نگینی ریز خرد کنید و کمی سرخ کنید تا طلایی شود.
  2. زردچوبه ،فلفل را به آن اضافه و کمی با کلم تفت دهید.
  3. بعد لپه ای که از شب قبل خیس کرده اید، پیاز تفت داده شده، برنج ، سبزی خرد شده ،آب گوشت ،رب گوجه ،نمک ،فلفل و نعنا خشک را اضافه کنید و به اندازه ۵-۶ لیوان آب داخل آش بریزید
  4. روی حرارت قرار دهید تا مواد پخته و جابیفتد ، اگرمواد هنوز نپخته بود ۱-۲ لیوان آب جوش اضافه کنید تا همه مواد آش خوب بپزد و جا بیفتد.
  5. بعد آش را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با پیاز داغ ونعنا داغ تزئین کنید و نوش جان کنید.

۳ روش برای تهیه آش کلم قمری + عکس

separator line

3 – دستور پخت آش کلم قمری ( تویسرکان )

مواد لازم:

  • کشک: 200 گرم
  • عدس: 60 گرم
  • لپه: 60 گرم
  • بلغور گندم: 100 گرم
  • کلم قمری: 300 گرم یا 2 عدد
  • عصاره قلم یا آب‏ گوشت: 1 پیمانه
  • آب: 5 لیوان
  • گوشت قیمه‏ ای: 150 گرم
  • پیاز داغ: 3 قاشق سوپ‏ خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
  • سیر: 3 حبه
  • نعنا داغ: به میزان لازم

طرز تهیه:

  1. ابتدا پوست کلم قمری‏ ها را گرفته، می‏ شوییم و به شکل مکعبی و یا مثلثی خرد می‏ کنیم.
  2. سپس آن را داخل یک ماهیتابه به همراه کمی روغن و زردچوبه می‌‏ریزیم و کاملاً سرخ می‌‏کنیم تا بوی بد آن گرفته شود.
  3. حبوباتی که از قبل حدود 3 ساعت خیس کرده ‏ایم به همراه بلغور گندم را شسته با عصاره ی قلم در قابلمه می‌‏ریزیم و آب را به آن اضافه می‌‏کنیم.
  4. شعله ی گاز را روی حرارت زیاد گذاشته بعد از آن که آب آن به جوش آمد کلم قمری را اضافه نموده و شعله را ملایم می‏ کنیم.
  5. گوشت قیمه ‏ای را که از قبل با فلفل سیاه و زردچوبه تفت داده‏ ایم و پخته شده است به آش اضافه می‌‏کنیم و می‌‏گذاریم تا آش کاملا جا بیافتد.
  6. بعد از آن که مواد کاملا پخته شد نیمی از پیاز داغ را که با سیر تفت داده و نیمی از کشک را داخل آش می‌ریزیم و اجازه می‏دهیم تا 20 دقیقه بجوشد.
  7. این آش باید به قدری بپزد که مواد داخل آن کمی معلوم باشد و تقریبا له شده شود. در آخر آش را داخل ظرف ریخته روی آن را با کشک، نعنا داغ، چند تکه از قیمه و چند عدد کلم قمری که برش زده ‏ایم و پیاز داغ تزیین می‌‏کنیم.

خواص بی نظیر کلم قمری

کلم قمری ملین است، به ‏خاطر داشتن گوگرد و کلسیم برای رشد ناخن و مو مناسب است. این آش را به‏ خاطر خواص بسیاری که دارد برای کودکان پیشنهاد می‌‏کنیم.

۳ روش برای تهیه آش کلم قمری + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

آبگوشت قنبید | طرز تهیه غذای سنتی شهر قم ( آبگوشت کلم قمری )

۳ روش اصولی برای از بین بردن کرم های داخل کلم بروکلی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا