دستهبندی نشده
۳ روش برای تهیه آش کلم قمری + عکس
طرز تهیه آش کلم قمری (داش کلم آشی) اصل تبریز
کلم قمری دشمن سرطان ریه و لوزالمعده است برای سنگ کلیه مناسب است، دارای ویتامین های B6, C, B,A و دارای مواد معدنی مثل کلسیم و پتاسیم می باشد. چه بهتر که از این میوه جادویی در تهیه غذاها استفاده شود . با دلگرم همراه شوید.
آموزش و طرز تهیه آش کلم قمری بسیار خوشمزه به روشی آسان
1 – طرز تهیه آش کلم قمری ساده
مواد لازم :
- کلم قمری ۱ عدد
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- پیاز درشت ۳ عدد
- لپه ا استکان
- برنج ۱ لیوان
- زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
- نمک, فلفل و روغن به مقدار لازم
- نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
- برای تهیه آش کلم قمری دو عدد از پیازها را خرد کرده و در ظرفی مناسب به همراه روغن سرخ کنید و زردچوبه هم اضافه کنید تا زردچوبه هم کمی تفت بخورد.
- سپس لپه را شسته و به همراه مقدار کافی آب و کمی نمک داخل ظرف پیاز می ریزیم و صبر می کنیم تا لپه نیم پز شوند.
- در این مرحله پیاز باقی مانده را بر روی گوشت چرخ کرده رنده کنید و بعد از اضافه کردن نمک و فلفل خوب ورز دهید.
- سپس از گوشت گلوله هایی به اندازه فندق برداشته و با دست گرد کنید و در ظرفی جدا با مقداری روغن کمی سرخ کنید و سپس گلوله ها را به داخل ظرف لپه در حال جوش اضافه کنید.
- کلم ها را که از قبل شسته و به صورت ریز خرد کرده اید به همراه برنج به مواد ظرف آش اضافه کنید. کمی هم فلفل اضافه کنید و صبر کنید تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
2 – طرز تهیه آش کلم قمری با طعم کرفس
مواد لازم:
- کلم قمری نگینی ریز خرد شده ۷۰۰ گرم
- جعفری و تره خرد شده ۷۰۰ گرم
- برگ کرفس خرد شده ۱ پیمانه
- لپه ۲/۱ پیمانه
- برنج ۱ پیمانه
- پیاز متوسط ۱ عدد
- آب گوشت ۲ پیمانه
- رب گوجه فرنگی (به دلخواه) ۱ ق غ
- نمک و فلفل به اندازه دلخوا
- زرد چوبه ۲/۱ ق چ
- کشک به اندازه نیاز
- نعنا خشک به اندازه نیاز
طرز تهیه:
- کلم قمری را نگینی ریز خرد کنید و کمی سرخ کنید تا طلایی شود.
- زردچوبه ،فلفل را به آن اضافه و کمی با کلم تفت دهید.
- بعد لپه ای که از شب قبل خیس کرده اید، پیاز تفت داده شده، برنج ، سبزی خرد شده ،آب گوشت ،رب گوجه ،نمک ،فلفل و نعنا خشک را اضافه کنید و به اندازه ۵-۶ لیوان آب داخل آش بریزید
- روی حرارت قرار دهید تا مواد پخته و جابیفتد ، اگرمواد هنوز نپخته بود ۱-۲ لیوان آب جوش اضافه کنید تا همه مواد آش خوب بپزد و جا بیفتد.
- بعد آش را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با پیاز داغ ونعنا داغ تزئین کنید و نوش جان کنید.
3 – دستور پخت آش کلم قمری ( تویسرکان )
مواد لازم:
- کشک: 200 گرم
- عدس: 60 گرم
- لپه: 60 گرم
- بلغور گندم: 100 گرم
- کلم قمری: 300 گرم یا 2 عدد
- عصاره قلم یا آب گوشت: 1 پیمانه
- آب: 5 لیوان
- گوشت قیمه ای: 150 گرم
- پیاز داغ: 3 قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
- سیر: 3 حبه
- نعنا داغ: به میزان لازم
طرز تهیه:
- ابتدا پوست کلم قمری ها را گرفته، می شوییم و به شکل مکعبی و یا مثلثی خرد می کنیم.
- سپس آن را داخل یک ماهیتابه به همراه کمی روغن و زردچوبه میریزیم و کاملاً سرخ میکنیم تا بوی بد آن گرفته شود.
- حبوباتی که از قبل حدود 3 ساعت خیس کرده ایم به همراه بلغور گندم را شسته با عصاره ی قلم در قابلمه میریزیم و آب را به آن اضافه میکنیم.
- شعله ی گاز را روی حرارت زیاد گذاشته بعد از آن که آب آن به جوش آمد کلم قمری را اضافه نموده و شعله را ملایم می کنیم.
- گوشت قیمه ای را که از قبل با فلفل سیاه و زردچوبه تفت داده ایم و پخته شده است به آش اضافه میکنیم و میگذاریم تا آش کاملا جا بیافتد.
- بعد از آن که مواد کاملا پخته شد نیمی از پیاز داغ را که با سیر تفت داده و نیمی از کشک را داخل آش میریزیم و اجازه میدهیم تا 20 دقیقه بجوشد.
- این آش باید به قدری بپزد که مواد داخل آن کمی معلوم باشد و تقریبا له شده شود. در آخر آش را داخل ظرف ریخته روی آن را با کشک، نعنا داغ، چند تکه از قیمه و چند عدد کلم قمری که برش زده ایم و پیاز داغ تزیین میکنیم.
خواص بی نظیر کلم قمری
کلم قمری ملین است، به خاطر داشتن گوگرد و کلسیم برای رشد ناخن و مو مناسب است. این آش را به خاطر خواص بسیاری که دارد برای کودکان پیشنهاد میکنیم.
بیشتر بخوانید :
آبگوشت قنبید | طرز تهیه غذای سنتی شهر قم ( آبگوشت کلم قمری )
۳ روش اصولی برای از بین بردن کرم های داخل کلم بروکلی