جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
کو بنل دوپا چیست و چرا مصرف می شود؟_6579347bc7342.jpeg
کو بنل دوپا چیست و چرا مصرف می شود؟_6579347bc7342.jpeg

کو بنل دوپا چیست و چرا مصرف می شود؟

سرفصل های این مقاله

اطلاعات دارویی قرص کو بنل دوپا

کو بنل دوپا (Co-beneldopa) برای درمان علائم بیماری پارکینسون به کار می‌رود. در بیماری پارکینسون تعدادی از سلول‌ها در بخش کوچکی از مغز آسیب می‌بینند و به تدریج از بین می‌روند. سلول‌های مغزی با تولید دوپامین پیام‌های مغزی را از طریق طناب نخاعی به مناطق مختلف بدن منتقل می‌کنند. هنگامی که سلول‌های سابستنشیا نیگرا آسیب ببینند مقدار دوپامین تولید شده کاهش می‌یابد. ترکیبی از کاهش سلول‌ها و کاهش تولید دوپامین موجب می‌شود که پیام رسانی عصبی به عضلات بدن کاهش یابد. این حالت سبب به وجود آوردن علائم بیماری پارکینسون که شامل سفتی، رعشه و کند شدن حرکات است خواهد شد.

کو بنل دوپا حاوی دو ترکیب به نام‌های لوودوپا و بنسرازید می‌باشد. به محض اینکه لودوپا وارد بدن شد به دوپامین تبدیل می‌شود و سبب برگرداندن حالت تعادل دوپامین در مغز می‌شود. ترکیب بنسرازید از تجزیه شدن لودوپا تا قبل از رسیدن به مغز جلوگیری می‌کند. این بدان معنی است که لوودوپای بیشتری در مغز تبدیل به دوپامین می‌شود و همچنین عوارض جانبی هم کاهش می‌یابد.

مقدار و روش درست مصرف کو بنل دوپا

قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

دوز و مقدار داروی کو بنل دوپا از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. دوز دارو ابتدا کم است و سپس با توجه به بیماری و علائم فرد تنظیم می‌شود.

کو بنل دوپا را به صورت منظم و سر یک ساعت مشخص مصرف کنید. ترجیحاً کو بنل دوپا را ۴-۳ بار در روز تجویز می‌شود که باید بعد از غذا استفاده کنید. بعد از گذشت ۳-۲ روز از مصرف کو بنل دوپا علائم شما کمتر می‌شود، اگر وضعیت شما بدتر شد به پزشک اطلاع دهید.

اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.

موارد منع مصرف کو بنل دوپا

  • به تاریخ انقضای داروی کو بنل دوپا توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز کو بنل دوپا را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

تداخل دارویی کو بنل دوپا را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید. کو بنل دوپا نباید در افراد کمتر از ۲۵ سال استفاده شود.

قرص

مصرف کو بنل دوپا در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید.

تاثیر مصرف کو بنل دوپا بر رانندگی

کو بنل دوپا باعث خواب آلودگی می‌شود، از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید.

تداخلات دارویی کو بنل دوپا

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

هشدار درباره مصرف کو بنل دوپا

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی کو بنل دوپا ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردارید و یا به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • در صورتی که دچار بیماری‌های ریوی و یا مسائل تنفسی هستید.
  • در صورتی که مبتلا به زخم معده هستید.
  • در صورتی که دچار مشکلات قلبی عروقی هستید.
  • در صورتی که مبتلا به آب سیاه چشم هستید (افزایش فشار درون چشم).
  • در صورتی که تاکنون دچار تشنج شده‌اید.
  • در صورتی که هر نوع مشکل کبدی و یا کلیوی دارید.
  • در صورتی که دچار بیماری‌های ذهنی هستید.
  • در صورتی که مبتلا به سرطان پوست هستید.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

در صورتی که پرکاری تیروئید، سندرم کوشینگ، دیابت، ضعیف شدن استخوان‌ها (استئومالاسی) و بیماری فئوکروموسیتوما (رشد تومور بر روی غده آدرنال) دارید.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

قرص خوردن

عوارض مصرف کو بنل دوپا

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • کاهش اشتها، احساس کسالت، اسهال، تغییر در مزه چشایی: این عوارض در ابتدای مصرف داروی کو بنل دوپا دیده می‌شود. مصرف دارو پس از صرف غذا می‌تواند به کاهش این عوارض کمک نماید. در صورت تداوم این موارد به پزشکتان اطلاع دهید شاید نیاز باشد دوز مصرفی کاهش یابد.
  • احساس ضعف و سیاهی رفتن چشم در هنگام بلند شدن: آهسته بلند شدن می‌تواند به کاهش این علائم کمک نماید.
  • احساس خواب آلودگی: در این شرایط از رانندگی کردن و کار با ابزار خودداری کنید.
  • اضطراب، هیجان زدگی، افسردگی و آشفتگی، توهم: این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید.
  • مشکل در خوابیدن، خشکی دهان، تپش قلب، سردرگمی: در صورت آزار دهنده شدن هر کدام از این موارد با پزشک خود مشورت نمایید.

حرکات غیر قابل کنترل و اسپاسم: در مصرف دراز مدت کو بنل دوپا چنین عوارضی ممکن است پدید آید. در اسرع وقت این عارضه را به پزشک خود اطلاع دهید. اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی کو بنل دوپا می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد کو بنل دوپا

کو بنل دوپا را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری از کو بنل دوپا

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

همه چیز در مورد قرص سافینامید (پارکینسون)

آشنایی کامل با قرص لوودوپا

موارد مصرف قرص پرامی پکسول و عوارض خطرناک این دارو

موارد مصرف داروی ایزوکام (لودوپا)

separator line

اگر از مقاله بالا لذت بردید، پس به مطالب زیر هم سر بزنید:

اشتراک گذاری: